Οι ειδικότητες στον Παιδικό Σταθμό

Στον Παιδικό Σταθμό τα Αγγλικά, η Μουσικοκινητική και η Γυμναστική αποτελούν σημαντικό κομμάτι της καθημερινότητας των παιδιών και κάθε μήνα λειτουργούν με συγκεκριμένες θεματικές ενότητες!

Αγγλικά

Τον Οκτώβριο θα γνωρίσουμε τα φθινοπωρινά φρούτα(αχλάδι, μήλο, πορτοκάλι) και τα χρώματα του φθινοπώρου(κόκκινο, πορτοκαλί, πράσινο).

Stacy Lebaropoulos
Δασκάλα Αγγλικών

Γυμναστική

Με ασκήσεις ισορροπίας και παιχνίδια για την ανάπτυξη της λεπτής κινητικότητας, τα παιδιά ξεκινούν την επαφή τους με το μάθημα της γυμναστικής. Ασκήσεις που αφορούν στο πιάσιμο και χειρισμό διάφορων αντικειμένων όπως μπάλες, μπαλάκια, κτλ. Θα μας βοηθήσουν να χαρούμε και να γυμναστούμε με παιγνιώδη τρόπο.

Μαρία Σκαφιδά
Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής

Μουσικά καλωσορίσματα

Τον μήνα αυτόν, η ώρα της μουσικής είναι αφιερωμένη στη δημιουργία ενός πλαισίου σε ηχητικά ερεθίσματα περιβάλλοντος στην πρώτη γνωριμία με τα μικρά  κρουστά όργανα που χρησιμοποιούνται στη μουσικοκινητική αγωγή C.Orff και τη σύνδεση των διαφορετικών ήχων με πρωταρχικές κινήσεις και εικόνες της καθημερινότητας των παιδιών. Βασικά μας μέσα, είναι το τραγούδι και το παιχνίδι, προσαρμοσμένα  στην ηλικία, τις δεξιότητες και τις ανάγκες των παιδιών.

Ερατώ Αλτόκα
Μουσικός