Εγγραφές - Υποτροφίες

Εγγραφές

      Οι εγγραφές για το σχολικό έτος 2017-2018 ξεκίνησαν και μπορείτε να δηλώσετε το ενδιαφέρον σας ηλεκτρονικά εδώ, στο facebook του σχολείου ή τηλεφωνικά στο (27210) 92022 – 92122.

Υποτροφίες

      Τα εκπαιδευτήρια Μπουγά προσφέρουν κάθε χρόνο υποτροφίες στους τρεις πρώτους αριστεύσαντες μαθητές που διακρίνονται στον αντίστοιχο διαγωνισμό που διοργανώνεται στις εγκαταστάσεις του σχολείου. Ο Διαγωνισμός Υποτροφιών αφορά απόφοιτους Δημοτικού που επιθυμούν να εγγραφούν στο Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά. Οι αντίστοιχες παροχές ανά θέση διάκρισης είναι οι εξής:

1η υποτροφία: (όποιο παιδί συγκεντρώνει το καλύτερο αποτέλεσμα) δωρεάν φοίτηση στις 3 τάξεις του Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά

2η υποτροφία: (όποιο παιδί συγκεντρώνει το 2ο καλύτερο αποτέλεσμα) 50% έκπτωση στα δίδακτρα φοίτησης στις 3 τάξεις του Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά

3η υποτροφία: (όποιο παιδί συγκεντρώνει το 3ο καλύτερο αποτέλεσμα) 25% έκπτωση στα δίδακτρα φοίτησης στις 3 τάξεις του Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά

Θα δοθούν 3 υποτροφίες για μαθητές του Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά και 3 υποτροφίες για μαθητές από άλλα σχολεία.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ 

  1. Η υποτροφία αφορά τα έξοδα φοίτησης στο κανονικό πρόγραμμα του σχολείου. Δεναφορά επιπλέον παροχές (π.χ. γεύμα κλπ.).
  2. Η βαθμολογία των 3 υποτρόφων θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 86/100 στο κάθε εξεταζόμενο μάθημα και για να συνεχίζεται τα δύο επόμενα έτη θα πρέπει ο μαθητής/μαθήτρια να έχει Γενικό Βαθμό Έτους: Άριστα (18,6).
  3. Οι υποτροφίες είναι ανεξάρτητες από την οικονομική κατάσταση των γονέων.
  4. Δεν θα ανακοινωθούν οι βαθμολογίες των εξεταζομένων, παρά μόνο των μαθητών που θα κερδίσουν τις υποτροφίες.
  5. Ο κάθε εξεταζόμενος θα μπορεί να δει το γραπτό του και τα γραπτά αυτών που κέρδισαν τις υποτροφίες, αν το επιθυμεί.
  6. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη διεξαγωγή των υποτροφιών είναι η συμμετοχή τουλάχιστον 10 παιδιών.

Ο Διαγωνισμός Υποτροφιών για τους μαθητές της ΣΤ΄ τάξης του Δημοτικού θα γίνει το Σάββατο, 10 Ιουνίου, στις 9 π.μ. στις εγκαταστάσεις των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά. Στο Διαγωνισμό Υποτροφιών μπορούν να συμμετέχουν μαθητές και μαθήτριες απ’ όλα τα σχολεία.

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή ηλεκτρονικά εδώ, στο facebook του σχολείου ή τηλεφωνικά στο (27210) 92022 – 92122.

Αναγνωρίζοντας τις προσπάθειες που κάνουν οι μαθητές της Α/βάθμιας και της Β/βάθμιας εκπαίδευσης στους τομείς των διαφόρων επιστημών, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό, το σχολείο χορηγεί υποτροφίες για το σχολικό έτος 2017-2018 σε όσους διακρίθηκαν (τα έτη 2016-2017) με τις εξής προϋποθέσεις:

Α΄ Επιστήμες: 

Σε αυτούς που κατέλαβαν από 1η έως 6η θέση σε Πανελλαδικούς διαγωνισμούς Νέων Ελληνικών, Μαθηματικών, Φυσικής, Χημείας, Αστρονομίας, που διενεργούνται από αναγνωρισμένους επιστημονικούς φορείς.

Β΄ Πολιτισμός:

Σε αυτούς που κατέλαβαν από 1η – 6η θέση σε Πανελλήνιους αγώνες που έγιναν από το Υπουργείο Παιδείας ή άλλους αναγνωρισμένους φορείς στο θέατρο, τη μουσική και το χορό.

Γ΄ Ρητορική:

Παιδιά Γυμνασίου που διακρίθηκαν το σχολικό έτος 2016 – 17 (1η έως 3η θέση) στους Αγώνες Ρητορικής και Επιχειρηματολογίας του Εργαστηρίου Αρχαίας Ελληνικής Ρητορικής Τέχνης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και επιθυμούν να φοιτήσουν στο σχολείο μας θα έχουν σημαντικές εκπτώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια των σπουδών τους.

Από τη Β΄ Γυμνασίου έως και Β΄ Λυκείου έκπτωση 40% στα ετήσια δίδακτρα αν ο Μ.Ο. της βαθμολογίας τους κατά τη διάρκεια φοίτησής τους στο σχολείο μας είναι τουλάχιστον 18,6. Στα δίδακτρα της Γ΄ Λυκείου η έκπτωση θα είναι 20%.

Δ΄ Αθλητισμός:

Σε αυτούς που κατέλαβαν από 1η  έως 6η θέση σε σχολικούς αγώνες σε ατομικό ή ομαδικό άθλημα, σε επίπεδο νομού για Δημοτικό και Γυμνάσιο.

Σε αυτούς που κατέλαβαν από 1η έως και 8η θέση σε πανελλήνιους αγώνες σε ατομικό ή ομαδικό άθλημα για το Λύκειο.

Σε αυτούς που κατέλαβαν 1η έως 8η θέση σε πανελλήνιους διασυλλογικούς αγώνες σε ατομικά ή ομαδικά αθλήματα που διοργανώνουν οι ομοσπονδίες, για όλες τις ηλικίες.

Προϋπόθεση συμμετοχής στις υποτροφίες είναι ο Μέσος Όρος προαγωγής ή απόλυσης για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση να έχει το χαρακτηρισμό τουλάχιστον Λίαν Καλώς.

Τα είδος της υποτροφίας (ποσοστό επί των διδάκτρων) καθορίζεται ανάλογα με τη διάκριση στους παραπάνω αγώνες ή διαγωνισμούς.

Ε΄ Ειδικές αθλητικές υποτροφίες:

Το σχολικό έτος 2017-2018 χορηγούνται ειδικές υποτροφίες σε όσους εγγράφονται στην Α΄ τάξη του Γενικού Λυκείου και διακρίνονται στα ομαδικά αθλήματα: Ποδόσφαιρο – Μπάσκετ – Βόλεϊ – Χάντμπολ και Πόλο.

Η αξιολόγηση θα γίνεται από 3μελή επιτροπή καθηγητών Φυσικής Αγωγής – Προπονητών που θα οριστεί από τα Εκπαιδευτήριά μας.

Με τη χορηγία μας αυτή στοχεύουμε να βοηθήσουμε τους νέους και τις νέες που διαθέτουν αρκετό χρόνο στον αθλητισμό και να τους δώσουμε την ευκαιρία να διακριθούν πανελλαδικά με τα ανάλογα οφέλη.

Προϋπόθεση και εδώ είναι το Απολυτήριο Γυμνασίου να έχει το χαρακτηρισμό τουλάχιστον Λίαν Καλώς.

ΣΤ΄ Υποτροφίες πολυτέκνων:

Στην ευαίσθητη κοινωνική ομάδα των πολυτέκνων και τριτέκνων χορηγούμε ειδικές υποτροφίες χωρίς κανένα απολύτως περιορισμό, παρά μόνο ο Μέσος Όρος της βαθμολογίας να έχει το χαρακτηρισμό Λίαν Καλώς ή Άριστα.

Ζ΄ Αριστείο:

Όσοι μαθητές των A΄, Β΄ και Γ΄ τάξεων του Γυμνασίου και Α΄ Λυκείου γράψουν στις τελικές εξετάσεις του ερχόμενου Μαΐου – Ιουνίου μέσο όρο μεγαλύτερο από 19,51 θα τύχουν έκπτωσης -15% στα δίδακτρα του σχολικού έτους 2017-2018, όσοι γράψουν ≥ 19,01 έκπτωση -12% και όσοι γράψουν ≥ 18,51 έκπτωση -10%.

Αυτές οι εκπτώσεις – αριστείο ισχύουν και για μαθητές από άλλα σχολεία που θα γράψουν καλά στις εξετάσεις του σχολείου τους και θα ήθελαν να μετεγγραφούν στο σχολείο μας.

Α. ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ

ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΕΚΠΤΩΣΗ
1η έως 6η θέση Πανελλαδικά Έως 30%

 

Β. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΕΚΠΤΩΣΗ
1η έως 6η θέση Πανελλαδικά Έως 30%

 

Γ. ΡΗΤΟΡΙΚΗ

1η έως 3η θέση στους Αγώνες Ρητορικής – Επιχειρηματολογίας Γυμνασίων της Περιφέρειας Πελοποννήσου Έως 40%

 

Δ. ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΕΚΠΤΩΣΗ
1η έως 3η θέση στο Δημοτικό (Στ΄) Διανομαρχιακά Άριστα (9 – 10) 10%
1η έως 3η θέση στο Γυμνάσιο Διανομαρχιακά Λίαν Καλώς και άνω 10%
1η έως 8η θέση στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο σε Πανελλαδικούς σχολικούς αγώνες Λίαν Καλώς και άνω Έως 20%

 

Ε. ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΣΤΑ ΟΜΑΔΙΚΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ

Η εξέταση των αιτήσεων γίνεται από ειδική επιτροπή εκπαιδευτικών Έως 50%

 

 

Θέματα Υποτροφιών