Δόντια γερά, τρώγοντας υγιεινά!

Ξεκινώντας το πρώτο μας Εργαστήριο Δεξιοτήτων χωριστήκαμε σε ομάδες εργασίας και ορίσαμε τις συμφωνίες που χρειάζεται να ακολουθούμε όλοι, για να καταφέρουμε να ολοκληρώσουμε τις καινούργιες μας αποστολές!

 Η κούκλα της τάξης μας «Ζαχαρίας» ήρθε προβληματισμένη και μας είπε πως της έφυγε ένα δόντι την ώρα που έτρωγε. Έτσι ξεκίνησε το ταξίδι μας γύρω από «Το σπίτι των δοντιών», τα δόντια, τη σωστή υγιεινή και τη διατροφή που πρέπει να ακολουθούμε για τα δόντια μας! 

Παρατηρήσαμε, λοιπόν, τα δόντια μας, μάθαμε για την στοματική μας κοιλότητα και τα μέρη που αποτελείται και πώς συνεργάζονται όλα αυτά τα μέρη, για να μιλάμε και να τρώμε. Συνεργαστήκαμε στις ομάδες εργασίας και δημιουργήσαμε ομοιώματα με τα νεογιλά και τα μόνιμα δόντια, καθώς και φτιάξαμε ο καθένας ξεχωριστά την δική του οδοντοστοιχία με πλαστελίνη και όσπρια! Μέσα από παραμύθια και διαδραστικά,  ψηφιακά παιχνίδια ήρθαμε σε επαφή με την διατροφική πυραμίδα και τις υγιεινές- ανθυγιεινές τροφές για τα δόντια μας! Δημιουργήσαμε το δικό μας βιβλίο για Δόντια γερά και παίξαμε ομαδικά παιχνίδια! Το ημερολόγιο Βουρτσίσματος θα μας βοηθήσει να θυμόμαστε να φροντίζουμε σωστά τα δόντια μας κάθε μέρα και να κρατάμε την Δόνα Τερηδόνα μακριά!

Επισκέφτηκε, επίσης, την τάξη μας η παιδοοδοντίατρος και με την βοήθειά της λύσαμε όλες τις απορίες που είχαμε για τα δόντια μας. Τέλος, συμπληρώσαμε το ερωτηματολόγιο αυτοαξιολόγησης και υποσχεθήκαμε πως θα φροντίζουμε τα δόντια μας καθημερινά και θα τρώμε υγιεινά!! 

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ

Τα τμήματα των νηπίων:

ΑΣΤΡΟΝΑΥΤΕΣ-ΙΧΝΗΛΑΤΕΣ-ΘΑΛΑΣΣΟΠΟΡΟΙ