Δανειστική Βιβλιοθήκη

DSCN0021

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το τριήμερο αφιέρωμα που έκανε το Νηπιαγωγείο των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά στο πρόγραμμα της Δανειστικής Βιβλιοθήκης, που αποτελεί θεσμό του σχολείου εδώ και πολλά χρόνια!

Τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά υποστηρίζουν ποικιλοτρόπως την καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας από μικρή ηλικία. Κάθε χρόνο τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να έλθουν σε επαφή με πολλά και διαφορετικά βιβλία, με διαφορετικές μορφές του γραπτού λόγου αλλά και την απόλαυση του ταξιδιού στον μαγικό κόσμο των παραμυθιών. Φέτος, όμως, κάτι άλλαξε…

Κατά τη διάρκεια αυτού του τριήμερου, τα παιδιά έπαιξαν πολλά παιχνίδια με εργαλείο τα βιβλία αλλά και επισκέφθηκαν την Κεντρική Δημόσια Βιβλιοθήκη της πόλης μας. Εκεί, πραγματοποιήθηκε ξενάγηση από το προσωπικό της βιβλιοθήκης όπου τα παιδιά είδαν από κοντά τα πανύψηλα ράφια, τους υπολογιστές, τις προδιαγραφές για την πρόσβαση Α.με.Α. καθώς, επίσης, και το παιδικό τμήμα, όπου όλα τα παιδιά της πόλης μας μπορούν να δανειστούν βιβλία. Η επίσκεψη έκλεισε με ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα από τις σπουδάστριες του Ι.Ι.Ε.Κ Ορίζων.

Την τελευταία μέρα του αφιερώματος πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Δανειστικής Βιβλιοθήκης όπου και «κόπηκε η κορδέλα»! Τιμώμενο πρόσωπο δε θα μπορούσε να είναι άλλο από μια βιβλιοθηκονόμο, και συγκεκριμένα την κα Πουλοπούλου, η οποία μίλησε στα παιδιά για το επάγγελμά της αλλά και για την αναγκαιότητα σεβασμού προς τα βιβλία. Τέλος, αφού τους χάρισε ένα ζευγάρι μανίκια, που φορούσαν παλιά οι γραφιάδες, το πρώτο παιδί πήρε το ρόλο του βιβλιοθηκονόμου και το ταξίδι στα βιβλία… ξεκίνησε!

Invalid Displayed Gallery