Όμιλοι

 

«Είδαν σε πραγματικό χρόνο το όνειρό τους να… εκτοξεύεται, χάρη στη δύναμη της συνεργασίας και τη συστηματική δουλειά επί τρία έτη. Ο λόγος, για τους μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά στην Καλαμάτα, των συνομηλίκων τους στην Ελληνογερμανική Αγωγή, αλλά και των καθηγητών τους, που χάρηκαν σαν μικρά παιδιά παρακολουθώντας τη 2α Μαΐου την 11η δοκιμαστική αποστολή του «Blue Origin» στο Διάστημα. Ο ενθουσιασμός τους ήταν δικαιολογημένος, καθώς στην κάψουλα του επαναχρησιμοποιούμενου πυραύλου, που προσγειώνεται στο σημείο της Γης απ’ όπου εκτοξεύτηκε, «ταξίδεψε» ένα ελληνικό ΠΟΠ προϊόν εν είδει πειράματος, πλάι σε άλλα 37 από κορυφαία εκπαιδευτικά ιδρύματα και οργανισμούς από όλο τον κόσμο».

Η Καθημερινή, 08.05.2019

 

Στις 16:30 ώρα Ελλάδος παρακολουθήσαμε σε απευθείας μετάδοση από το Τέξας της Αμερικής, το πείραμα του σχολείου μας, που συμμετείχαν στη διαδικασία, στέλνοντας μέσα σε δυο δεξαμενές μιας ειδικής κατασκευής έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, που “πέταξε” μέσα σε δέκα λεπτά, στα όρια της ατμόσφαιρας με τον πύραυλο της Blue Origin.

Όλη η ομάδα που συμμετείχε στην προετοιμασία και τον σχεδιασμό τα τελευταία 3 χρόνια, παρακολούθησε το ταξίδι σε Live Streaming στο σχολείο με κομμένη την ανάσα.

Ήταν μια διαδικασία απόλυτα επιτυχημένη που έχει δυο στόχους, όπως εξήγησε ο υπεύθυνος του προγράμματος Γιώργος Κουτσουμπός, καθηγητής στο σχολείο: “Πρώτον, να παρατηρήσουμε τη συμπεριφορά του ελαιόλαδου και ειδικά να εξετάσουμε αν το ελαιόλαδο θα διατηρήσει την υγρή του μορφή από τη στιγμή που θα φύγει από τη Γη. Όλα αυτά θα τα ξέρουμε μετά από 4 ημέρες που θα έρθει το “διαστημικό πακέτο” πίσω στην Καλαμάτα!”

Σημαντική ήταν η βοήθεια της Μαρίας Γκόλια που βρισκόταν στον χώρο της εκτόξευσης στην έρημο “Ελ Πάσο” και ήταν σε απευθείας σύνδεση με το Σχολείο!

 

Όμιλος Ελεύθερης Έκφρασης, Επιχειρηματολογίας και Δημιουργικής Γραφής:

Στην εποχή της ταχύτατης ενημέρωσης και καθώς οι νέοι σήμερα καλούνται να είναι ανταγωνιστικοί στην παγκόσμια αγορά εργασίας, η επικοινωνία και η κριτική σκέψη είναι απαραίτητες προϋποθέσεις και δεξιότητες. H Σταυρούλα Γιαννακοπούλου και ο Μιχάλης Κουσουλάκος, προπονητές του Ομίλου Ελεύθερης Έκφρασης, Επιχειρηματολογίας και Δημιουργικής Γραφής,  προτείνουν στους μαθητές και τις μαθήτριες του Γυμνασίου και του Γενικού Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά να επιλέξουν να εγγραφούν στον συγκεκριμένο Όμιλο, ώστε να μπορέσουν να αναδείξουν τις ικανότητές τους σε ένα ευχάριστο και δυναμικό περιβάλλον.

   Μέσα από τις εβδομαδιαίες συναντήσεις (κάθε Παρασκευή 2.30- 4.00) οι συμμετέχοντες θα μάθουν πώς να αναπτύσσουν και να αντικρούουν επιχειρήματα, πώς να δομούν τον προφορικό και γραπτό λόγο, να υποστηρίζουν τις ιδέες τους με τεκμήρια, ενώ παράλληλα θα εξασκήσουν και τις ρητορικές τους δεξιότητες μέσω παρουσιάσεων και ομιλιών, με βάση πάντα συγκεκριμένους κανόνες. Σε κάθε συνάντηση οι μαθητές θα συμμετέχουν σε ατομικές και ομαδικές δραστηριότητες, ενώ θα συζητήσουν εύρος θεμάτων,  εστιάζοντας σε πολιτιστικά, κοινωνικά και ηθικά θέματα της ελληνικής και της διεθνούς επικαιρότητας.

   Και ασφαλώς τους δίνεται η ευκαιρία να συμμετάσχουν σε αγώνες αντιλογιών, σε ρητορικούς αγώνες, συνθέτοντας την ομάδα – αποστολή, η οποία κάθε φορά θα εκπροσωπεί σε αυτούς τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά.