Τα Boomwhackers στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά

Ένα διαφορετικό και πρωτότυπο σεμινάριο πραγματοποιήθηκε για τους εκπαιδευτικούς των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά την Πέμπτη 27 και την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου στις εγκαταστάσεις του Σχολείου, με τίτλο «Παίζω εύκολα μουσική με τα Boomwhackers, μια νέα μέθοδος διδασκαλίας».

Η κα Έφη Μπαχτσεβάνα, μουσικός και συγγραφέας, ήρθε από τη Θεσσαλονίκη μόνο και μόνο για να ταξιδέψει εκπαιδευτικούς αλλά και παιδιά των Εκπαιδευτηρίων στον μαγικό κόσμο των μουσικών σωλήνων.           

Οι ηχητικοί – μουσικοί σωλήνες είναι μία νέα μουσική παιδαγωγική μέθοδος που απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες. Τα παιδιά, μέσα από τα διαφορετικά χρώματα των σωλήνων που έρχονται σε επαφή, μαθαίνουν πολύ πιο εύκολα τις νότες της Μουσικής διασκεδάζοντας με έναν ευχάριστο και παιγνιώδη τρόπο που οδηγεί σε άμεσο αποτέλεσμα. Οι μαθητές μας καλούνται να δουλέψουν σε ομάδες, να συγκεντρωθούν, να συνεργαστούν,  να πάρουν αποφάσεις και όλα αυτά παίζοντας μουσική!

Αυτή η νέα μέθοδος θα δώσει άλλη διάσταση στη διδακτική της μουσικής, της γλώσσας, των μαθηματικών και των χρωμάτων, ενώ ταυτόχρονα καλλιεργεί πολλαπλές δεξιότητες στους μαθητές όπως η συνεργασία, ο συντονισμός και η ομαδικότητα!