Πρωτοελλαδικού Μεγάρου, Ακοβίτικα, Καλαμάτα
+30 2721092022 / +30 2721092122

Αγγλικά

Αγγλικά

Τα Αγγλικά είναι η κύρια ξένη γλώσσα και διδάσκονται σε όλες τις βαθμίδες των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά, Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο.

 • Οι ανάγκες των μαθητών καλύπτονται πλήρως από το σχολικό πρόγραμμα.
 • Παρέχονται επιπλέον ώρες διδασκαλίας για την καλύτερη προετοιμασία των μαθητών μας σε εξετάσεις γλωσσομάθειας όλων των επιπέδων σε συνεργασία με αντίστοιχους εξεταστικούς φορείς (Cambridge University, University of Michigan, Pearson, TIE, Michigan State University κ.ά.)
 • Γίνεται προσεκτική επιλογή των διδακτικών πακέτων από τους πλέον αναγνωρισμένους εκδοτικούς οίκους.
 • Γίνεται χρήση νέων τεχνολογιών και διαδραστικών εποπτικών μέσων.
 • Παροχή επιπρόσθετου εκπαιδευτικού υλικού στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του σχολείου.
 • Συμμετοχή σε εκπαιδευτικά προγράμματα εσωτερικού και εξωτερικού.
 • Διαρκής επιμόρφωση του διδακτικού προσωπικού.
 • Διαρκής επικοινωνία με γονείς και κηδεμόνες,
 • Ολιγομελή τμήματα.

Νηπιαγωγείο

Τα Αγγλικά στο Νηπιαγωγείο ….

                            … κάνουμε το παιχνίδι μάθηση και τη μάθηση παιχνίδι!

Δίνεται η δυνατότητα στα παιδιά μας από βιωματικά παιχνίδια, θέατρο, τραγούδι, παραμύθι να:

 • εξοικειωθούν με την αγγλική γλώσσα και να την αντιληφθούν ως μέσο επικοινωνίας άλλων λαών
 • μπουν τα θεμέλια της ξένης γλώσσας με τρόπο φυσικό όπως έμαθαν να μιλούν τη μητρική τους γλώσσα.

Δημοτικό

Η επαφή με την Αγγλική γλώσσα ξεκινά στην Α’ δημοτικού με το επίπεδο Pre-Junior και ολοκληρώνεται στην ΣΤ’ δημοτικού στο επίπεδο Senior C. Στόχος μας είναι οι μαθητές μας να γίνουν σωστοί χρήστες της γλώσσας και να προετοιμαστούν κατάλληλα ώστε να είναι έτοιμα να συμμετάσχουν στις εξετάσεις πιστοποίησης γλωσσομάθειας των αντίστοιχων επιπέδων σύμφωνα με το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για τις Ξένες Γλώσσες (CEFR).

Γυμνάσιο

Το μάθημα των Αγγλικών διδάσκεται καθημερινά σε όλες τις τάξεις του Γυμνασίου, με στόχο την ανάπτυξη προφορικών και γραπτών δεξιοτήτων των μαθητών. Παράλληλα δίνεται η δυνατότητα συμμετοχής των μαθητών στις εξετάσεις πιστοποίησης γλωσσομάθειας των διαφόρων εξεταστικών φορέων από το επίπεδο Β1 ως C2 κατά το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για τις Ξένες Γλώσσες (CEFR).

Λύκειο

            Στο λύκειο οι μαθητές έχουν την επιλογή να συνεχίσουν την προετοιμασία τους για την απόκτηση πτυχίων γλωσσομάθειας. Επίσης μπορούν να  παρακολουθήσουν μαθήματα προετοιμασίας για τη συμμετοχή τους στις εξετάσεις ΙΕLTS το οποίο είναι μία από τις πιστοποιήσεις που απαιτούνται για την εισαγωγή σε αγγλόφωνα πανεπιστήμια.

ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΣΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΛΩΣΣΟΜΑΘΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ

ΜΑΪΟΥ-ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

Β1

 1. Παπαδόπουλος Ηλίας
 2. Μπαστακός Γεώργιος
 3. Ποντίκης Βασίλειος
 4. Διαμαντοπούλου Χρύσα
 5. Καρέλιας Γεώργιος
 6. Μέλλιος Νικήτας
 7. Τροχάτου Μαρίλια
 8. Κουντούρη Σταυρούλα
 9. Τασσοπούλου Νεφέλη
 10. Βορβίλας Άγγελος
 11. Ανυφαντάκη Νεφέλη
 12. Παπανικολάου Ντύλαν

Β2

 1. Νταγιόπουλος Γεώργιος
 2. Μπουρής Αντρέας
 3. Καραλής Απόλλων
 4. Βασιλάκη Μαριβάσια
 5. Δεληγιάννης Μιχάλης
 6. Γιαννακοπούλου Μελίνα
 7. Ζέρβας Δημήτρης
 8. Γκαρσία Κιμ
 9. Περρωτή Μαρία
 10. Σπηλιωτοπούλου Φαίη
 11. Φράγκου Ευγενία
 12. Μανωλακάκη Ιωάννα

C2

 1. Βορβίλα Μαρία
 2. Κοκκορόγιαννη Ιωάννα
 3. Αγγουράς Ιωάννης
 4. Λέφα Ειρήνη
 5. Νέστορας Παναγιώτης
 6. Κακαλέτρης Σωτήρης
 7. Ρεκλείτη Αικατερίνη
 8. Μανιάτης Κωνσταντίνος

ΑΠΟΝΟΜΗ ΠΤΥΧΙΩΝ

Την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 6.30 μ.μ. στον αίθριο χώρο των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη ετήσια απονομή πιστοποιητικών  γλωσσομάθειας για τις ξένες γλώσσες.

      Η εκδήλωση ξεκίνησε με την επίδοση του International School Award (ISA) του πιστοποιητικού αναγνώρισης του σχολείου μας, ως σχολικής μονάδας ανάπτυξης διεθνών δράσεων, από την κυρία Μαρία Νομικού, υπεύθυνη συνεργασιών και προγραμμάτων του Βρετανικού Συμβουλίου. Επίσης, μας τίμησε με την παρουσία του ο κύριος Steven Taylor, εκπαιδευτικός σύμβουλος του Πανεπιστημίου Cambridge για την νοτιοανατολική Ευρώπη, ο οποίος μας παρουσίασε την «ιστορία της Αγγλικής γλώσσας σε τρία λεπτά»!

            Στο τέλος της εκδήλωσης τα παιδιά μάς τραγούδησαν ένα τραγούδι, που μαθαίνουν την Ευρωπαϊκή μέρα γλωσσών, που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 26 Σεπτεμβρίου.

1

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ

SUMMER COURSE 2016-KEELE UNIVERSITY

  Για άλλη μια χρονιά τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά έδωσαν τη δυνατότητα στους μαθητές να συμμετέχουν σε καλοκαιρινό  εκπαιδευτικό πρόγραμμα στη Μεγάλη Βρετανία και συγκεκριμένα στο Keele University στο Manchester. Το πρόγραμμα αυτό ήταν διάρκειας δέκα ημερών – 7 ημέρες στο πανεπιστήμιο και 3 ημέρες στο Λονδίνο και έγινε με τη συνοδεία εκπαιδευτικών του σχολείου μας. Στόχος του ταξιδιού ήταν τα παιδιά να γνωρίσουν το Βρετανικό πολιτισμό, να μιλήσουν μια ξένη γλώσσα, να επικοινωνήσουν, να ψυχαγωγηθούν και να καλλιεργήσουν αξίες, όπως τη φιλία, τον αλληλοσεβασμό και την αλληλεγγύη.

  Από τις 8 Ιουλίου – 15 Ιουλίου τα παιδιά έμειναν στις εγκαταστάσεις του Keele University, όπου έκαναν μαθήματα με εξειδικευμένο προσωπικό. Κατά τη διάρκεια της διαμονής τους πήραν μέρος σε πολλές δραστηριότητες, καθώς και  εκπαιδευτικές εκδρομές και τα παιδιά ήρθαν σε επαφή και με μαθητές από άλλες χώρες. Υπήρχε ένα ειδικά σχεδιασμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που προέβλεπε 4 ώρες διδασκαλίας καθημερινά και το οποίο ήταν υπό την έγκριση του Βρετανικού Συμβουλίου. Οι μαθητές είχαν καταταχθεί σύμφωνα με το επίπεδό τους και τους δόθηκε πιστοποιητικό παρακολούθησης στο τέλος των μαθημάτων. Παράλληλα με τα μαθήματα οι μαθητές επισκέφτηκαν τις πόλεις Manchester, Liverpool και Chester. Επίσης, έλαβαν μέρος σε δραστηριότητες – όπου διακρίθηκαν και σε αρκετές από αυτές – όπως Αθλητικά Τουρνουά, Βραδιά ντίσκο, ομαδικά παιχνίδια λεξιλογίου – Quiz night, Talent show και mini- Οlympics.

  Το ταξίδι συνεχίστηκε από τις 15 Ιουλίου – 17 Ιουλίου  στο Λονδίνο, όπου έγινε περιήγηση στα αξιοθέατα και τα παιδιά είδαν τους ρυθμούς ζωής της αγγλικής πόλης. Επισκέφτηκαν to Βρετανικό Μουσείο, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και Επιστημών , το Μουσείο Madame Tussaud – είδαν το London Eye, το Tower Bridge, το Big Ben,  τα ανάκτορα του Buckingham και τα περισσότερα διάσημα σημεία της πόλης. Γενικά είχαν την ευκαιρία να περπατήσουν σε όλη την πόλη, να δουν, να ψωνίσουν και να διασκεδάσουν.

  Ήταν ένα υπέροχο ταξίδι με θετικές εμπειρίες και πολλές γλυκές αναμνήσεις που θα μας συνοδεύουν για πάντα.

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ

            Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος μαθητές των ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΩΝ ΜΠΟΥΓΑ συμμετείχαν στον 4ο Πανελλήνιο σχολικό διαγωνισμό video <<Σέβομαι τη Διαφορετικότητα-Λέμε ΟΧΙ στον σχολικό εκφοβισμό>>. Ο διαγωνισμός οργανώνεται κάθε χρόνο από το Βρετανικό Συμβούλιο και από το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας. Σκοπός του διαγωνισμού είναι να αναδείξει τα ιδανικά και τις αξίες του Ολυμπισμού και της Ολυμπιακής Εκεχειρίας. Καθώς και να ευαισθητοποιήσει μαθητές, γονείς και δασκάλους για το φαινόμενο της σχολικής βίας.

            Πιο συγκεκριμένα, οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης του δημοτικού σχολείου των ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΩΝ ΜΠΟΥΓΑ, Μαρία Γεωργοπούλου, Δημήτρης Ζαρρέας, Μαρία Κότσιαρη, Δημήτρης Κουμουνδούρος και Αλέξανδρος – Ευφραίμ Ματθιόπουλος σχημάτισαν την ομάδα “Anticyberbullying warriors”. Με μεράκι και διάθεση για συνεργασία τα παιδιά δημιούργησαν ένα ολιγόλεπτο video, με το οποίο ήθελαν να τονίσουν την αξία της ενημέρωσης και της φιλίας, όταν κάποιος έρχεται αντιμέτωπος με φαινόμενα σχολικού εκφοβισμού. Στο video που ακολουθεί μπορούμε να απολαύσουμε τα αποτελέσματα του κόπου και της προσπάθειας των παιδιών.

Επειδή εκπαίδευση δεν είναι μόνο εξετάσεις και θέλοντας να προσδώσουμε επίσημο χαρακτήρα στις δράσεις του σχολείου μας, συμμετείχαμε στη δοκιμασία του Βρετανικού Συμβουλίου-BRITISH COUNSIL για την απόκτηση της πιστοποίησης  ISA-International School Award. Αυτή η πιστοποίηση αποτελεί μία αναγνώριση ότι το σχολείο μας έχει ενσωματώσει στοιχεία διεθνούς ενδιαφέροντος στο πρόγραμμα σπουδών του. Είναι μία διεθνής πιστοποίηση, που αναγνωρίζει τη δέσμευση ενός σχολείου να διαμορφώνει τους νέους πολίτες του κόσμου.

7

Την σχολική χρονιά 2015-2016 τα ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΜΠΟΥΓΑ βραβεύτηκαν από την Ελληνοβρετανική Ένωση (HELLENIC BRITISH UNION) και το κέντρο εξετάσεων του Cambridge για την εξαιρετική συμβολή τους στην εκπαίδευση ως ένα από τα καλύτερα κέντρα προετοιμασίας πιστοποιήσεων του Πανεπιστημίου Cambridge στην Ελλάδα.

Ekpaideytiria Bougas Exceptional Educational Impact-page-001

Εξετάσεις πιστοποίησης Αγγλικής γλώσσας 2014-2015
 • Επίπεδο Α2 KET ( Key English Test -Cambridge)
  • Ποσοστό επιτυχίας 100%. Συμμετείχαν 11 μαθητές.

Επίπεδο Β2

 • MSU (Michigan State University)
 • ΜΕΤ (Michigan English Test)
 • PTE3
 • ECCE
  • Ποσοστό επιτυχίας 78%. Συμμετείχαν 14 μαθητές.

Επίπεδο Β1  PTE2

 • Ποσοστό επιτυχίας 83%. Συμμετείχαν 6 μαθητές.

Επίπεδο C2 ECPE

 • Ποσοστό επιτυχίας 100%.

Την προηγούμενη χρονιά οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης του δημοτικού και της Α’ γυμνασίου των ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΩΝ ΜΠΟΥΓΑ είχαν την ευκαιρία αν επικοινωνήσουν με τρία αγγλόφωνα σχολεία του εξωτερικού: Αγγλία, Τζαμάικα και Ζιμπάμπουε αποστέλλοντας πληροφορίες του τόπου μας και των συνηθειών μας.Φέτος η προσπάθεια για επικοινωνία με μαθητές του εξωτερικού θα συνεχιστεί με σχολεία και από άλλες χώρες

Πιο συγκεκριμένα, φέτος οι μαθητές της τελευταίας τάξης του Δημοτικού σχολείου συνεργάζονται με το Γυμνάσιο ICS G. Perlasca, το οποίο βρίσκεται στην πόλη Bareggio, κοντά στο Μιλάνο της Ιταλίας και με το Ειδικό σχολείο Ysgol Hendrefelin, το οποίο βρίσκεται στην Ουαλία του Ηνωμένου Βασιλείου. Μέχρι τώρα οι μαθητές και στα τρία σχολεία έχουν ανταλλάξει πληροφορίες σχετικά με την καθημερινότητά τους (ζωή στο σχολείο-εξωσχολικές δραστηριότητες), παραδόσεις του τόπου μας (εορτασμός καρναβαλιού κλπ.), διατροφή, κλιματικές συνθήκες κλπ. χρησιμοποιώντας την Αγγλική γλώσσα.

Η επικοινωνία και η συνεργασία με αυτά τα σχολεία μέσω eTwinning θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς και ευχόμαστε όλοι μας να μάθουμε κι άλλες ενδιαφέρουσες και συναρπαστικές πληροφορίες από τους φίλους μας στην Ιταλία και στο Ηνωμένο Βασίλειο συσφίγγοντας τις σχέσεις ανάμεσα στους νέους και στις νέες αυτών των σχολικών μονάδων.

[vc_video link=»https://youtu.be/dK-ZOOkyx2c «]