1821-2021: 200 Χρόνια από την κήρυξη της Απελευθέρωσης!

Τα μέσα που διαθέτουμε φέτος, για να γιορτάσουμε την 25η Μαρτίου και τα 200 χρόνια από την κήρυξη της Απελευθέρωσης είναι μόνο ψηφιακά! Ωστόσο, αυτό δεν στάθηκε εμπόδιο στο να γνωρίσουμε τα γεγονότα και να τιμήσουμε τους ήρωες της Επανάστασης σε κάθε βαθμίδα!

Στον Παιδικό Σταθμό οι μαθητές δημιούργησαν κατασκευές, παρακολούθησαν κουκλοθέατρο και άκουσαν τραγούδια για την Ελλάδα μέσα από την εφαρμογή  thing link.

Στο Νηπιαγωγείο μας το θέμα της διαδικτυακής γιορτής ήταν: «Τα παιδιά του 2021 μιλούν για τους ήρωες του 1821». Μερικά από τα παιδιά διάλεξαν έναν ήρωα και παρουσίασαν μαζί με τους γονείς τους γεγονότα και πληροφορίες από τη ζωή του, ενώ άλλα απήγγειλαν ποιήματα και όλοι μαζί, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί  τραγουδησαν τραγούδια σχετικά με την Επανάσταση.    

Στο Δημοτικό τα παιδιά έπαιξαν σε escape rooms λύνοντας γρίφους με πληροφορίες της Επανάστασης, διάβασαν παρουσιάσεις μαθητών για τους ήρωες του 1821, περιηγήθηκαν στο Μουσείο Ελιάς και την Εθνική Πινακοθήκη. Ακόμα, διάβασαν πληροφορίες και στοιχεία που δεν γνώριζαν για το 1821 και έμαθαν την προέλευση λέξεων και φράσεων που χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, αλλά έχουν τις ρίζες τους στα χρόνια της Τουρκοκρατίας και της Επανάστασης.

 

 

 

 

Τέλος, στο Γυμνάσιο και το Λύκειο οι μαθητές παρουσίασαν οδούς της πόλης μας, των οποίων η ονομασία σχετίζεται με την Επανάσταση και τον Αγώνα των Ελλήνων, αναφέροντας σημαντικές πληροφορίες που αξίζει όλοι να ακούσουμε.

 

Έκλεισαν τη διαδικτυακή γιορτή τους βλέποντας ένα βίντεο στο οποίο συμμαθητές τους απαγγέλουν τον Εθνικό μας Ύμνο.

 

Ο εγκλεισμός λόγω του ιού Covid-19 μπορεί να μας εμπόδισε από το να γιορτάσουμε τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση έτσι όπως θα θέλαμε πραγματικά. Ωστόσο, η ψηφιακή μας τάξη σε κάθε βαθμίδα μάς έδωσε την ευκαιρία να τιμήσουμε και να δώσουμε στην ημέρα αυτή την πρέπουσα αξία !