Ομιλία του Δημήτρη Στρατούλη για τη δωρεά οργάνων

Την Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2020, είχαμε την ευκαιρία, μαθητές και εκπαιδευτικοί στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά, να παρακολουθήσουμε μια ομιλία εκ μέρους του κ. Δημήτρη Στρατούλη και ιατρών-νεφρολόγων σχετικά με τη δωρεά οργάνων. Στην ομιλία ήταν παρόντες και μαθητές του 4ου Λυκείου Καλαμάτας.

Ο κ. Γιάννης Μπολέτης -Καθηγητής Παθολογίας-Νεφρολογίας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Διευθυντής της Κλινικής Νεφρολογίας και Μεταμόσχευσης Νεφρού του Λαϊκού Νοσοκομείου, Πρόεδρος του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου- και η κ. Ελένη Κάψια -νεφρολόγος της Κλινικής Νεφρολογίας και Μεταμόσχευσης Νεφρού του Λαϊκού Νοσοκομείου Αθήνας- όλοι τους ειδήμονες στα ζητήματα υγείας, μας ενημέρωσαν διεξοδικά για τη δωρεά οργάνων.

Στη συνέχεια ο κ. Δημήτρης Στρατούλης μοιράστηκε την εμπειρία του από τις δύο μεταμοσχεύσεις στις οποίες υπεβλήθη, ενώ αναφέρθηκε και στις αλτρουιστικές διαστάσεις του ζητήματος. Έδωσε ένα ηχηρό μήνυμα ζωής, τονίζοντας στους μαθητές πόσο σημαντικό είναι κάθε δυσκολία της ζωής να την αντιμετωπίζουμε με σθένος και χωρίς να παραιτούμαστε. Να θεωρούμε κάθε εμπόδιο σαν εμπειρία που τελικά μας δίνει περισσότερη δύναμη, για να συνεχίσουμε σ΄ αυτό το ταξίδι της ζωής. «Γιατί η ζωή είναι ωραία» όπως ο ίδιος χαρακτηριστικά ανέφερε.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκε, στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας, η παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Στρατούλη “Όταν γεννιέσαι τρεις φορές/δωρεά οργάνων – δώρο ζωής”. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, εκτός από τον κ. Γιάννη Μπολέτη και την κ. Ελένη Κάψια, το λόγο πήραν και ο κ. Γιώργος Παπαθεοδωρίδης, Πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, Καθηγητής Παθολογίας – Γαστρεντερολογίας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Διευθυντής της Παν/κής Γαστρεντερολογικής Κλινικής Λαϊκού Νοσοκομείου, καθώς και ο κ. Χρήστος Σβάρνας, Πρόεδρος Πανελλήνιου Συλλόγου Μεταμοσχευθέντων εκ Νεφρού. Την παρουσίαση συντόνισε ο κ. Θανάσης Πετράκος, περιφερειακός σύμβουλος και πρώην βουλευτής και ο κ. Φώτης Μπουγάς, εκπαιδευτικός, ενώ διαβάστηκαν και αποσπάσματα του βιβλίου απο την κ. Δήμητρα Δημοπούλου. Η εκδήλωση αποτέλεσε διοργάνωση του βιβλιοπωλείου “Βιβλιόπολις”, των εκδόσεων “Τόπος” και των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά.