Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση στη πλατεία της Καλαμάτας

Σε μια κατάμεστη από κόσμο κεντρική πλατεία γιόρτασαν τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά μαζί με το ΙΕΚ Ορίζων την έλευση σε λίγες μέρες των Χριστουγέννων. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά πραγματοποίησαν εν όψει Χριστουγέννων την καθιερωμένη πλέον για πάνω από 15 χρόνια Χριστουγεννιάτικη εκδήλωσή τους. Σημείο συνάντησης, η κεντρική πλατεία Καλαμάτας, όπου κάτω από το επιβλητικό χριστουγεννιάτικο δέντρο στήνεται μια μεγάλη γιορτή με τραγούδια, παιχνίδια και εορταστικά κεράσματα για όλους!

Με σύμμαχο φέτος τη γλυκιά χειμωνιάτικη βραδιά οι μικροί μαθητές, οι γονείς τους, οι εκπαιδευτικοί, οι σπουδαστές και οι καθηγητές του ΙΕΚ Ορίζων αλλά και πολύς κόσμος της Καλαμάτας έδωσαν ηχηρό “παρών” και γέμισαν την κεντρική πλατεία της πόλης με χριστουγεννιάτικες μελωδίες, εργαστήρια κατασκευής χριστουγεννιάτικων στολιδιών, παιχνίδια, και γευστικά εδέσματα που είχαν ετοιμάσει οι σπουδαστές του ΙΕΚ Ορίζων. Τα έσοδα της βραδιάς πήγαν στο ίδρυμα κατά της παιδικής κακοποίησης “Ελίζα”.

Μικροί και μεγάλοι που βρέθηκαν στην πλατεία συμμετείχαν στα χριστουγεννιάτικα παιχνίδια και διασκέδασαν, χόρεψαν, έφτιαξαν χριστουγεννιάτικα στολίδια και τα πήραν στο σπίτι τους για να στολίσουν το δέντρο τους, δοκίμασαν ζεστή καλαματιανή κολοκυθόσουπα με παστό (!) και για επιδόρπιο μους σοκολάτας που παρασκευάστηκε εκ του μηδενός!

Δείγματα της δουλειάς που γίνεται στα ΙΕΚ Ορίζων απολαύσαμε όλοι και μέσα από τα χειροποίητα μπισκοτάκια βουτύρου που προσφέρονταν περιχυμένα με σοκολάτα. Όπως κάθε χρόνο το χριστουγεννιάτικο κέρασμα είχε και εορταστικό αρωματικό οινόμελο που παρασκεύασαν και προσέφεραν ζεστό, οι σπουδαστές.