Υγιή παιδιά, Υγιής πλανήτης

Κατά το σχολικό έτος 2018-19 το σχολείο μας υλοποιεί το πρόγραμμα «Υγιή παιδιά, Υγιής πλανήτης», που είναι σχεδιασμένο από το WWF Ελλάς με τη συνδρομή του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου.

Βασικός στόχος του προγράμματος που υλοποιείται σε πολλά σχολεία της χώρας είναι να εκπαιδεύσει τα παιδιά να υιοθετήσουν διατροφικές συνήθειες που κάνουν καλό στην υγεία τους, αλλά και στο περιβάλλον. Στα πλαίσια του προγράμματος και με την ουσιαστική καθοδήγηση των εκπαιδευτικών, τα παιδιά έχουν κατανοήσει το οικολογικό αποτύπωμα της τροφής, έχουν εξοικειωθεί με υγιεινές επιλογές διατροφής, έχουν ευαισθητοποιηθεί σε σχέση με την σπατάλη τροφίμων και σταθερά παροτρύνονται να ακολουθούν ένα διατροφικό πρότυπο το οποίο θα ικανοποιεί  τις αναπτυξιακές τους ανάγκες και συνάμα θα αποτελεί βέλτιστη επιλογή για το μέλλον του πλανήτη.

Το πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχουν όλες οι τάξεις του Δημοτικού Σχολείου είναι μια παιδαγωγική επιλογή  που επιμένει να βλέπει τους μαθητές σαν αυριανούς πολίτες που με την κριτική τους σκέψη και τις συνειδητές τους επιλογές έχουν την δύναμη να διαμορφώσουν ένα καλύτερο μέλλον για τον εαυτό τους και τον κόσμο.

Το πρόγραμμα επιδιώκει τη μάθηση με βιωματικό και παιγνιώδη τρόπο, ενώ ενθαρρύνει τις συναντήσεις, τα παιχνίδια και τις δραστηριότητες ανάμεσα σε διαφορετικά τμήματα και τάξεις, έτσι ώστε να ξεφεύγουν οι μαθητές από την ρουτίνα της σχολικής πραγματικότητας και να ενεργοποιούνται διασκεδάζοντας. Όλοι οι εκπαιδευτικοί δουλεύουν συστηματικά προς αυτή την κατεύθυνση και μάλιστα με τη συνεχή  συνεργασία και υποστήριξη των επιστημονικά υπευθύνων από το WWF Ελλάς.

Η συμβολή και η συμμετοχή των γονέων είναι πολύ σημαντική  καθώς από την οικογένεια διαμορφώνονται οι διατροφικές συνήθειες των παιδιών και είναι εκείνη που μπορεί να τα ενθαρρύνει σημαντικά ώστε να ακολουθήσουν έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής.

Δείτε το έντυπο μας εδώ!