Το πρόγραμμα FRESSH (Erasmus+) και το ταξίδι μας στο Βίγο της Ισπανίας

Το σχολείο μας από το 2018 συμμετέχει κάθε χρόνο σε προγράμματα Erasmus+ σε μία προσπάθεια επαφής , γνωριμίας και αλληλεπίδρασης των μαθητών μας με μαθητές του εξωτερικού.

Πρόγραμμα: Growing up with healthy knowledge : Food, Recipes , Sports , Sustainability and Health

 Ένα από τα προγράμματα αυτά είναι το “Growing up with healthy knowledge : Food, Recipes , Sports , Sustainability and Health “  , το οποίο έχει σχέση με τον υγιεινό τρόπο ζωής και τον σεβασμό απέναντι στον εαυτό μας και το περιβάλλον. Οι εκπαιδευτικοί και μαθητές του σχολείου μας που συμμετέχουν, θα συνεργαστούν με μαθητές από γυμνάσια της Ισπανίας, Πορτογαλίας, Βουλγαρίας και Τσεχίας . Θα ανακαλύψουν τα οφέλη της Μεσογειακής διατροφής, την ιστορία της ελληνικής κουζίνας -αλλά και των άλλων χωρών του προγράμματος, τη θερμιδική αξία των τροφών ,τους τρόπους διατήρησης και απόκτησης μιας καλής σωματικής κατάστασης και τους λόγους για τους οποίους αξίζει να ακολουθεί κάποιος έναν τέτοιο τρόπο ζωής.

Στα πλαίσια αυτού του προγράμματος δύο εκπαιδευτικοί του σχολείου μας, η Τίνα Γιαννακέα  (Καθηγήτρια Αγγλικών) και η Μαρίνα Θεοδωρακοπούλου  (Καθηγήτρια Γερμανικών) ταξίδεψαν στην πόλη Βίγο της Ισπανίας και από 27/06-02/07 συμμετείχαν στο πρώτο partners meeting των εκπαιδευτικών της ομάδας Erasmus+ FRESSH στο σχολείο IES de Beade. Εκεί γνώρισαν τους εκπαιδευτικούς των άλλων χωρών , παρουσίασαν το σχολείο μας , μίλησαν για το πως λειτουργεί η ελληνική ομάδα FRESSH και οργανώθηκαν οι κινητικότητες και οι δράσεις όλου του προγράμματος για τα επόμενα 2 χρόνια. Επίσης, παρακολούθησαν επιμορφωτικά εργαστήρια που αφορούσαν στο Etwinning και τη χρήση ψηφιακών εργαλείων .

Ήταν η αρχή μιας σειράς από ταξίδια στη γνώση, της ομάδας Erasmus+ του σχολείου μας, από το οποίο οι εκπαιδευτικοί μας επέστρεψαν με αποσκευές γεμάτες γνώσεις, ιδέες, εμπειρίες, καινοτόμες πρακτικές και όρεξη για δημιουργία.