Το Παραολυμπιακό άθλημα Goalball στη Καλαμάτα

Τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά, υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας και σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ένωση Νότιας Πελοποννήσου του Πανελληνίου συνδέσμου Τυφλών, υποδέχθηκαν στην πόλη μας τα μέλη της Εθνικής Ομάδας του Goalball, προκειμένου τόσο οι μαθητές των σχολείων της Μεσσηνίας να γνωρίσουν το Παραολυμπιακό αυτό άθλημα όσο και οι πολίτες να ευαισθητοποιηθούν και να συντελέσουν στην ενσωμάτωσή του, στο αθλητικό “γίγνεσθαι” της πόλης. 

Την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου, η Εθνική ομάδα Goalball έφτασε στη Καλαμάτα όπου και διέμεινε στο ξενοδοχείο Elite City Resort. Στις 18.00 το απόγευμα της ίδιας μέρας, την ομάδα υποδέχτηκε και καλωσόρισε, στο παλαιό Δημαρχείο της πόλης μας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κύριος Παύλος Μπουζιάνης.

Την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου,  η Εθνική ομάδα Goalball υποδέχθηκε στο Κλειστό Γυμναστήριο Καλαμάτας το Ειδικό Γυμνάσιο, το 5ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας, το ΓΕΛ Γαργαλιάνων, το 3ο Γυμνάσιο Καλαμάτας, το Δημοτικό Σχολείο Κοπανακίου, το ΕΕΕΕΚ Καλαμάτας, το Γυμνάσιο και το Λύκειο των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά, το 4ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας και το Δημοτικό Σχολείο Βέργας.

Παιδιά και εκπαιδευτικοί ενημερώθηκαν για το Goalball με ένα ολιγόλεπτο βίντεο. Προκειμένου όμως τα παιδιά των σχολείων που βρίσκονταν στο χώρο να παίξουν και να γνωρίσουν περισσότερο το παραολυμπιακό αυτό άθλημα, οι αθλητές της Εθνικής Ομάδας Ανδρών και Νέων σε μορφή επίδειξης παρουσίασαν το άθλημα, παίζοντας.

Την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου ακολουθήθηκε από τους αθλητές, η ίδια διαδικασία οι οποίοι  υποδέχθηκαν αυτή τη φορά τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Σπερχογείας, του 10ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας, του Δημοτικού σχολείου Εκπαιδευτηρίων Μπουγά, του Γυμνασίου Καρδαμύλης, του 22ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας και του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας.

Αξίζει να σημειωθεί πως το απόγευμα της Πέμπτης, οι αθλητές μαζί με τους μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Ecomobility και τις υπεύθυνες εκπαιδευτικούς του προγράμματος, κυρία Λεμπέση Ελένη και κυρία Κολλάτου Μαρία, περπάτησαν σε κεντρικούς δρόμους της Καλαμάτας διαπιστώνοντας τα προβλήματα μετακίνησης και πρόσβασης σε σημεία της πόλης, από πολίτες με προβλήματα όρασης.

Το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου στις 18.00 η Εθνική Ομάδα πραγματοποίησε ανοιχτό αγώνα για όλους Μεσσήνιους, στο Κλειστό Γυμναστήριο της παραλίας. Ακολούθησε αγώνας ανάμεσα στην Εθνική ομάδα Goalball και τους μαθητές του Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά.

Η εκδήλωση έκλεισε με απονομές αναμνηστικών μεταλλίων και διπλωμάτων στους αθλητές της Εθνικής ομάδας και στους μαθητές των Εκπαιδευτηρίων από τον Διευθυντή του σχολείου, κύριο Φώτη Μπουγά. Από τις απονομές δεν θα μπορούσαν να παραλειφθούν οι εθελοντές της διοργάνωσης οι οποίοι βραβεύτηκαν με το δίπλωμα του εθελοντή από τον προπονητή της Εθνικής Ομάδας Goalball, κύριο Σιζόπουλο Χριστόφορο.

Για την σημαντική αυτή εκδήλωση, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους χορηγούς της διοργάνωσης:Cosmos Center Kαλαμάτας, ΕΠΑΘΛΟΝ, ΘΑΡΡΟΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, MESSINIA LIVE, BEST media group, Farenews.gr, ΦΩΝΗ news.gr, ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, ΚΑΝΑΛΙ 1 FM STEREO, TIME FM, KANAΛΙ 20 88,6 FM, City 103,8, ΔΙΑΥΛΟΣ 99,2, MESSINIA RADIO, MESSINIA webTV, EnterTV Messinia, enter Messinia, Life fm88, Kiss 89, Έμφασις 91,8.