«Το δέντρο που έδινε» από τα Νήπια των Εκπαιδευτηρίων μας!

Μια ξεχωριστή παράσταση από τα παιδιά του Νηπιαγωγείου μας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου, στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας με μεγάλη επιτυχία και προσφέροντας στιγμές συγκίνησης σε όσους την παρακολούθησαν.

«Το δέντρο που έδινε» του Σελ Σίλβερσταϊν, ίσως είναι το πιο χριστουγεννιάτικο παραμύθι που μπορεί κανείς να πει σε μικρούς και μεγάλους, χωρίς να είναι καθόλου χριστουγεννιάτικο! Τα παιδιά επεξεργάστηκαν το παραμύθι στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος «Μ’ ένα βιβλίο συντροφιά» που υλοποιείται τη φετινή σχολική χρονιά και ταξίδεψαν μαζί του, καταθέτοντας και καταγράφοντας σκέψεις, λόγια και συναισθήματα σε εργασίες που κόσμησαν, πραγματικά, το φουαγιέ του Εργατικού Κέντρου.

 Παιδιά και εκπαιδευτικοί μάς βοήθησαν να θυμηθούμε αξίες και έννοιες ξεχασμένες στην εποχή μας, μέσα από μουσικές και λόγια που άγγιξαν τις καρδιές μας. Μια ιστορία που δείχνει ξεκάθαρα τη χαρά του να δίνεις με το ρίσκο να μη βρεις ποτέ ανταπόδοση! Και αυτό ακριβώς είναι το αληθινό δόσιμο, αυτό που δε ζητά ανταμοιβή…