Το γαλλικό σχολείο Lycée Champblanc στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά

Την Τρίτη 30 Απριλίου έως την Τρίτη 7 Μαΐου επισκέφθηκε το σχολείο μας και την Καλαμάτα, ομάδα μαθητών και καθηγητών από το γαλλικό σχολείο Lycée Champblanc από την πόλη Ναντ της Γαλλίας, στο πλαίσιο συνεργασίας στη δράση Etwinning με θέμα : Tisser des liens et devenir citoyen du monde.(Γεφυρώνω σχέσεις και γίνομαι πολίτης του κόσμου)

 

Την αποστολή αποτελούσαν 18 μαθητές και 2 εκπαιδευτικοί που φιλοξενήθηκαν μια εβδομάδα από μαθητές και καθηγητές μας,σε ανταπόδοση της δικής τους φιλοξενίας τον περασμένο Μάρτιο.

 

Στις κοινές δράσεις του σχολείου μας επισκεφθήκαμε το ανάκτορο του Νέστορα, τη Γιάλοβα, την Αρχαία Μεσσήνη, την Καρδαμύλη καθώς και το Ιστορικό Κέντρο  της Καλαμάτας.

 

Οι Γάλλοι φίλοι μας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μαθήματα, να ζήσουν από κοντά τη σχολική διαδικασία και να συμμετέχουν σε project μαθηματικών. Οι μικρότεροι μαθητές μας , της Ε΄και ΣΤ΄Δημοτικού παρουσίασαν τις εργασίες που είχαν εκπονήσει για να τους μυήσουν στην ελληνική μυθολογία και κέρδισαν το θερμό χειροκρότημα της γαλλικής ομάδας.

 

Στη γιορτή που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 2 Μαϊου στο σχολείο, δοκίμασαν ελληνική κουζίνα και χόρεψαν μαζί μας παραδοσιακούς χορούς.

 

Ο απολογισμός της επίσκεψής τους ήταν πολύ θετικός. Ανάμεσα στα δυνατά σημεία της διαμονής ήταν η ζεστή υποδοχή και φιλοξενία από το σχολείο και τις οικογένειες, οι ξεναγήσεις σε αρχαιολογικούς χώρους και οι ομορφιές της πόλης μας. Ωστόσο επισήμαναν και κάποια σημεία που τους έκαναν αρνητική εντύπωση, όπως η καθαριότητα της πόλης και η συμπεριφορά ορισμένων οδηγών.