Τα πρώτα βήματα στην Οινολογία !

Οι μαθητές του Ομίλου Φυσικών Επιστημών έκαναν τα πρώτα τους βήματα στην Οινολογία παρασκευάζοντας  κρασί. Αφού μελέτησαν την αντίδραση της αλκοολικής ζύμωσης, πάτησαν σταφύλια και  παρασκεύασαν το δικό τους μούστο. Παράλληλα, χρησιμοποίησαν δείγματα από έτοιμο μούστο στα οποία σε άλλα πρόσθεσαν ζυμομύκητες και σε άλλα όχι, προκειμένου να μελετήσουν τα αποτελέσματα.

Αναμένουμε την ωρίμανσή του και … ευχόμαστε να είναι καλόπιοτο!

Ευχαριστούμε το χημείο Π. Μπουφέα για την προσφορά του ζυμομύκητα και την «Οινομεσσηνιακή Α.Ε.» για τη προσφορά του γλεύκους.