Τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά στη Γαλλία

Στο πλαίσιο της δράσης Etwinning, 15 μαθητές μας  από την Α΄ Γυμνασίου μέχρι και τη Β΄ Λυκείου, μετά από τακτικές επαφές και δραστηριότητες με το σχολείο Lycéee Champ Blanc,ταξίδεψαν κατά το διάστημα 8-12 Μαρτίου στην περιοχή Le Longeron,κοντά στην πόλη Nantes και έζησαν μια αξέχαστη εμπειρία.

Συγκεκριμένα οι μαθητές και οι τρεις συνοδοί καθηγητές, φιλοξενήθηκαν από γαλλικές οικογένειες και βίωσαν από κοντά την καθημερινότητα, τη σχολική διαδικασία και την κουλτούρα μιας γαλλικής κοινότητας.

Eπισκέφθηκαν εμβληματικούς χώρους της πόλης,το κάστρο των Δουκών της Βρετάνης, το μεγαλοπρεπές κάστρο Goulaine στην κοιλάδα του ποταμού Λίγηρα, το μουσείο της μπισκοτοποιϊας LU,διάσημης για τα μπισκότα petit beurre, τα γραφικά χωριά Clisson,Cholet,Noirmoutier και γραφικά χωριά στις ακτές του Ατλαντικού. Γεύτηκαν υπέροχες γαλλικές σπεσιαλιτέ όπως la galette nantaise,la choucroute,les crêpes,la raclette και δοκίμασαν ποικιλίες γαλλικών τυριών.

Συμμετείχαν στα μαθήματα του γαλλικού σχολείου και συνεργάστηκαν με τους γάλλους μαθητές σε ασκήσεις σχετικές με τους αρχαίους έλληνες μαθηματικούς,τη γαλλική λογοτεχνία και τα ισπανικά.

Οι Γάλλοι μαθητές μυήθηκαν κατόπιν στην ελληνική γλώσσα μέσα από καθημερινές εκφράσεις και γνώρισαν την πόλη της Καλαμάτας με την προβολή σχετικού βίντεο.

Περιμένουμε τώρα τους Γάλλους φίλους μας στις 30 Απριλίου,18 μαθητές με τις δυο συνοδούς καθηγήτριες,για να τους προσφέρουμε με τη σειρά μας φιλοξενία και ξεναγήσεις στην περιοχή μας.

Η δράση μας αυτή,με το ιδιαίτερο όνομα : Tisser des liens et devenir citoyen du monde (Γεφυρώνω σχέσεις και γίνομαι πολίτης του κόσμου) ,έδωσε σε όλη την ομάδα την ευκαιρία για αυθεντική μάθηση,συνεργασία,χρήση νέων τεχνολογιών αλλά και εξάσκηση ξένων γλωσσών.

Το γαλλικό σχολείο Lycée Champ Blanc γράφει χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων σε ανάρτηση στην ιστοσελίδα του: Ελπίζουμε οι δεσμοί που αναπτύχθηκαν κατά τη διάρκεια αυτής της πρώτης συνάντησης με τους έλληνες μαθητές,να συνεχιστούν τα επόμενα χρόνια και να καταγραφούν στην ιστορία του Lycée Champ Blanc.