«Ταξίδι στο… Θέατρο Σκιών» από τα Προνήπια των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά!

Στο πλαίσιο του προγράμματος με θέμα του τις Τέχνες, στα Προνήπια των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά αφού ολοκληρώσαμε το project μας που αφορούσε το Θέατρο, γνωρίσαμε την ιστορία και τη λειτουργία του Θέατρου Σκιών.

Αρχικά πειραματιστήκαμε με τις φυσικές σκιές που προκαλεί ο ήλιος, προσεγγίσαμε τις τεχνητές σκιές μέσα στις τάξεις μας και παρατηρήσαμε πώς αυτές αποτυπώνονται σε ένα λευκό πανί. Έτσι διασυνδέσαμε τα παραπάνω φαινόμενα με το Θέατρο Σκιών πραγματοποιώντας ταυτόχρονα ιστορική αναδρομή η οποία μας οδήγησε πολλά χρόνια πίσω, στην Κίνα. Με τη βοήθεια του  διαδραστικού πίνακα ανοίξαμε ένα νέο παράθυρο στις γνώσεις μας αφού παρακολουθήσαμε εκπαιδευτικά κλιπάκια για το πώς κατασκευάζονται οι φιγούρες αλλά και για το επάγγελμα του καραγκιοζοπαίχτη.

Καθώς λοιπόν το σχολείο υποστηρίζει τη βιωματική μάθηση, καλέσαμε στο σχολείο τον καραγκιοζοπαίχτη Τάσο Τσώνη, ο οποίος αφού μας παρουσίασε την παράσταση «Ο Καραγκιόζης και η Κούνια», μας μίλησε για τα μυστικά του επαγγέλματος και μας έδειξε το πίσω μέρος του μπερντέ.

Μέσα από αυτό το πρόγραμμα εμπλουτίσαμε τις γνώσεις μας για το Θέατρο, καλλιεργήσαμε δεξιότητες από τις φυσικές επιστήμες και τη γλώσσα ενώ παράλληλα ήλθαμε σε επαφή με στοιχεία του ελληνικού πολιτισμού, όπως είναι ο Καραγκιόζης.

Το «Ταξίδι στις Τέχνες» συνεχίζεται για τα Προνήπια, αφού το Θέατρο ήταν μόλις η πρώτη μας  στάση!