Σεμινάριο Σταδιοδρομίας από τον κ. Νίκο Παυλάκο

Τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου πραγματοποίησαν σεμινάριο σταδιοδρομίας για τους μαθητές του  Λυκείου, με εισηγητή τον κ. Νίκο Παυλάκο, Σύμβουλο Επαγγελματικού Προσανατολισμού M.Sc. και Ιδρυτή της Εταιρείας “Orientum”.

Στο σεμινάριο αναπτύχθηκαν τα εξής:

  • Τρόποι διαβάσματος
  • Σχολές ανά επιστημονικό πεδίο και χρήσιμες συμβουλές.
  • Πώς θα βρω τη σχολή που μου ταιριάζει;
  • Σύστημα πρόσβασης στην Γ’ βάθμια εκπαίδευση-νέο νομοσχέδιο.
  • Συζήτηση των μαθητών με τον εισηγητή και επίλυση αποριών.

Ο κ. Παυλάκος τόνισε στα παιδιά πως πρέπει να βρουν τον “phag” τους δηλαδή τον προσωπικό τους στόχο που θα τους κινητοποιεί να πετύχουν τα μέγιστα. Επίσης, έδωσε έμφαση στη χρήση του κινητού και πως λειτουργεί ως βασικός ανασταλτικός παράγοντας στην επίτευξη του στόχου που έχουν θέσει!

Στο Λύκειο των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά, όλες οι δράσεις μας είναι προσανατολισμένες στο να υποστηρίξουν τον έφηβο να κάνει το επόμενο βήμα στη ζωή του έχοντας εφόδια, ερεθίσματα, εναλλακτικές!

Η πληροφόρηση για σχολές και την αγορά εργασίας, οι επισκέψεις σε επαγγελματικούς χώρους, η συζήτηση με αποφοίτους για θέματα σπουδών και καριέρας, τα αυτοματοποιημένα τεστ  (επαγγελματικών ενδιαφερόντων, προσωπικότητας, κινήτρων), η ομαδική αλλά και εξατομικευμένη συμβουλευτική και το πρόγραμμα της τριήμερης επαγγελματικής εμπειρίας ανοίγουν στους μαθητές μας ορίζοντες!

επαγγελματικός προσανατολισμός ή σχεδιασμός ζωής;

επιτυχία ή ευτυχία;

χτίζοντας γέφυρες… ενώνεις δρόμους