Πανελλήνιος Διαγωνισμός Γαλλοφωνίας 2021

Όπως κάθε χρόνο, το σχολείο μας έλαβε και φέτος μέρος στον Εθνικό Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας που διοργανώνει το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος σε συνεργασία με τις γαλλόφωνες πρεσβείες στην Ελλάδα.

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές γαλλικής γλώσσας Δημοτικών σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων απ΄ όλη την Ελλάδα.

Τα σχολεία, και ιδιαίτερα οι καθηγητές, αποδίδουν μεγάλη σημασία σε αυτόν τον διαγωνισμό που ενισχύει τα κίνητρα και το ενδιαφέρον των μαθητών για τους γαλλόφωνους πολιτισμούς και τη γαλλική γλώσσα, ενώ ενθαρρύνει τη δημιουργικότητα και αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία αξιοποίησης των γνώσεών τους στα γαλλικά με διασκεδαστικό τρόπο.

 

Το φετινό θέμα “ Notre collection de rêves et de découvertes …”, “ Η συλλογή μας από όνειρα και ανακαλύψεις …”, είναι ένας πρωτότυπος οδηγός για την άγνωστη Ελλάδα μας.

Δημοτικό : Κατηγορία Atlantis

Οι μαθητές της ΣΤ΄ Δημοτικού επινόησαν μια διαδρομή εξερεύνησης ενός φανταστικού ελληνικού νησιού εικονογραφώντας την με χειροποίητα σχέδια και με τη μορφή ενός μικρού βιβλίου 5 σελίδων.

Γυμνάσιο : Κατηγορία Kéfi

Οι μαθητές της Α΄ Γυμνασίου έπρεπε να επικαλεστούν το κέφι τους γράφοντας πολύ σύντομα κείμενα που περιγράφουν τις μικρές απολαύσεις τους και τις απλές χαρές στην Ελλάδα ,εικονογραφημένα με σχέδια ή φωτογραφίες που δημιούργησαν οι ίδιοι και με τη μορφή ενός μικρού βιβλίου 5 σελίδων. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν προσεχώς.

Συγχαρητήρια στα γαλλόφωνα παιδιά μας και καλή τύχη!