Παγκόσμια ημέρα Τρίτης Ηλικίας

Στα πλαίσια της βιωματικής ενότητας «Η οικογένειά μου» και παίρνοντας αφορμή από την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας (1η Οκτωβρίου) τα παιδιά του Νηπιαγωγείου μας γιόρτασαν μαζί με τους μεγάλους τους φίλους! Σκοπός μας ήταν να δώσουμε χαρά και ζεστασιά στους παππούδες και τις γιαγιάδες που γιόρταζαν, να τους ευχηθούμε χρόνια πολλά και να  δείξουμε έμπρακτα την αγάπη μας!

  • Τα Νήπια επισκέφθηκαν τον οίκο φιλοξενίας «Παπαδοπούλειον» όπου συνάντησαν τους «μεγάλους τους φίλους»! Οι υπεύθυνοι του γηροκομείου καθώς και οι ηλικιωμένοι τους επιφύλαξαν μια πολύ ζεστή υποδοχή. Διάβασαν στα παιδιά παραμύθι και έπαιξαν μαζί τους παραδοσιακά παιχνίδια!
  • Τα Προνήπια δέχτηκαν γιαγιάδες από το Α’ ΛεΦΑΠ (πρώην ΚΑΠΗ) Καλαμάτας στις τάξεις τους και μαζί τους έφτιαξαν μυρωδάτα μπισκότα, είπαν ιστορίες από τα παλιά και έπαιξαν με τη σειρά τους παραδοσιακά παιχνίδια!

Με τις επισκέψεις αυτές συνειδητοποιήσαμε πόσο ζεστή ατμόσφαιρα δημιουργείται όταν έρχεται σ’ επαφή η αγνότητα του παιδιού με τη σοφία και την πείρα των μεγάλων.