Ο Αγιασμός της νέας σχολικής χρονιάς

Ο καθιερωμένος Αγιασμός πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα το πρωί στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά, και τα παιδιά του Δημοτικού, Γυμνασίου και του Λυκείου που απλώθηκαν σε όλο το προαύλιο, να ξεκινάνε την νέα σχολική χρονιά με τις ευχές και τις ευλογίες του Σεβ. Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου, που βρέθηκε και φέτος στο Σχολείο.

Την τελετή τέλεσε ο Σεβ. Μητροπο­λίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος ενώ παρέστη ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, ο Βουλευτής Μεσσηνίας Μίλτος Χρυσομάλλης, απόφοιτοι του Σχολείου που πλέον είναι φοιτητές, ενώ και φέτος δεν εισήλθαν στο σχολείο γονείς. Είχε προηγηθεί Αγιασμός για τα μικρότερα παιδιά του σχολείου για να μην υπάρχει συνωστισμός.

Με θερμά λόγια για το Εκπαιδευτήριο μίλησε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας απευθυνόμενος ιδιαίτερα στα παιδιά της Γ’ Λυκείου που έχουν μπροστά τους τις Πανελλήνιες εξετάσεις και ευχήθηκε σε όλους καλή δύναμη, καλό κουράγιο και καλή επιτυχία. Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Καλαμάτας ευχήθηκε υγεία, δύναμη, θέληση σε αυτό το πρότυπο εκπαιδευτικό κέντρο, ενώ τόνισε πως του χρόνου να βρεθούμε όλοι μαζί στο ίδιο μέρος χωρίς μάσκες.

Τέλος ο Μίλτος Χρυσομάλλης είπε στα παιδιά πως πρέπει να αγαπήσουν το σχολείο και τα μαθήματά τους και να γίνονται συνεχώς καλύτεροι, ενώ τηρώντας τα μέτρα δεν θα επιστρέψουμε στο μάθημα εξ’ αποστάσεως. Ο Γενικός Διευθυντής των εκπαιδευτηρίων Φώτης Μπουγάς ζήτησε από τα παιδιά να τηρούν τα μέτρα για να γίνουν όλες οι σχολικές δραστηριότητες χωρίς προβλήματα και υποδέχτηκε τα “πρωτάκια”!