Μαθητικός Διαγωνισμός Πειραμάτων στις Φυσικές Επιστήμες

 

To Ε.Κ.Φ.Ε. Καλαμάτας (Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών) σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας και το ΠΕΚΕΣ Πελοποννήσου διοργάνωσε το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022 μαθητικό διαγωνισμό πειραμάτων στις Φυσικές Επιστήμες. Στο διαγωνισμό συμμετείχαν ομάδες μαθητών/τριών που φοιτούν στην Α΄ και Β΄ Λυκείου, οι οποίες διαγωνίστηκαν σε θέματα Φυσικής, Χημείας και Βιολογίας. Την ίδια μέρα διεξήχθησαν διαγωνισμοί σ’ όλα τα Ε.Κ.Φ.Ε. της Ελλάδας.

Στον παραπάνω διαγωνισμό συμμετείχαν δύο ομάδες μαθητών/τριών της Β΄ Λυκείου του σχολείου μας. Η μία ομάδα κατέλαβε την 1η θέση και η άλλη ομάδα κατέλαβε την 4η θέση σε σύνολο 11 ομάδων από Λύκεια της πόλης μας.

Η ομάδα των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά με τους μαθητές Γρηγόριο Πετρούλια – Μαριλίνα Κουτσουμπού – Θεόδωρο Παρασκευόπουλο συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία και προκρίνεται για τον Πανελλήνιο διαγωνισμό που θα πραγματοποιηθεί στις 28 Ιανουαρίου 2023 με ευθύνη και συντονισμό της ΠΑΝ.Ε.Κ.Φ.Ε.

Οι δύο ομάδες που θα πρωτεύσουν βαθμολογικά στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό, ακόμη και αν προέρχονται από το ίδιο εξεταστικό κέντρο, θα συμμετάσχουν στην Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών – EOES 2023, η οποία θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο του 2023 στην Λετονία. Οι ομάδες αυτές θα προετοιμαστούν κατάλληλα για τη συμμετοχή τους στην EOES 2023, με ευθύνη και συντονισμό της ΠΑΝ.Ε.Κ.Φ.Ε.