Ημερίδα 7/12 στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά

Μια εξαιρετικού ενδιαφέροντος ομιλία-συζήτηση με θέμα: Διατροφή του Παιδιού/Εφήβου-Αθλητή. Η αντίληψη του σήμερα. πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά. Καλεσμένος των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά και της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου TORNADOS ο κ. Αλεξόπουλος Παναγιωτης του Κέντρου Διατροφολογίας Παναγιώτη Αλεξόπουλου και Ασημίνας Λιακοπούλου.

    Ο κ. Αλεξόπουλος αναφέρθηκε στις σημερινές διατροφικές συνήθειες παιδιών και εφήβων και στον ρόλο των γονέων , των προπονητών και των εκπαιδευτικών. Συνεχώς περισσότερες μελέτες επιβεβαιώνουν ότι οι διατροφικές προσεγγίσεις και επιλογές του σήμερα απέχουν πολύ από τα διατροφικά πρότυπα που πρέπει ν’ακολουθούνται. Αποτέλεσμα είναι τόσο στην παιδική όσο και στην εφηβική ηλικία να εμφανίζονται νέες ασθένειες που παλαιοτέρα ήταν σπάνιες. Ταυτόχρονα σε έξαρση είναι η παιδική και εφηβική παχυσαρκία.

    Ο κ. Αλεξόπουλος αναφέρθηκε σε προτεινόμενα γεύματα των παιδιών και των εφήβων κατά την διάρκεια της ημέρας. Επίσης, τόνισε την αξία της σωστής διατροφής πριν και μετά την άθληση ακόμα και κατά την διάρκεια της αν ξεπερνάει τα 90 λεπτά. Συζήτησε με τους μικρούς αθλητές-TORNADOS για τις διατροφικές τους συνήθειες αλλά και με τους γονείς-προπονητές για τη διατροφική διαχείριση των παιδιών ανάλογα της ηλικίας τους.

    Επειδή οι διατροφικές συνήθειες των νηπίων , παιδιών και εφήβων καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό την ενήλικη ζωή τους είναι πολύ σημαντική η ενημέρωση των γονέων όσο και η εκπαίδευση των παιδιών από μικρές ηλικίες, για να δημιουργηθεί ένα περιβάλλον διατροφικής αγωγής, εκπαίδευσης και πρόληψης.