Επίσκεψη Σχολείου Καρδαμύλης

Την Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου, το σχολείο μας φιλοξένησε μαθητές της Β΄ τάξης του Γυμνασίου Καρδαμύλης, μαζί με τους συνοδούς εκπαιδευτικούς τους.  Η επίσκεψή τους εντάσσεται στο πλαίσιο επικοινωνίας και ανάπτυξης σχέσεων με μαθητές σχολείων από τον νομό μας, προκειμένου να καλλιεργηθεί το πνευματικό, το κοινωνικό και το ψυχικό υπόβαθρο των παιδιών. Μάλιστα, τον Οκτώβριο, οι μαθητές της Α΄ Γυμνασίου του σχολείου μας είχαν επισκεφτεί το Γυμνάσιο της Καρδαμύλης, όπου τα παιδιά έπαιξαν ομαδικά αθλήματα και κάλεσαν τους οικοδεσπότες και στο δικό μας σχολείο.

Έτσι, οι μαθητές της Καρδαμύλης, αποδεχόμενοι την πρόσκληση, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το εργαστήριο Φυσικών Επιστημών «Γαλιλαίος» του σχολείου μας και να κάνουν πειράματα στατικού ηλεκτρισμού, ηλεκτρομαγνητικής και του φαινομένου Bernoulli, που κατέληγαν σε παιχνίδια, «συμμετείχαν» σε κλήρωση του Jocker με στόχο τη βιωματική κατανόηση της έννοιας των πιθανοτήτων και παρακολούθησαν επίδειξη του 3D Printer και του Laser engraver. Αργότερα, έπαιξαν ομαδικά αθλητικά παιχνίδια με μαθητές του σχολείου μας στις αθλητικές μας εγκαταστάσεις.

Ήταν μια υπέροχη εμπειρία για όλους, μικρούς και μεγάλους, και τα παιδιά εξέφρασαν την επιθυμία να επαναληφθούν παρόμοιες δράσεις.