Εκπαιδευτήρια Μπουγά στην Αγγλία

Ένα ταξίδι γεμάτο Λονδρέζικη ομορφιά! Ένα ταξίδι γεμάτο Γνώση!

Οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά ξεκίνησαν ένα όμορφο ταξίδι με βασικό στόχο να γεμίσουν τη βαλίτσα τους εμπειρίες, χαμόγελα,  γνώσεις και φυσικά καινούργιους φίλους. Σταθμοί του ταξιδιού ήταν το Λονδίνο και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Μαθητές από την Ε’ Δημοτικού μέχρι και τη Β’ Λυκείου φόρεσαν το πιο όμορφο χαμόγελό τους και ξεκίνησαν την Κυριακή 30 Ιουνίου το ταξίδι αυτό.

Πρώτος σταθμός το Λονδίνο.

Οι μαθητές ξεκίνησαν την ημέρα τους με ένα English breakfast και έπειτα περπάτησαν στους δρόμους της Piccadilly & Leicester square , αφού γνώρισαν τις πιο κοσμικές πλατείες του Λονδίνου κατευθύνθηκαν στα ανάκτορα του Buckingham όπου είδαν το παλάτι. Θαύμασαν από ψηλά τη γέφυρα του Λονδίνου και το Big Ben ανεβαίνοντας στη γιγαντιαία ρόδα-τροχός (London eye) στη νότια όχθη του ποταμού Τάμεση. Δεν παρέλειψαν να απολαύσουν το κολατσιό τους και τον ήλιο κάνοντας πικ-νικ σε ένα από τα πιο όμορφα πάρκα του Λονδίνου, το St James Park. Αφού πήραν δυνάμεις συνέχισαν την ημέρα τους με κάτι ιδιαίτερα εντυπωσιακό, το Madame Tussauds ένα μουσείο γεμάτο με αγαπημένους ήρωες , επιστήμονες, βασιλικές οικογένειες, ηθοποιούς και τραγουδιστές, έναν κόσμο γεμάτο…κερί. Η βόλτα συνεχίστηκε βγάζοντας φωτογραφίες με τα άλογα από τους βασιλικούς στάβλους και περνώντας από το Kensington palace. Η μέρα τελείωσε κάνοντας μια νυχτερινή βόλτα στους φωτισμένους δρόμους της China town.

 Η καινούργια μέρα ξεκίνησε με το επιβλητικό Μουσείο Ανθρώπινης Ιστορίας και Πολιτισμού, το Βρετανικό Μουσείο (British Museum), όπου τα παιδιά είδαν από κοντά τις συλλογές του, οι οποίες αριθμούν περισσότερα από επτά εκατομμύρια αντικείμενα και προέρχονται από όλες τις ηπείρους. Ιδιαίτερο θαυμασμό και δέος ένιωσαν όταν αντίκρισαν από κοντά εκθέματα που προέρχονται από την αρχαία Ελλάδα όπως η Καρυάτιδα και άλλα γλυπτά του Παρθενώνα . Συζήτησαν και επεξεργάστηκαν το γλυπτό αφού κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς είχαν πραγματοποιήσει ένα θεατρικό έργο βασισμένο στις Καρυάτιδες και την όξινη βροχή με τίτλο «Οι ωραίες των Αθηνών» με το οποίο συμμετείχαν στο διαγωνισμό «Επιστήμη μέσα από το θέατρο».

 Στη συνέχεια, η περιέργεια τους για τη βοτανική, την εντομολογία, την ορυκτολογία, την παλαιοντολογία και τη ζωολογία τα οδήγησε στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας (Natural History Museum). Εκεί, ταξίδεψαν σε άλλους κόσμους και γνώρισαν από δεινόσαυρους, περίεργα έντομα μέχρι και σπάνια φυτά. Τέλος, η αγάπη τους για το S.T.E.A.M, τους κίνησε την περιέργεια να γνωρίσουν ένα μουσείο γεμάτο τεχνολογία. Έτσι, δεν παρέλειψαν να επισκεφτούν το Μουσείο Επιστημών (Science Museum), όπου περπάτησαν σε 7 ορόφους με εκπαιδευτικές εκθέσεις ενώ με μεγάλο ενδιαφέρον συμμετείχαν σε διαδραστικά παιχνίδια. Φεύγοντας από όλα αυτά τα μουσεία, τα παιδιά είχαν «πάρει μαζί τους» τα πιο ωραία ενθύμια: γνώσεις, εικόνες και ανεπανάληπτες εμπειρίες. Το βράδυ φόρεσαν τα καλά τους και παρακολούθησαν ένα φαντασμαγορικό μιούζικαλ, με τίτλο: «School of Rock». Με τον καλύτερο τρόπο λοιπόν, αποχαιρέτησαν το Λονδίνο και συνέχισαν το όμορφο ταξίδι τους, με επόμενο σταθμό το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης (University of Oxford).

Δεύτερος σταθμός ήταν η Οξφόρδη.

Η επόμενη ημέρα βρήκε τους μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά μπροστά από το επιβλητικό Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης (Oxford brookes university). Η ομάδα του Πανεπιστημίου καλωσόρισε τους μαθητές και τους βοήθησε να μεταφερθούν στα δωμάτια τους. Αφού έγινε μια ξενάγηση στο υπερσύγχρονο Πανεπιστήμιο, μαθητές από διάφορα μέρη του κόσμου, έπαιξαν παιχνίδια γνωριμίας και γρήγορα δημιουργήθηκαν διάφορες ομάδες μαθητών από όλες τις χώρες.

 Εφτά ημέρες το Πανεπιστήμιο παρείχε στα παιδιά μοναδικές εμπειρίες, γνώσεις και ψυχαγωγία όπως μαθήματα αγγλικών με πρωτοποριακές μεθόδους, εκδρομές αλλά και δραστηριότητες ψυχαγωγικού χαρακτήρα.

 Η εξάσκηση των αγγλικών γινόταν καθημερινά, μιλώντας στους δασκάλους τους, συζητώντας, τρώγοντας στην εστία, παίζοντας με άλλα παιδιά. Πέρα από τις γνώσεις όμως, τα παιδιά γνώρισαν διάφορες κουλτούρες, αντάλλαξαν απόψεις και είδαν νοοτροπίες διαφορετικές από αυτές που είχαν δει μέχρι τώρα. Ταξίδεψαν με το μυαλό σε άλλους τόπους και φυσικά έκαναν νέους φίλους.

 Όλα αυτά όμως δεν περιορίστηκαν μόνο μέσα στο Πανεπιστήμιο, τα παιδιά γνώρισαν την πόλης της Οξφόρδης και περιπλανήθηκαν στους όμορφους δρόμους με τα επιβλητικά κτήρια, μίλησαν με τους φίλους τους, παρήγγειλαν φαγητό ,πλήρωσαν με λίρες και έμαθαν για την ισοτιμία.

Γνώρισαν το Blenheim palace μια μνημειακή αρχοντική κατοικία που βρίσκεται στη περιοχή Γούντ στοκ , μίλησαν για τον Δούκα του Μάρλμπορο και ήρθαν σε επαφή με την ιστορία του παλατιού με την βοήθεια ειδικών ακουστικών, όπου τους εξηγούσαν την ιστορία του κάθε δωματίου στην αγγλική γλώσσα. Δεν παραλείψαμε να επισκεφτούμε το αρχαιότερο Κολλέγιο της Οξφόρδης, το Christ church college. Το μέγεθος, η αρχιτεκτονική και η έκταση του Κολλεγίου εντυπωσίασε μικρούς και μεγάλους. Μια υπέροχη εκδρομή που πραγματοποιήθηκε ήταν στην ιστορική πόλη του Warwick , που βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Avon. Τα παιδιά περιπλανήθηκαν στο επιβλητικό κάστρο(Warwick castle) που χτίστηκε το 1068 . Έμαθαν την ιστορία του που απεικονίζονταν με ένα σύγχρονο και συναρπαστικό τρόπο. Δεν παραλείψανε να δουν το αριστοκρατικό σπίτι (Earls warwick) και να μάθουν για το βικτοριανό στυλ ζωής της υψηλής κοινωνίας. Ταυτόχρονα μέσα στα τείχη , κυρίως στην περιοχή με το γρασίδι πραγματοποιούνταν εκδηλώσεις όπως τοξοβολία και πέταγμα αετών, δράσεις που εντυπωσίασαν τα παιδιά.

Το Stratford ήταν ο επόμενος προορισμός, η γενέτειρα του Άγγλου ποιητή και θεατρικού συγγραφέα Σαίξπηρ, μια περιοχή γνωστή ως η ΄΄Μέκκα΄΄ των εκατομμυρίων λάτρεων του Σαίξπηρ σε όλο τον κόσμο. Οι μαθητές έμαθαν για τον σημαντικότερο συγγραφέα που έγραψε στην αγγλική γλώσσα, μίλησαν για τα έργα του όπως Άμλετ, Ρωμαίος και Ιουλιέτα και τέλος είδαν από κοντά τον οικογενειακό τους τάφο. Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε στους μαθητές η επιγραφή στον τάφο του, που περιλαμβάνει μια κατάρα ενάντια στη μετακίνηση των οστών του. Φεύγοντας από το Stratford οι μαθητές θαύμασαν αυτή την όμορφη πόλη, άκουσαν μουσική από διάφορες μπάντες και περπάτησαν δίπλα στο κανάλι. Το ταξίδι μας τελείωσε με μια υπέροχη βαρκάδα στην πόλη της Οξφόρδης, όπου όλοι μαζί σαν μια καλή και δεμένη ομάδα θαυμάζαμε κρυμμένες ομορφιές.

 Τα παιδιά, φτάνοντας στο αεροδρόμιο του Heathrow, είχαν γεμάτες τις βαλίτσες τους από όμορφες και γλυκές αναμνήσεις, ξεχωριστές εμπειρίες, σπουδαίες γνώσεις, καινούργιους φίλους αλλά και όνειρα για επόμενα ταξίδια ..