Εκπαιδευτήρια Μπουγά, «Οι Ωραίες των Αθηνών».

Το κοινό που βρέθηκε στην Ελληνογερμανική Αγωγή στην Παλλήνη Αττικής, την Κυριακή 6 Απριλίου, είχε την ευκαιρία να θαυμάσει τις «Ωραίες των Αθηνών», μια παράσταση του Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων  Μπουγά στα πλαίσια του προγράμματος «Μαθαίνοντας Επιστήμη μέσα από το Θέατρο». Το πρόγραμμα είναι μια πρωτοβουλία της «Science View» της Ελληνικής Ένωσης Δημοσιογράφων, Επικοινωνιολόγων και Συγγραφέων Επιστήμης, σε συνεργασία με το τμήμα ΦΠΨ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Οι μαθητές καλούνται να δραματοποιήσουν επιστημονικές έννοιες και γνώσεις που προέρχονται από το αναλυτικό πρόγραμμα των μαθημάτων τους. Δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Έργου CREAT – IT, ενώ στηρίζεται στις αρχές των διερευνητικών μεθόδων μάθησης των φυσικών επιστημών, καθώς και στο παιδαγωγικό πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έργου CREATIONS.

Κατά τη διάρκεια της παράστασης, οι Καρυάτιδες “ζωντάνεψαν” στο νέο Mουσείο της Ακρόπολης και περιέγραψαν τις αιτίες για τις οποίες βρέθηκαν εκεί. Ο «ανέμελος χορός τους» διακόπηκε από τους ρύπους της ατμόσφαιρας και την όξινη βροχή που τις διαβρώνει και τις αποσαθρώνει. Αναπόλησαν την εποχή που ατένιζαν την αρχαία Αθήνα και τον Παρθενώνα και με πόνο κουβέντιασαν για την ξενιτεμένη αδερφή τους που κλάπηκε από το λόρδο του Έλγιν. Είχαν όμως σοβαρούς λόγους να πιστεύουν πως τώρα μπορεί να επιστρέψει.

 Η παράσταση των μαθητών της Α και Β γυμνασίου, σε σενάριο της καθηγήτριάς τους Ελένης Λεμπέση, τράβηξε το ενδιαφέρον και συγκίνησε κοινό και κρητικούς, με αποτέλεσμα να αποσπάσει επτά πρώτα βραβεία σε διαφορετικές κατηγορίες.

  • Βραβείο «Διάδοσης και προώθησης της παράστασης»
  • Βραβείο «Ανάπτυξης  υλικού και διάδοσης της παράστασης»
  • Βραβείο «Καλύτερης μουσικής επένδυσης»
  • Βραβείο «Καλύτερων σκηνικών και κοστουμιών»
  • Βραβείο «Καλύτερου σεναρίου»
  • Βραβείο «Καλύτερης συμμετοχής στη δράση»
  • Βραβείο «Καλύτερης συνολικής παρουσίασης».

 

Οι μαθητές που πήραν μέρος στη δράση ήταν:

 

Ηθοποιοί: Καρέλια Βίκυ, Μακρή Φένια, Μανωλοπούλου Δήμητρα, Σπυροπούλου Βάλια, Σάρλης Γιώργος, Λέφα Φλωρεντία, Θεοδωροπούλου Ευσταθία.

 

Το χορευτικό της παράστασης συνόδευαν οι μαθήτριες: Μένου Μαριλέττα, Παπανικολάου Γωγώ, Σταύρου Βασιλιάνα, Σταύρου Μαρία και Τζικάκη Παναγιώτα.

 

Την παράσταση έκλεισε η χορωδία του Γυμνασίου που αποτελείται από τους μαθητές: Δημητρόπουλο  Ανδρέα, Ζαρρέα Δημήτρη, Θεοδωροπούλου Ευσταθία, Κατερινοπούλου Ηλιάνα,  Μακρή Φένια, Μανωλοπούλου Δήμητρα,  Μένου Μαριλέττα,        Παπανικολάου Γωγώ,  Πετρούλια Γρηγόρη, Σπυροπούλου Βάλια, Σταύρου Βασιλιάνα, Σταύρου Μαρία, Τζικάκη Παναγιώτα και Φαληρέα Παναγιώτη μαζί με την κ. Κωνσταντίνα Κορμά καθηγήτρια μουσικής. Ειδική συμμετοχή  η μαθήτρια Ειρήνη Λέφα.

 

Επιμέλεια χορογραφίας κ. Έλενα Σάββα, καλλιτεχνική επιμέλεια κ. Κώστας Κοτταρίδης.

 

Υπεύθυνη καθηγήτρια και συντονίστρια της παράστασης η κ. Ελένη Λεμπέση-Χημικός.

 

Ευχαριστούμε θερμά για την βοήθεια  και την στήριξη τους:

 

Την Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας και την κ. Μαρία Τσίχλη, Αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων της Πόλης των Αθηνών.