Εκδρομή του Γυμνασίου στην Πυλία

IMG-439aff85e08317ecaa060d58230184e1-V

Την Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2023 το Γυμνάσιο πραγματοποίησε εκδρομή στο πλαίσιο σχολικού περιπάτου για τις μαθήτριες και τους μαθητές και των τριών τάξεων με προορισμό τον δήμο Πύλου – Νέστορος.

Σκοπός της εκδρομής ήταν τα παιδιά να ψυχαγωγηθούν, να έρθουν σε επαφή με ιστορικά μνημεία του νομού Μεσσηνίας και να χαλαρώσουν στη γραφική κωμόπολη της Πύλου. Συγκεκριμένα η α΄ γυμνασίου περιηγήθηκε στο ανάκτορο / παλάτι του Νέστορα, η γ΄ γυμνασίου επισκέφθηκε το Νιόκαστρο Ναυαρίνου και στη συνέχεια το Αρχαιολογικό Μουσείο Πύλου. Την ξενάγηση και στις δύο τάξεις επιμελήθηκαν οι καθηγήτριες του μαθήματος της ιστορίας. Για τη β΄ γυμνασίου πρώτος σταθμός αποτέλεσε η Μεθώνη, όπου μαθητές και μαθήτριες και ο Διευθυντής του δημοτικού σχολείου Μεθώνης ξενάγησαν μέσα από ένα βιωματικό παιχνίδι τα παιδιά μας στο Κάστρο και το Μπούρτζι, με αποτέλεσμα όλοι μαζί να έρθουν σε επαφή με την ιστορία ενός από τα σημαντικότερα οχυρωματικά κτίσματα στον Ελληνικό χώρο κατά τον Μεσαίωνα. Για τα παιδιά της συγκεκριμένης τάξης η επίσκεψη αυτή αποτέλεσε την έναρξη του προγράμματος τοπικής ιστορίας στο Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά, το οποίο θα υλοποιηθεί από ομάδα εκπαιδευτικών της βαθμίδας με υπεύθυνο συντονιστή τον καθηγητή του μαθήματος της ιστορίας.

Στο τέλος, οι μαθήτριες και μαθητές και των τριών τάξεων μαζί με τους συνοδούς εκπαιδευτικούς συναντήθηκαν στην πλατεία των Τριών Ναυάρχων στην Πύλο, όπου συνέχισαν να απολαμβάνουν τις στιγμές της εκδρομής.