Διεθνής Μαθηματικός Διαγωνισμός “Καγκουρό”

Διεθνής Μαθηματικός Διαγωνισμός

Την 1η Απριλίου 2023, ημέρα Σάββατο και ώρα 9:00 το πρωί, στις εγκαταστάσεις των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά, θα διεξαχθεί ο Διεθνής Μαθηματικός Διαγωνισμός «Καγκουρό.

Ο Διεθνής Μαθηματικός Διαγωνισμός «Καγκουρό» είναι ο μεγαλύτερος εκπαιδευτικός διασκεδαστικός διαγωνισμός στον κόσμο, με συμμετοχή 6,5 εκατομμυρίων μαθητών από 52 χώρες. Η Ελλάδα άρχισε να συμμετέχει στον συγκεκριμένο διαγωνισμό από τον Μάρτιο του 2007.

Ο Διαγωνισμός στην Ελλάδα διοργανώνεται από τον κ. Μιχάλη Λάμπρου, καθηγητή του Μαθηματικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Η φιλοσοφία του διαγωνισμού βασίζεται στην αρχή ότι τα μαθηματικά είναι μία κουλτούρα και για αυτό πρέπει να παρέχεται σε όλους. Ειδικά, επειδή τα μαθηματικά καλλιεργούν τη σκέψη και φέρνουν πνευματική ικανοποίηση, δεν πρέπει να απευθύνονται μόνο σε λίγους.

Στον διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος όλοι οι μαθητές από την Β΄ Δημοτικού μέχρι την Γ΄ Λυκείου.

Τα θέματα στα οποία διαγωνίζονται δεν απαιτούν ειδικές γνώσεις μαθηματικών και δεν απευθύνονται μόνο σε μαθητές με ιδιαίτερη κλίση στα μαθηματικά. Ο κοινός νους, η καθαρή σκέψη και η αγάπη για τα μαθηματικά είναι αρκετά εφόδια, για να αντιμετωπίσει κανείς τα θέματα του διαγωνισμού.

Όλοι οι μαθητές που παίρνουν μέρος στον διαγωνισμό λαμβάνουν δώρα με ενδιαφέρον εκπαιδευτικό περιεχόμενο, ανεξάρτητα από την επίδοσή τους, και μια βεβαίωση συμμετοχής.

Για να δηλώσετε συμμετοχή στον διαγωνισμό μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά όπου και θα βρείτε την ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής (https://bougas-school.gr/kangarou/). Θα πρέπει να συμπληρώσετε όλα τα στοιχεία που απαιτούνται και ειδικότερα τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αφού είναι απαραίτητη για την αποστολή οδηγιών για θέματα που αφορούν τον διαγωνισμό. Επίσης, σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας, θα χρειαστεί ο κηδεμόνας κάθε διαγωνιζόμενου να υπογράψει μία Υπεύθυνη Δήλωση ότι συναινεί για την συμμετοχή του παιδιού του στον διαγωνισμό (μπορεί να συμπληρωθεί και την ημέρα του Διαγωνισμού).

Για την εγγραφή στον διαγωνισμό απαιτείται συνδρομή 12,50 ευρώ. Το ποσό αυτό καλύπτει τα έξοδα του διαγωνισμού, τα δώρα που παίρνουν όλοι οι συμμετέχοντες (των οποίων η αξία είναι μεγαλύτερη από τη συνδρομή) και τα βραβεία των διακριθέντων. Τα χρήματα μπορείτε να τα καταθέσετε στους παρακάτω τραπεζικούς λογαριασμούς με αιτιολογία κατάθεσης το όνομα του συμμετέχοντα:

  • Τράπεζα Πειραιώς: GR1901725120005512036610173
  • Εθνική Τράπεζα: GR2801107880000078844010187

Για την ομαλότερη διεξαγωγή του διαγωνισμού και για την αποφυγή ανεπιθύμητων λαθών μετά την πληρωμή σας, στείλτε την ηλεκτρονική απόδειξη στο  kangaroo@bougas-school.gr. Τα δώρα θα αποσταλούν σε μεταγενέστερη του διαγωνισμού ημερομηνία στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά από όπου θα μπορούν να τα παραλάβουν οι συμμετέχοντες. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι τις 26 Μαρτίου 2023.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο 2721082848  με τον υπεύθυνο του διαγωνισμού Γ. Κουτσουμπό,  ή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.kangaroo.gr

Στους παρακάτω συνδέσμους μπορείτε να κατεβάσετε τα σχετικά αρχεία για την συμπλήρωση της γονικής συναίνεσης:

Γονική συναίνεση ΚΑΓΚΟΥΡΟ 2023

Γονική συναίνεση ΚΑΓΚΟΥΡΟ 2023