Διεθνής Μαθηματικός Διαγωνισμός “Καγκουρό”

Στις 30 Μαρτίου 2019, ημέρα Σάββατο και ώρα 9:00 το πρωί, στo χώρο  των  Εκπαιδευτηρίων  Μπουγά θα διεξαχθεί ο Διεθνής Μαθηματικός Διαγωνισμός «Καγκουρό», του οποίου η διάρκεια είναι 1 ώρα και 30 λεπτά.

Ο Διεθνής Μαθηματικός Διαγωνισμός «Καγκουρό» είναι ο μεγαλύτερος εκπαιδευτικός διασκεδαστικός διαγωνισμός στον κόσμο, με συμμετοχή 6,5 εκατομμυρίων μαθητών από 52 χώρες. Η Ελλάδα άρχισε να συμμετέχει στον συγκεκριμένο διαγωνισμό από τον Μάρτιο του 2007.

Ο Διαγωνισμός στην Ελλάδα διοργανώνεται από τον κ. Μιχάλη Λάμπρου, καθηγητή του Μαθηματικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Η φιλοσοφία του διαγωνισμού βασίζεται στην αρχή ότι τα μαθηματικά είναι μία κουλτούρα και για αυτό πρέπει να παρέχεται σε όλους. Ειδικά, επειδή τα μαθηματικά καλλιεργούν τη σκέψη και φέρνουν πνευματική ικανοποίηση, δεν πρέπει να απευθύνονται μόνο σε λίγους.

Στον διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος όλοι οι μαθητές από την Β΄ Δημοτικού μέχρι την Γ΄ Λυκείου.

Τα θέματα στα οποία διαγωνίζονται δεν απαιτούν ειδικές γνώσεις μαθηματικών και δεν απευθύνονται μόνο σε μαθητές με ιδιαίτερη κλίση στα μαθηματικά. Ο κοινός νους, η καθαρή σκέψη και η αγάπη για τα μαθηματικά είναι αρκετά εφόδια, για να αντιμετωπίσει κανείς τα θέματα του διαγωνισμού.

1) Την ημέρα του Διαγωνισμού οι διαγωνιζόμενοι θα παραλάβουν τα ακόλουθα:

α) Βεβαίωση Συμμετοχής.

β) Ένα παιχνιδάκι σκέψης, τον «συναρμολογούμενο κύβο», το οποίο είναι παραλλαγή του κύβου του Rubic, Έχει διαστάσεις 3,6 cm x 3,6 cm x 3,6 cm. Η εικόνα παρακάτω δείχνει τον κύβο σε συναρμολογημένη και σε τυχαία θέση.

γ) Ένα δίπτυχο χαρτόνι με θέμα «Σε ποιες κάρτες είναι ο αριθμός σου;», Πρόκειται για ένα μαθηματικό μαγικό τρικ, όπως στην εικόνα παραπάνω.

δ)Ένα δεύτερο δίπτυχο χαρτόνι με θέμα «Το Στομάχιον του Αρχιμήδη», το οποίο είναι ένα αρχαίο παιχνίδι σκέψης.

δ) σελιδοδείκτη  και

ε) απόδειξη πληρωμής.

2) Περίπου 3 εβδομάδες μετά τον Διαγωνισμό

Λίγο πριν τις διακοπές του Πάσχα, θα παραλάβουν από το Κέντρο Εξέτασής σου το βιβλίο «Καγκουρό: Μαθηματικά για όλους». Πρόκειται για πολυτελή έγχρωμη έκδοση 112 σελίδων μεγέθους Α4 με τα θέματα και συστηματικές λύσεις του φετινού διαγωνισμού, και άλλη ύλη. Το δώρο αυτό είναι το ουσιαστικότερο από τα δωράκια που παραλαμβάνεις.

Για να δηλώσετε συμμετοχή στον διαγωνισμό συμπληρώστε την ηλεκτρονική αίτηση στο παρακάτω link. Εναλλακτικά μπορείτε να συμπληρώσετε την επισυναπτόμενη Ατομική Δήλωση Συμμετοχής ή την Ομαδική Δήλωση Σχολείου, (αφορά ομαδικές συμμετοχές) η οποία αφού συμπληρωθεί να σταλεί με e-mail στο lykeio@bougas-school.gr ή με fax στο τηλέφωνο 2721082848.  

  • Για να κατεβάσετε την Ατομική Δήλωση Συμμετοχής κάντε κλικ εδώ!
  • Για να κατεβάσετε την Ομαδική Δήλωση Συμμετοχής (αφορά ομαδικές συμμετοχές)  κάντε κλικ εδώ!
  • Για να συμπληρώσετε την Ατομική Δήλωση Συμμετοχής ηλεκτρονικά κάντε κλικ εδώ!

Για την εγγραφή στο διαγωνισμό απαιτείται συνδρομή 12,50 ευρώ. Το ποσό αυτό καλύπτει τα έξοδα του διαγωνισμού, τα δώρα που παίρνουν όλοι οι συμμετέχοντες (των οποίων η αξία είναι μεγαλύτερη από τη συνδρομή) και τα βραβεία των διακριθέντων. Τα χρήματα μπορείτε να τα καταθέσετε στους παρακάτω τραπεζικούς λογαριασμούς με αιτιολογία κατάθεσης το όνομα του συμμετέχοντα ή με μετρητά  στο σχολείο:

  • Alpha Bank: GR 9201405030503002310001266
  • Εθνική Τράπεζα: GR 6701102200000022049943883
  • Τράπεζα Πειραιώς: GR 1301725120005512013377617

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο 2721082848  με τους υπεύθυνους του διαγωνισμού Γ. Κουτσουμπό, Κ. Κουλουμπού, Δ. Γεωργιοπούλου  ή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.kangaroo.gr.

 

1) Την ημέρα του Διαγωνισμού οι διαγωνιζόμενοι θα παραλάβουν τα ακόλουθα: