Ένα Summer Camp γεμάτο όμορφες αναμνήσεις και πρωτότυπες εμπειρίες!

Το Summer Camp του Αυγούστου τελείωσε και μας άφησε όμορφες αναμνήσεις και δυνατές εμπειρίες! Τα παιδιά μέσα σε 4 μόλις εβδομάδες ήρθαν σε επαφή με τον Εθελοντισμό, την Επιστήμη, τον Παγκόσμιο πολιτισμό, τον Αθλητισμό και την Ηγεσία.

Στα πλαίσια του εθελοντισμού η ομάδα μας ανέλαβε δράση και με τη συνδρομή κι άλλων φορέων της πόλης μας πραγματοποίησε έργο καλλωπισμού δύο Νηπιαγωγείων της πόλης μας, του 13ου και 23ου Νηπιαγωγείου Καλαμάτας. Στη δράση μας αυτοί ο κύριος Νταγιόπουλος Νίκος μας παρείχε δωρεάν οτιδήποτε χρειαστήκαμε, για να φτιάξουμε τις ζωγραφιές μας στους τοίχους (χρώματα πινέλα κτλ), η Γεωπονική Εστία Καλαμάτας μάς δώρισε σπόρους και δημιουργήσαμε έναν μικρό κήπο με λαχανικά για τα παιδιά, τα Καταστήματα αθλητικών COSMOS Καλαμάτας προσέφεραν αθλητικό και ψυχοκινητικό υλικό, ενώ η Ο.Α.Κ. 4×4 ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ (εθελοντική Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών) έφερε το πυροσβεστικό της όχημα και βοήθησε αρκετά στον καθαρισμό του χώρου και στο πότισμα του κήπου. Στην τελευταία συνάντησή τους οι μικροί εθελοντές μας έστυψαν δροσιστικές λεμονάδες και τις προσέφεραν σε γονείς και προσωπικό του σχολείου, με στόχο το ποσό των εσόδων να χρησιμοποιηθεί, για να γίνει μια δωρεά προς τα παιδιά του Κέντρου Ημέρας Παιδιών και Εφήβων με Αυτισμό Μεσσηνίας. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν απροσδόκητα μεγάλη, γεγονός που χαροποίησε ιδιαίτερα τους εθελοντές μας, αφού έδωσε νόημα και παλμό στο εγχείρημά τους.

Στις ημέρες της Επιστήμης τα παιδιά πραγματοποίησαν αρκετά πειράματα. Έφτιαξε ο καθένας το δικό του εκκρεμές, έχτισαν και ισορρόπησαν τη δική τους κατοικία με απλά υλικά, όπως πλαστελίνες και γλωσσοπίεστρα και εκτόξευσαν «πυραύλους». Έμαθαν, επίσης, μαγικά κόλπα μέσα από τα Μαθηματικά. Ακόμα, ανακάλυψαν μια μαγική σχέση ανάμεσα στην επιστήμη και τη μουσική! Κατανόησαν την έννοια του ήχου, τον συνδύασαν με διάφορα φυσικά φαινόμενα και έπαιξαν μουσική χρησιμοποιώντας αντί για μουσικά όργανα..gamepads!

Κάθε Τετάρτη οι μικροί μας φίλοι ταξίδευαν και σε ένα διαφορετικό μέρος του κόσμου, το οποίο γνώρισαν μέσα από διασκεδαστικά παιχνίδια γνώσεων, μαγειρική και κυνήγι θησαυρού. Πέρασαν από χώρες τόσο της Ευρώπης όσο και της Αμερικής, έμαθαν για τον πολιτισμό τους και γεύτηκαν παραδοσιακά φαγητά κάθε τόπου, τα οποία τα μαγείρεψαν τα ίδια τα παιδιά!

 

 

Οι Πέμπτες ήταν αφιερωμένες στον αθλητισμό. Ποδόσφαιρο, dodgeball, στίβοι μάχης, polo και φυσικά μπάνιο στη θάλασσα ήταν μόνο μερικές από τις αθλητικές δραστηριότητες που πραγματοποιήσαμε μαζί με τα παιδιά μέσα στον Αύγουστο. Αθληθήκαμε για τα καλά!

Τέλος, στο πρόγραμμά μας υπήρχε και ο «Ηγέτης». Μέσα από τη δράση αυτή, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τα συναισθήματα και την έκφρασή τους. Παρατήρησαν το πώς λειτουργεί μια ομάδα και ποια είναι τα χ αρακτηριστικά εκείνα που βοηθούν στην αρμονική συνεργασία. Ακόμα, ανακάλυψαν ποιες δεξιότητες χρειάζεται να έχει κάποιος για να είναι ηγέτης και να μπορεί να οδηγήσει την ομάδα του στην κορυφή.

 

 

Το σίγουρο μέσα από όλα αυτά είναι ότι περάσαμε όμορφα και εποικοδομητικά τον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού δημιουργώντας δυνατές σχέσεις φιλίας και δίνοντας ραντεβού φυσικά, για το επόμενο καλοκαίρι !

Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους, όσοι βοήθησαν στην υλοποίηση αυτού του πρωτότυπου προγράμματος και συνέβαλαν με τον τρόπο τους στο έργο που πραγματοποιήθηκε μέσα από αυτό.