Όμιλοι

Ο όμιλος Φυσικών Επιστημών  απευθύνεται σε μαθητές που ενδιαφέρονται για γνωστικά πεδία που αφορούν στην έρευνα και στην διεξαγωγή πειραμάτων. Μέσω της συμμετοχής τους θα αναπτύξουν τις δεξιότητές τους και θα συνδυάσουν τη Φυσική, τη Χημεία και τη Βιολογία με την καθημερινή ζωή.

Στον όμιλο Ελεύθερης Έκφρασης, Επιχειρηματολογίας και Δημιουργικής Γραφής θα δοθεί η δυνατότητα στους μαθητές να αναδείξουν τις ικανότητές τους σ’ ένα ευχάριστο και δυναμικό περιβάλλον. Οι συμμετέχοντες θα μάθουν πώς να αναπτύσσουν και να αντικρούουν επιχειρήματα, πώς να δομούν τον προφορικό και γραπτό λόγο, να υποστηρίζουν τις ιδέες τους με τεκμήρια, ενώ παράλληλα θα εξασκήσουν και τις ρητορικές τους δεξιότητες μέσω παρουσιάσεων και ομίλων, με βάση πάντα συγκεκριμένους κανόνες. Όλοι οι συμμετέχοντες θα αποτελέσουν μέλη των ομάδων που θα εκπροσωπήσουν τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά στους Αγώνες Λόγου που διεξάγονται στη χώρα μας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Περιφέρεια Πελοποννήσου).

Η ενασχόληση των παιδιών με τη μουσική μέσω της Χορωδίας του σχολείου (Γυμνάσιο, Α΄ και Β΄ Λυκείου) συμβάλλει καταλυτικά στην ψυχοκοινωνική ανάπτυξη τους. Η συμμετοχή των μαθητών σε ένα χορωδιακό σύνολο αποτελεί σπουδαία εκπαιδευτική δραστηριότητα, η οποία αποτελεί βασικό πολιτιστικό κομμάτι του σχολείου τα τελευταία 10 χρόνια με πλούσια δράση σε σχολικές εορτές, χορωδιακά φεστιβάλ εντός και εκτός της χώρας, θεατρικές παραστάσεις κ.α.