Όμιλοι

Ο Όμιλος Φυσικών Επιστημών απευθύνεται σε μαθητές που ενδιαφέρονται για γνωστικά πεδία που αφορούν στην έρευνα και στην διεξαγωγή πειραμάτων. Μέσω της συμμετοχής τους θα αναπτύξουν τις δεξιότητές τους και θα συνδυάσουν τη Φυσική, τη Χημεία και τη Βιολογία με την καθημερινή ζωή.

 

Στον Όμιλο Ελεύθερης Έκφρασης, Επιχειρηματολογίας και Δημιουργικής Γραφής δίνεται η δυνατότητα στους μαθητές να αναδείξουν τις ικανότητές τους σ’ ένα ευχάριστο και δυναμικό περιβάλλον. Οι συμμετέχοντες μαθαίνουν πώς να αναπτύσσουν και να αντικρούουν επιχειρήματα, πώς να δομούν τον προφορικό και γραπτό λόγο, να υποστηρίζουν τις ιδέες τους με τεκμήρια, ενώ παράλληλα εξασκούν και τις ρητορικές τους δεξιότητες μέσω παρουσιάσεων και ομίλων, με βάση πάντα συγκεκριμένους κανόνες. Όλοι οι συμμετέχοντες αποτελούν μέλη των ομάδων που εκπροσωπούν τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά στους Αγώνες Λόγου που διεξάγονται στη χώρα μας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου).

Όταν τα παιδιά ανακαλύπτουν νέους ρόλους, αναπαράγουν και συνθέτουν διαλόγους, μεταμφιέζονται και διαμορφώνουν ένα νέο περιβάλλον δράσης, σχηματίζουν ομάδες  και βρίσκουν λύσεις, εκφράζονται ελεύθερα χωρίς αναστολές και δισταγμούς, παρατηρούν, χαλαρώνουν, αυτοσυγκεντρώνονται, συνειδητοποιούν τα όρια της φαντασίας και της πραγματικότητας, κατακτούν τη γνώση μέσα από την αίσθηση και ανακαλύπτουν νέες πτυχές της ζωής και του κόσμου, τότε παίζουν θέατρο.

Για αυτούς και ακόμη περισσότερους λόγους, καθώς το θέατρο αποτελεί ένα άριστο μέσο ευαισθητοποίησης των παιδιών και της γενικότερης πολιτιστικής τους εκπαίδευσης, το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά δημιούργησε τη φετινή χρονιά μία νέα θεατρική ομάδα.

Στόχος μας είναι η συμμετοχή στο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στην Αρχαία Μεσσήνη, κρατώντας στις αποσκευές μας τον «Πλούτο» του Αριστοφάνη.

Η εκπαιδευτική ρομποτική προσφέρεται για την καλλιέργεια πνεύματος ομαδικής συνεργασίας στους μαθητές, ενώ τους ενθαρρύνει να πειραματιστούν και να εφαρμόσουν αυτά που έχουν διδαχθεί στα γνωστικά πεδία των Μαθηματικών, της Φυσικής, της Τεχνολογίας και της Πληροφορικής.