Το όραμα μας

To 2004 ξεκίνησε η λειτουργία του Γενικού Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά και το 2007 οι μαθητές μας, για πρώτη φορά, συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Όλη την προηγούμενη χρονιά, δηλαδή όλο το 2003, μία ομάδα ατόμων, εκπαιδευτικοί διαφορετικών ειδικοτήτων, μερικοί από τους οποίους εργαζόμαστε ακόμα στο σχολείο, σχεδιάσαμε, οργανώσαμε, διαμορφώσαμε τη φιλοσοφία και το πρόγραμμα σπουδών του σχολείου μας.

Έκτοτε, κύριο μέλημά μας είναι η άριστη και ολοκληρωμένη προετοιμασία των μαθητών μας για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, ώστε να επιτύχουν την εισαγωγή τους, στην 1η σχολή προτίμησής τους. Παράλληλα, αναπτύσσουμε και καλλιεργούμε στους μαθητές μας όλες τις απαραίτητες δεξιότητες, οι οποίες θα τους βοηθήσουν να επιτύχουν τους στόχους τους τόσο στην προσωπική όσο και στην επαγγελματική τους ζωή.

 

«Η παιδεία είναι πανηγύρι της ψυχής, γιατί σ’ αυτήν υπάρχουν πολλά θεάματα και ακούσματα της ψυχής».

Σωκράτης 

 

 

 

👉 Παρακολουθήστε τη διαδικτυακή παρουσίαση του προγράμματος σπουδών του σχολικού έτους 2024-2025 του Γενικού Λυκείου, από τη Διευθύντρια της βαθμίδας κ. Βίκυ Παπανικολάου, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 15 Μαΐου, στις 8μ.μ.

👉 Μη χάσετε την ευκαιρία να εξερευνήσετε το μέλλον των παιδιών σας, με εμάς! 💡

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Το σχολείο μας είναι ένας ζωντανός οργανισμός που αλλάζει, εξελίσσεται και προσαρμόζεται άμεσα στις συνεχείς αλλαγές του εκπαιδευτικού μας συστήματος και αυτή είναι μία από τις επιτυχίες μας.

Με το παρόν φυλλάδιο θέλουμε να σας συστηθούμε, να σας παρουσιάσουμε τη φιλοσοφία και το πρόγραμμα σπουδών του Γενικού Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά και να σάς πείσουμε ότι η φοίτηση του παιδιού σας στο σχολείο μας δεν είναι πολυτέλεια, αλλά επένδυση για το μέλλον του.

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να δείτε το ενημερωτικό φυλλάδιο του Λυκείου για το σχολικό έτος 2024-2025:

Φυλλάδιο Λυκείου

Φυλλάδιο Λυκείου (English)

Το σχολείο μας όμως είναι ένας ζωντανός οργανισμός που αλλάζει, εξελίσσεται και προσαρμόζεται άμεσα στις συνεχείς αλλαγές του εκπαιδευτικού μας συστήματος και αυτή είναι μία από τις επιτυχίες μας.

Επιδιώκουμε ως σχολείο:

  • Να προσφέρουμε ολοκληρωμένη και πολύπλευρη παιδεία.

Παρόλο που το Λύκειο ουσιαστικά ταυτίζεται με τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, εμείς στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά έχουμε πετύχει το εξής: από τη μια να προετοιμάζουμε άριστα τους μαθητές μας για την επιτυχία τους στις Πανελλαδικές Εξετάσεις και από την άλλη να ολοκληρώνουμε το «χτίσιμο» της προσωπικότητάς τους, να καλλιεργούμε το πνεύμα τους, να τους κάνουμε καλύτερους ανθρώπους και σκεπτόμενους πολίτες.

  • Να προσφέρουμε εφόδια και να αναπτύσσουμε δεξιότητες.

Η αγορά εργασίας πλέον δεν απαιτεί από τους υποψήφιους επαγγελματίες μόνο ακαδημαϊκά προσόντα (πτυχία, μεταπτυχιακά) αλλά και δεξιότητες, όπως η συνεργασία και η ομαδικότητα, οι καινοτόμες ιδέες, η ικανότητα απόδοσης κάτω από πίεση κ.ά. Το σχολείο μας βοηθάει τους μαθητές να εμπλουτίσουν το βιογραφικό τους και με τέτοιους είδους προσόντα.

  • Να προετοιμάζουμε σωστά και ολοκληρωμένα τους μαθητές μας για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Στο Λύκειο προσθέτουμε επιπλέον ώρες διδασκαλίας σε μαθήματα γενικής παιδείας και προσανατολισμού. Έτσι η εξεταστέα ύλη ολοκληρώνεται έγκαιρα, γίνονται συνεχείς επαναλήψεις και πολλά διαγωνίσματα προσομοίωσης για εμπέδωση και αφομοίωση της ύλης. Με αυτόν τον τρόπο οι μαθητές θα μάθουν να διαχειρίζονται το άγχος τους και τον χρόνο που έχουν στη διάθεσή τους.

  • Να προσαρμοζόμαστε άμεσα στις συνεχείς αλλαγές.

Το Γενικό Λύκειο είναι η βαθμίδα με τις περισσότερες και συχνότερες αλλαγές ωρολογίων προγραμμάτων και συστημάτων εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Αυτό όμως δεν μας πτοεί, γιατί έχουμε την πείρα και τη θέληση να στηρίξουμε τους μαθητές μας και την ετοιμότητα να προσαρμοζόμαστε άμεσα στις αλλαγές για να κάνουμε τους μαθητές μας να νιώθουν ασφαλείς.

Διευθύντρια Γενικού Λυκείου

Ευανθία Παπανικολάου

lykeio@bougas-school.gr

 

Αναπληρώτρια Διευθύντρια Γενικού Λυκείου

Ελένη Λεμπέση

l.lebesi@bougas-school.gr

 

Γραμματεία Γενικού Λυκείου

Έφη Ξυνού

Tηλ. 27210-92022 (εσωτ. 5) /  27210-82848

 

Γενική Γραμματεία Οργανισμού   

27210-92022 (εσωτ. 2)

  

em@bougas-school.gr

Γραφείο Κίνησης: 27210-92022 (εσωτ. 1) grafeiokinisis@bougas-school.gr
Λογιστήριο 27210-92022 (εσωτ. 7)