Στόχοι

Στον Παιδικό Σταθμό των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά κύριο μέλημά μας είναι η ομαλή μετάβαση του παιδιού από την οικογενειακή ζωή στη μικρή κοινωνία του σχολείου και ενώ ταυτόχρονα ξεκινά η πρώτη γνωριμία με τον κόσμο γύρω του.

Μέσα σε ένα ασφαλές περιβάλλον, γεμάτο αγάπη, το παιδί στα πρώτα του βήματα αποκτά δεξιότητες που ενισχύουν την ψυχοσωματική ανάπτυξή του και γίνινται εφόδια για μια χαρούμενη, δημιουργική και ισορροπημένη ζωή.

Στόχος μας είναι το παιδί:

  • Να γίνει μέλος μια κοινότητας καθώς μαθαίνει να κοινωνικοποιείται μέσα από την συνύπαρξή του με τα άλλα παιδιά, να μοιράζεται, να παίρνει πρωτοβουλίες, να ζητάει βοήθεια.
  • Να γίνει αυτόνομο, να αυτοεξυπηρετείται. Το παιδί μαθαίνει να κάνει πράγματα μόνο του, όπως να τρώει, να βάζει τα πράγματα στη θέση του, να χρησιμοποιεί πιρούνι-κουτάλι, να πηγαίνει τουαλέτα κτλ.
  • Να εκπαιδεύεται σε όρια και κανόνες. Το παιδί όντας σε μια κοινότητα, μαθαίνει σε πρόγραμμα και κανόνες, που μπορεί να τους αποδεχθεί και να τους γενικεύσει και στο σπίτι.
  • Να εκπαιδεύεται σε μαθησιακές δεξιότητες και να επικοινωνεί. Πληθώρα διαφορετικών ερεθισμάτων στην καθημερινότητά του που με την μίμηση βοηθούν να αναπτυχθεί ο προφορικός λόγος και οι δεξιότητές του.
  • Να χαίρεται και περνάει καλά με τους φίλους του και τις δασκάλες του, με οργανωμένες καθημερινές δραστηριότητες που απαρτίζουν το παιδαγωγικό πρόγραμμα (εικαστικές δημιουργίες, μουσικοκινητική, παραμύθια, κουκλοθέατρο, γυμναστική, ομαδικά παιχνίδια κ.α).
  • Να εξασφαλίσει μια ομαλή μετάβαση στη βασική εκπαίδευση.