Πρωταθλήτρια η Ελληνική Αποστολή στο Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα, ISF Word Schools INCLUSIVE GAMES 2019 – Γκολμπολ (Goalball)

Η Εθνική Ομάδα Goalball στέφθηκε πρωταθλήτρια στο Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα, ISF Word Schools Inclusive Games στην Πορτογαλία. Μέλος της Εθνικής Ομάδας, είναι ο μαθητής του Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά, Παναγιώτης Δημητρόπουλος, ενώ μία εκ των προπονητριών, είναι η καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής του ιδιωτικού σχολείου, κυρία Τσιάλα Παναγιώτα, η οποία και συνόδευσε τους  αθλητές στην Πορτογαλία. Η Εθνική ομάδα, ύστερα από την άφιξη της, προπονήθηκε κατά την δεύτερη μέρα παραμονής, ενώ την τρίτη κέρδισε και τους δύο αγώνες,  με το αποτέλεσμα της νίκης την τελευταία ημέρα να είναι αναπόφευκτο λόγω της πολύ δυνατής παρουσίας των παικτών στο γήπεδο. Οι διοργανωτές, εκτός από τη χαρά του αθλητισμού, προσέφεραν στα παιδιά τη δυνατότητα να γνωρίσουν την πόλη Porto και να ξεναγηθούν στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας.

Η συγκίνηση και η χαρά του δυναμικού των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά είναι βαθιά καθώς η γνωριμία του σχολείου και των πολιτών με το άθλημα, ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2018, ως πρωτοβουλία του σχολείου με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού για άτομα με προβλήματα όρασης. Πραγματοποιήθηκαν για αυτόν τον σκοπό τέσσερις παρουσιάσεις γνωριμίας αποκλειστικά για μαθητές των Δημοτικών σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων της περιοχής, υπό την Αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, την Εθνική Ομάδα Αντρών Goalball και την Περιφερειακή Ένωση Νότιας Πελοποννήσου  του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών.

Η πρόσκληση και η φιλοξενία της Εθνικής ομάδας Αντρών που αποτελεί μέλος της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας ατόμων με Αναπηρίες (ΕΑΟΜ – ΑμεΑ), αποδείχθηκε κομβική για τη συμμετοχή μαθητών όλων των σχολείων και κυρίως για τον μαθητή, Παναγιώτη Δημητρόπουλο, ο οποίος είχε την ευκαιρία να γνωρίσει το συγκεκριμένο άθλημα και να βιώσει τη χαρά της προσπάθειας, της νίκης και του συναγωνισμού σε ένα παιχνίδι που δικαίωσε προσπάθειες, μοίρασε χαρά και κατέστησε περήφανους γονείς, εκπαιδευτικούς, σχολεία, φορείς  που στηρίζουν και προάγουν τον αθλητισμό και την Εθνική ομάδα Goalball.

Ο Παναγιώτης και όλοι αθλητές έγιναν άξιοι πρεσβευτές του μηνύματος της διοργάνωσης: “Anyone can play. Everyone wins”.

Η προπονήτρια του, οι εκπαιδευτικοί και η Διεύθυνση του σχολείου, εκφράζουν θερμά συγχαρητήρια στους αθλητές της Εθνικής ομάδας, νιώθοντας περηφάνεια για τον μαθητή, Παναγιώτη Δημητρόπουλο, που παρότι δεν αντιμετωπίζει προβλήματα όρασης, αγωνίστηκε υπό τις ίδιες συνθήκες με τη μεικτή Εθνική ομάδα  και ανταπεξήλθε με αξιοπρόσεκτες αποδόσεις, μεταδίδοντας όχι μόνο μόνο το μήνυμα της αξίας του αθλητισμού αλλά και εκείνο της ευαισθησίας, της συνεργασίας, της αισιοδοξίας και της αυθεντικής χαράς για το παιχνίδι.

Η μετακίνηση και η παραμονή στην πόλη της Ελληνικής Αποστολής που έλαβε μέρος στο Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα ΑμεΑ ‘INCLUSIVE GAMES 2019’, καθώς και οι δαπάνες διαμονής, διατροφής, ασφάλισης, ημερήσιας αποζημίωσης και διαφόρων εξόδων ανελήφθησαν από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.