Προετοιμασία Γ’ Λυκείου

Στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά η προετοιμασία στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα ξεκινάει από το Β΄ Τετράμηνο της Β΄ Λυκείου και συνεχίζεται και στη διάρκεια του καλοκαιριού. Η θερινή προετοιμασία ξεκινάει το 3ο δεκαήμερο του Ιουνίου και ολοκληρώνεται στο τέλος Ιουλίου. Περιλαμβάνει πέντε εβδομάδες μαθημάτων και μία εβδομάδα (την τελευταία) διαγωνισμάτων. Παράλληλα, στους μαθητές δίνεται το πρόγραμμα των κυριακάτικων διαγωνισμάτων προσομοίωσης, το οποίο θα ισχύσει όλο το επόμενο σχολικό έτος.

Η σχολική χρονιά της Γ΄ Λυκείου ξεκινάει την 1 η εργάσιμη ημέρα του Σεπτεμβρίου. Αρχικά, ισχύει το πρόγραμμα της θερινής προετοιμασίας και από τις 11 Σεπτεμβρίου και μετά το κανονικό ωρολόγιο πρόγραμμα.

Στο πρόγραμμα αυτό έχουν δοθεί επιπλέον ώρες διδασκαλίας στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, από αυτές που προβλέπει το Υπουργείο Παιδείας. Η ενισχυτική διδασκαλία είναι ενσωματωμένη στο πρωινό ωράριο, ώστε οι μαθητές να μην επιβαρύνονται με επιπλέον ώρες, να γυρίζουν νωρίς στο σπίτι τους και να έχουν χρόνο για ξεκούραση και διάβασμα.

Αν υπάρχουν μαθητές που ενδιαφέρονται για ΤΕΦΑΑ ή για στρατιωτικές σχολές, ο γυμναστής του σχολείου τα προετοιμάζει για τα αθλήματα και η προετοιμασία αυτή ξεκινάει από τη Β΄ Λυκείου.

Επίσης, από τους καθηγητές Αγγλικών προετοιμάζονται, όσοι μαθητές το έχουν επιλέξει, για το ειδικό μάθημα των Αγγλικών.

Εξαιρετικής σημασίας είναι η σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού από τους μαθητές. Γ΄ αυτό τον λόγο στη Β΄ και στη Γ΄ Λυκείου γίνονται σεμινάρια από ειδικούς στους μαθητές για το πώς συμπληρώνεται σωστά το μηχανογραφικό. Παράλληλα, εκπαιδεύονται και καθηγητές του σχολείου, μέσω ατομικών σεμιναρίων, προκειμένου να βοηθήσουν τους μαθητές στη σωστή συμπλήρωση και κατάθεση του μηχανογραφικού.