Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής – WRO 2019 Όμιλος Ρομποτικής Εκπαιδευτηρίων Μπουγά

Ο 5ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής πραγματοποιήθηκε το διήμερο 16 & 17 Μαρτίου 2019 στο Κλειστό γήπεδο Γαλατσίου. Οι διαγωνιστικές κατηγορίες που αφορούσαν την πρωτοβάθμια πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 16 Μαρτίου και για την δευτεροβάθμια την Κυριακή 17 Μαρτίου.

Το Σάββατο, από τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά συμμετείχαν στον τελικό εκπροσωπώντας την περιφέρεια Πελοποννήσου, μία ομάδα Δημοτικού στην Open Κατηγορία “Αιγάιο πέλαγος” και μία ομάδα στην κατηγορία “Ποδόσφαιρο 2×2”. Στην κατηγορία “Αιγαίο Πέλαγος” η ομάδα “EnergyKids” παρουσίασε μια πρωτότυπη ιδέα για τη παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από τη δυναμική ενέργεια του νερού που πέφτει από ύψος στη θάλασσα κατά τη διάρκεια της νύχτας. Συμπληρωματικά, παρουσιάστηκαν στην ίδια εργασία και άλλες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας που μπορούν να υλοποιηθούν στο νησί Ανάφη. Τα παιδιά αφού είχαν κάνει μεγάλη έρευνα σχετικά με το θέμα κατασκεύασαν μια μακέτα με την υλοποίηση της ιδέας τους, την παρουσίασαν στους κριτές και κατέλαβαν τη 2η θέση ανάμεσα σε 75 ομάδες που βρέθηκαν στον τελικό. Η ομάδα που κατάφερε αυτή τη σημαντική διάκριση αποτελείται από τους εξής μαθητές και μαθήτριες: Θεόκα Εριέττα, Κουτέλα Μαριλένα, Μάλαμα Απόλλων, Μανωλόπουλο Ξενοφών, Μπαλαφούτη Βασιλική και προπονητή τον Κοτταρίδη Κωνσταντίνο. Στην κατηγορία “Ποδόσφαιρο 2×2” οι Roboyz που αποτελούνταν από τους Κωστολιά Νικόλαο και Κωστόπουλο Δημήτρη σημείωσαν 2 νίκες και 2 ήττες και δεν κατάφεραν να προκριθούν στην τελική φάση των 8.

Την Κυριακή, συμμετείχαν στον τελικό δύο ομάδες Γυμνασίου στην κατηγορία “Οι δρόμοι του κρασιού στη Βόρεια Ελλάδα”, οι BougaBots με μαθητές τους Αγγελόπουλο Κωνσταντίνο, Θεοδωρακοπούλου Ευσταθία, Σάρλη Γιώργο και οι BougaBots2 με τους Μανωλοπούλου Δήμητρα, Ξυνό Γιώργο και Παπανικολάου Έκτορα. Στην κατηγορία αυτή, τα παιδιά διαγωνίστηκαν με ένα ρομπότ που σχεδίασαν και προγραμμάτισαν ώστε να πραγματοποιεί κάποιους κανόνες και να επιλύει την άσκηση που έχει δοθεί από τη WROHellas.