Πανελλήνια Διημερίδα αθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ Αρχαίας Μεσσήνης

Citius, Altius, Fortius

  Πιο γρήγορα, πιο ψηλά, πιο δυνατά.

 

                                                                                                                                   Pierre de Coubertin, 1863-1937
                                                                                                                                                     Γάλλος, αναβιωτής των Ολυμπιακών Αγώνων

6η Διημερίδα ΑθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ Κλασικού Αθλητισμού στο Στάδιο της Αρχαίας Μεσσήνης

Τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά σε συνεργασία με την Εφορία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας και την υποστήριξη του Δήμου Μεσσήνης, διοργανώνουν και φέτος για 6η φορά την «Πανελλήνια Διημερίδα ΑθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ – Κλασικού Αθλητισμού στο Στάδιο της Αρχαίας Μεσσήνης» την Πέμπτη 18 και την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024.

Πρόκειται για τη διεξαγωγή αθλητικών αγώνων (δρομικά, ριπτικά και αλτικά αγωνίσματα) που προωθούν τα υγιή αθλητικά ιδεώδη και την επαφή με την πολιτιστική μας κληρονομιά.

Η διοργάνωση αυτή αποτελεί εκπαιδευτικό πρόγραμμα εγκεκριμένο από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής και το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου της Ελλάδας και του εξωτερικού.

5η Διημερίδα ΑθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ Κλασικού Αθλητισμού στο Στάδιο της Αρχαίας Μεσσήνης

Δρομικά, Ριπτικά, Αλτικά Αγωνίσματα

Συμμετείχαν 46 σχολικές μονάδες από όλη την Ελλάδα καθώς και μαθητές/τριες από το Λύκειο Αργυροκάστρου της Β. Ηπείρου της Αλβανίας.

120 μαθητές εθελοντές

60 ενήλικες – εκπαιδευτικοί εθελοντές

Πέμπτη 27 & Παρασκευή 28 Απριλίου 2023

Του χρόνου πάλι εδώ!!!

 

 

 

 
 
 

4η Διημερίδα ΑθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ Κλασικού Αθλητισμού στο Στάδιο της Αρχαίας Μεσσήνης

 

Ο ομορφότερος τρόπος για να γνωρίσεις έναν αρχαιολογικό χώρο είναι να τον ζήσεις! Για τον σκοπό αυτό, κάθε χρόνο (από το 2016) ο αρχαιολογικός χώρος της Αρχαίας Μεσσήνης ανοίγει τις πύλες του στην Πανελλήνια Διημερίδα αθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ- Κλασικού αθλητισμού και ζωντανεύει υποδεχόμενος χιλιάδες μαθητές, αθλητές, εκπαιδευτικούς και θεατές από κάθε γωνιά της Ελλάδος.

Οι αγώνες αποτελούν εκπαιδευτικό πρόγραμμα εγκεκριμένο από το Υ.ΠΑΙ.Θ. και υλοποιούνται από τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας.  Απευθύνονται σε μαθητές Δ΄, Ε΄και Στ΄ τάξεων του Δημοτικού και σε μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων. Διεξάγονται στον χώρο του Αρχαίου Σταδίου και περιλαμβάνουν δρομικά (1/2 στάδιο, 1 στάδιο, 2 στάδια), ριπτικά (ρίψη λίθου, ακόντιο) και αλτικά (μήκος άνευ φόρας) αγωνίσματα στα πρότυπα των των αγώνων της αρχαιότητας. Ξεχωριστή εμπειρία αποτελεί για τους αθλητές η εκκίνηση στα δρομικά αγωνίσματα η οποία γίνεται με το σύστημα της ύσπληγγας. 
Οι επισκέπτες εκτός από την συμμετοχή τους στους αγώνες μπορούν να περιηγηθούν και να ξεναγηθούν σε όλο τον αρχαιολογικό χώρο.
 
 

 

 

 
 

Ο Εθελοντισμός στην Αρχαία Μεσσήνη