Μπάσκετ

Το μπάσκετ είναι ένα ομαδικό άθλημα με πολλά θετικά στοιχεία τόσο για την σωματική διάπλαση των παιδιών, όσο και για την πνευματική ανάπτυξη, αλλά και την διαμόρφωση ήθους και χαρακτήρα. Βέβαια, υπάρχουν αρκετά σημαντικά οφέλη που μπορεί να αποκομίσει κάποιος που θα ασχοληθεί με το συγκεκριμένο άθλημα, όπως:

 

  • Το άθλημα της καλαθοσφαίρισης βοηθά στη σωστή και ολοκληρωμένη ανάπτυξη του μυοσκελετικού συστήματος ενός παιδιού, ενώ χαρίζει ταχύτητα, ευλυγισία και ισορροπία, γυμνάζοντας ισομερώς όλο το σώμα (σε αντίθεση με άλλα αθλήματα). Η τακτική προπόνηση βελτιώνει τη φυσική κατάσταση και θωρακίζει την υγεία.

 

  • Το μπάσκετ είναι γνωστό ως το “παιχνίδι των δευτερολέπτων” καθώς ο αθλητής πρέπει να σκεφτεί και να πάρει τη σωστή απόφαση μέσα σε κλάσματα του δευτερολέπτου, ενώ πολλοί αγώνες κρίνονται πραγματικά στο τελευταίο δευτερόλεπτο. Επομένως, η τριβή με το άθλημα αυτό εξασκεί το μυαλό του παιδιού ώστε να αποκτήσει στρατηγική σκέψη, γρήγορη αντίληψη και αυτοπεποίθηση. Δεν είναι τυχαίο πως πολλοί προπονητές πιστεύουν ότι το μπάσκετ είναι 60 % τεχνική και 40% μυαλό.

 

  • Μέσα από το παιχνίδι τα παιδιά κοινωνικοποιούνται και μαθαίνουν να πειθαρχούν σε κοινώς αποδεκτούς κανόνες. Στα ομαδικά αθλήματα, όπως το μπάσκετ, τα παιδιά τείνουν να αναπτύσσουν ένα επίπεδο εμπιστοσύνης μεταξύ τους στο γήπεδο γεγονός που οδηγεί σε βαθύτερες φιλίες, ενώ η συνεργασία και η ευγενής άμιλλα για την επίτευξη ενός κοινού στόχου είναι ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο διαπαιδαγώγησης.

 

  • Το μπάσκετ εξασκείται κυρίως σε κλειστούς αθλητικούς χώρους, γεγονός που δίνει την δυνατότητα στο παιδί να εκτονωθεί σε ένα ασφαλές περιβάλλον. Έτσι προστατεύεται από ηλιακή ακτινοβολία, ζέστη , κρύο, βροχή ενώ βοηθά και στο να έχουμε λιγότερους τραυματισμούς και αθλητικά ατυχήματα. Επιπλέον, μπορείς εύκολα να διασκεδάσεις και να αθληθείς στις διακοπές, στο σχολείο, στην πλατεία, στην εργασία σου αφού το μόνο που χρειάζεται είναι μια μπάλα και μια μπασκέτα.

 

  • Το μπάσκετ είναι το πιο δημοφιλές σπορ στη χώρα μας! Θα δείτε παιδιά 5 και 6 ετών, αλλά και πενηντάρηδες και εξηντάρηδες να παίζουν με την ίδια διάθεση και χαρά ! Στην Ελλάδα του Γκάλη, του Γιαννάκη, του Σπανούλη, του Διαμαντίδη και του Αντεντοκούμπο, με ευρωπαϊκές αλλά και διεθνείς διακρίσεις, το μπάσκετ είναι το άθλημα που χτίζει δυνατούς χαρακτήρες, υγιή μυαλά και σώματα, ενώ προσφέρει πολύτιμες εμπειρίες και τα κατάλληλα εφόδια στα παιδιά, όχι μόνο για να αντιμετωπίσουν, αλλά και για να πρωταγωνιστήσουν στη ζωή.

 

Πληροφορίες: 27210 – 92022 / 92122