Κυκλοφοριακή αγωγή για τα παιδιά του Δημοτικού από τον κ. Κ. Νικολετζέα

Η κυκλοφοριακή αγωγή στη ζωή μας.

Ο κύριος Κωνσταντίνος Νικολετζέας, Διοικητής της Τροχαίας της πόλης μας επισκέφθηκε το σχολείο μας και είχε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση με τους μαθητές της Ε΄ Δημοτικού. 

Τα παιδιά ενημερώθηκαν για σημαντικά ζητήματα οδηγικής συμπεριφοράς που αφορούν τόσο τα ίδια όσο και τους ενήλικες. Οδηγοί αυτοκινήτων και μηχανών αλλά και ποδηλάτες θα πρέπει να γνωρίζουν και να ακολουθούν πιστά τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, τόνισε ο κύριος Νικολετζέας, ενώ παράλληλα εξήγησε στα παιδιά τι είναι τα ραντάρ που βρίσκονται στον δρόμο, ποια είναι η λειτουργία τους και πώς αυτά, μαζί με άλλα μέσα και κανόνες, μπορούν να συμβάλουν στην πρόληψη ατυχημάτων. Αναφέρθηκε, επίσης, εκτενώς στους πεζούς και το τι θα πρέπει εκείνοι να γνωρίζουν σχετικά με την κυκλοφορία και απάντησε σε όλα τα ερωτήματα που γεννήθηκαν στα παιδιά κατά τη διάρκεια της συζήτησης.

Η κυκλοφοριακή αγωγή αποτελεί εφόδιο απαραίτητο για όλους μας, μικρούς και μεγάλους και χρειάζεται να του δώσουμε την αρμόζουσα θέση στην εκπαίδευση αλλά και τη ζωή μας. Ευχαριστούμε πολύ τον κύριο Κωνσταντίνο Νικολετζέα για τις πολύτιμες γνώσεις και πληροφορίες που μας έδωσε!