Καινοτομία

Το Νηπιαγωγείο διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην ολόπλευρη και ισόρροπη ανάπτυξη του παιδιού. Ως εκ τούτου σκοπός κάθε επιτυχημένου εκπαιδευτικού προγράμματος που εφαρμόζεται οφείλει να είναι η αρμονική σωματική και νοητική εξέλιξη του νηπίου με την κάλυψη όλου του φάσματος συναισθηματικής, διανοητικής, ηθικής και αισθητικής καλλιέργειας.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Lego Μηχανισμοί και  Συναισθήματα» αξιοποιεί άξονες όλων των μαθησιακών πεδίων των ΝΠΣ και  έχει ως στόχο να προάγει τη διαθεματική και διεπιστημονική μέθοδο διδασκαλίας στην προσχολική εκπαίδευση. Στηρίζεται σε τρεις άξονες: α) της συναισθηματικής ανάπτυξης, β) των κατασκευαστικών δομών και γ) της τρισδιάστατης ψηφιακής τεχνολογίας. Μέσω του προγράμματος και του κατάλληλου εκπαιδευτικού υλικού τα παιδιά ανταποκρίνονται σε αυθεντικές προκλήσεις ενδυναμώνοντας δεξιότητες επικοινωνίας, συνεργασίας δημιουργικότητας και κριτικής σκέψης.

 

 

Το καινοτόμο πρόγραμμά μας με τίτλο “Lego Μηχανισμοί & Συναισθήματα” συμμετέχει στο 13ο Πανελλήνιο Συνέδριο της OMEP στη Θεσσαλονίκη

Οι Νηπιαγωγοί των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά σε συνεργασία με τον Επιστημονικό Συνεργάτη του σχολείου σχεδίασαν και εφάρμοσαν ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα, βασισμένο σε έρευνα πεδίου για παιδιά 4 έως 6 ετών.
Στόχος του προγράμματος είναι να προάγει τη διαθεματική & διεπιστημονική μέθοδο διδασκαλίας στην προσχολική εκπαίδευση και στηρίζεται σε τρεις άξονες: Α) της Συναισθηματικής Ανάπτυξης, Β) των Κατασκευαστικών Δομών & Γ) της Τρισδιάστατης Ψηφιακής Τεχνολογίας.

 

Τα τουβλάκια Lego Double αποτελούν διασκεδαστικές μαθησιακές εμπειρίες για τα παιδιά καθώς τους διεγείρουν τη φυσική περιέργεια να εξερευνούν και να μαθαίνουν μαζί και μέσα από το παιχνίδι. Οι συγκεκριμένες κατασκευές βοηθούν τα παιδιά στην απόκτηση κοινωνικών δεξιοτήτων για να συνεργάζονται, να επικοινωνούν με τον κόσμο γύρω τους και να επιλύουν απλά προβλήματα που έχουν νόημα για τα ίδια. Επίσης, αναπτύσσουν τη φαντασία τους, ψυχαγωγούνται, δημιουργούν και βελτιώνουν τη λεπτή τους κινητικότητα.

Ξεκινάμε την εκμάθηση της Αγγλικής γλώσσας από το Νηπιαγωγείο (Προνήπια και Νήπια) πιστεύοντας ότι η ηλικία αυτή είναι η πιο κατάλληλη για την εισαγωγή του νηπίου σε μια ξένη γλώσσα.

Μέσα από ευχάριστες δημιουργικές δραστηριότητες κατάλληλες για τη ηλικία αυτή, τα νήπια ασκούνται και ενθαρρύνονται ώστε ν’ ανταποκρίνονται σε προφορικές οδηγίες, ν’ ανταλλάσσουν χαιρετισμούς, να συμμετέχουν σε μικρούς διαλόγους, να αναγνωρίζουν τα χρώματα, να ονομάζουν σημεία του σώματός τους, αντικείμενα της τάξης τους, να εκφράζουν συναισθήματα κ.ο.κ.

Στόχος μας είναι τα νήπια να αποκτήσουν θετική στάση απέναντι στην Αγγλική γλώσσα και αυτοπεποίθηση, μέσα από ένα ευχάριστο και υποστηρικτικό περιβάλλον.

Σύνδεση μέσω Skype με Ελληνόφωνο Σχολείο της Βοστόνης:

Στις 13/12/2018 έγινε σύνδεση μέσω skype με τους μαθητές του Hellenic American Academy, Ελληνόφωνου Δημοτικού στην περιοχή Lowell της Μασαχουσέτης, που βρίσκετε κοντά στη Βοστώνη των ΗΠΑ.

Οι μαθητές του Νηπιαγωγείου,τ ης Α’ τάξης του δημοτικού, αλλά και οι μαθητές του Αγγλόφωνου προγράμματος των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά , με τη βοήθεια των καθηγητριών Αγγλικών Στείσι Λυμπεροπούλου και Τινα Γιαννακέα, αντάλλαξαν ευχές για τα Χριστούγεννα, τραγούδησαν στα Ελληνικά και στα Αγγλικά Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα, μίλησαν με συνομιλήκους τους, έδειξαν φωτογραφίες της Καλαμάτας και έπαιξαν παιχνίδια.

Σκοπός της σύνδεσης αυτής ήταν οι μαθητές να έρθουν σε επαφή με παιδιά της ηλικίας τους που ζουν σε άλλη χώρα και από μικρή ηλικία «να γίνουν πολίτες του κόσμου».

Η τεχνολογία εντάσσεται σαν συμπληρωματικό εργαλείο στο εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα, με τη χρήση Ηλεκτρονικού Υπολογιστή, Διαδραστικού Πίνακα αλλά και της Εκπαιδευτικής Ρομποτικής.

Η ύπαρξη Ηλεκτρονικού Υπολογιστή μέσα στην τάξη βοηθά τα παιδιά να καταλάβουν πως αποτελεί άλλο ένα εργαλείο για την προσέγγιση και απόκτηση της γνώσης ενώ παράλληλα μαθαίνουν από μικρή ηλικία να τον χρησιμοποιούν σωστά. Η χρήση του Διαδραστικού Πίνακα και του Διαδικτύου, από την άλλη, ανοίγει για τα παιδιά ένα παράθυρο στον κόσμο μέσα από την τάξη τους, γεγονός που τους επιτρέπει να ταξιδέψουν και να βρουν απαντήσεις σε ποικίλα θέματα που τα απασχολούν.

Η προσέγγιση της Εκπαιδευτικής Ρομποτικής γίνεται με τη χρήση ενός, ειδικά κατασκευασμένου για τα παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας, προγραμματιζόμενου ρομπότ δαπέδου και ελκυστικών εκπαιδευτικών σεναρίων.

Τα εξειδικευμένα εκπαιδευτικά προγράμματα υποστηρίζουν τα παιδιά στην ανάπτυξη της φαντασίας και της δημιουργικότητάς τους, τη συνεργασία, την αδρή και λεπτή τους κινητικότητα, τις επικοινωνιακές δεξιότητες και την επιχειρηματολογία. Τα παιδιά μπαίνουν στη διαδικασία επίλυσης προβλημάτων, η οποία προάγει την κριτική και δημιουργική τους σκέψη και αποτελεί σημαντικότατη μεθοδολογική προσέγγιση των πιο σύγχρονων θεωριών μάθησης.

“Το μυστήριο με τα μπλε βέλη”

Μεταμόρφωσε τους «Μικρούς Εξερευνητές» σε Μυστικούς Πράκτορες!

Το πρόγραμμα αυτό είναι ένα πολύτιμο εργαλείο που εξυπηρετεί τους εκπαιδευτικούς στόχους του αναλυτικού μας προγράμματος και είναι άμεσα συνυφασμένο με τη φιλοσοφία του Νηπιαγωγείου μας.

Είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα S.T.E.A.M. (Science, Technology, Engineering, Art, Mathematics).

Πρωταγωνιστές είναι το Ρομπότ Bee-bot, τα Τουβλάκια Lego, οι Τέχνες και το Παραμύθι. Όλα αυτά συνδέονται αρμονικά μέσα από την περιπλάνηση των παιδιών σε διάφορες γωνιές της πόλη μας!

👉 Η περιπλάνηση των ηρώων του παραμυθιού μέσα στην πόλη μας βοήθησε να έρθουμε σε επαφή με γνωστά και άγνωστα μέρη όπως η λαϊκή αγορά, που έχει και η δική μας πόλη και την επισκεφθήκαμε με μεγάλη χαρά παίζοντας κρυμμένο θησαυρό!!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΜΑΛΗΣ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ

Από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό

 

Ένας από τους στόχους του Νηπιαγωγείου μας είναι να προετοιμάσει τα παιδιά για το επόμενο βήμα, βοηθώντας τα, έτσι, γνωστικά και ψυχολογικά να έχουν μια ομαλή μετάβαση στην επόμενη βαθμίδα.

Στο Πρόγραμμα περιλαμβάνονται δράσεις που στοχεύουν στη γνωριμία με τους χώρους και τη λειτουργία του Δημοτικού Σχολείου, τις δασκάλες, τη συνειδητοποίηση ότι θα συνυπάρχουν με παιδιά μεγαλύτερων ηλικιών, την ανάπτυξη σχέσεων συνεργασίας αλλά και εμπιστοσύνης προς τη νέα αυτή δομή και τα μέλη της. Έτσι, βοηθάμε τα παιδιά να απομυθοποιήσουν την αλλαγή αυτή και να την πλαισιώσουν με ευχάριστες αναμνήσεις και συναισθήματα.

Ειδικότερα το πρόγραμμα περιλαμβάνει κοινές δράσεις των δύο βαθμίδων καθ’ όλη τη διάρκεια του διδακτικού έτους που στοχεύουν στη δημιουργία ευνοϊκών προϋποθέσεων μιας επιτυχημένης μετάβασης.

Για τους μαθητές:

–          Γνωριμία των Νηπίων  με τη δομή και τη λειτουργία του δημοτικού σχολείου.

–          Παρακολούθηση μαθημάτων υλοποιημένου από κοινού με τη δασκάλα της πρώτης δημοτικού.

–          Απομάκρυνση αρνητικών στερεοτύπων.

 

Για τους Εκπαιδευτικούς:

–          Ενημέρωση για το μαθησιακό προφίλ των νηπίων και προετοιμασία για την υποδοχή των νέων μαθητών.

–          Υιοθέτηση κοινών: διδακτικών στόχων/ μεθόδων και πρακτικών  διδασκαλίας.

–          Γνωριμία με τους γονείς και οικοδόμηση σχέσεων εμπιστοσύνης και ουσιαστικής επικοινωνίας.

 

Για τους γονείς:

–          Αύξηση της εμπιστοσύνη τους προς το σχολείο και τους εκπαιδευτικούς.

–          Καλλιέργεια ουσιαστικής επικοινωνίας και παροχή όλων των πληροφοριών που πρέπει να γνωρίζει ο εκπαιδευτικός για το παιδί.

–          Διαπίστωση της συνέχειας στην εκπαίδευση

 

Πρόγραμμα Φιλαναγνωσίας:

Διαβάζουμε παραμύθια στα παιδιά γιατί τα βοηθούν να μεγαλώσουν και να γίνουν γερά!

Προωθούμε τη φιλαναγνωσία από το νηπιαγωγείο διαβάζοντας ιστορίες  που ενθαρρύνουν και εξοικειώνουν τα παιδιά με όλες τις εκφάνσεις της γλώσσας που αφορούν στο προφορικό και γραπτό λόγο. Η παρουσία του παιδικού βιβλίου συμβάλει στην ολόπλευρη ανάπτυξη του παιδιού. Το παιδί εξελίσσει τη γλωσσική ανάπτυξη και εμπλουτίζει το λεξιλόγιό του. Με αυτό τον τρόπο του παρέχεται η δυνατότητα να κατακτήσει τη δεξιότητα της επικοινωνίας. Επίσης, αναπτύσσει τις γνωστικές και πνευματικές του ικανότητες, ενεργοποιώντας την κριτική και δημιουργική του σκέψη. Μέσα από την επαφή με το βιβλίο, το παιδί καλλιεργεί την προσωπικότητά του, καθώς και την κοινωνική και συναισθηματική ανάπτυξη.

Στο πρόγραμμα υλοποιούνται δράσεις όπως:

  • Αξιοποίηση της τεχνολογίας – Λειτουργία ψηφιακής βιβλιοθήκης.
  • Αναγνωστικές προτάσεις σε γονείς και παιδιά.
  • Κεντρική βιβλιοθήκη του σχολείου  που  να  είναι  προσβάσιμη,  ελκυστική  και  πλούσια  σε αναγνωστικό υλικό (οι γονείς έχουν την δυνατότητα να δανείζονται βιβλία).
  • Λειτουργία δανειστικής βιβλιοθήκης σε κάθε τάξη.
  • Γνωριμία με συγγραφείς και εικονογράφους .
  • Οργανωμένες επισκέψεις σε βιβλιοπωλεία και δημόσιες βιβλιοθήκες.
  • Βιβλιόσακοι «εγώ και εσύ μαζί» Δράσεις φιλαναγνωσίας για γονείς και παιδιά στο σπίτι .
  • Εκδηλώσεις και δράσεις για παιδιά και γονείς «Βιβλιοδρομίες».

 

 

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΓΙΩΤΗ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΜΑΣ!
 

Με μεγάλη μας χαρά και φέτος υποδεχθήκαμε στο σχολείο μας τη συγγραφέα κυρία Μαρίνα Γιώτη, η οποία μας ταξίδεψε με το παραμύθι της με τίτλο «Το νησί του Ποτέ-Ποτέ»

Ένα βιβλίο για όλα τα «ποτέ» που καμιά φορά χρειάζονται μια μικρή προσπάθεια από εμάς για να γίνουν «πότε».

Μαζί με τη συγγραφέα ταξιδέψαμε μέσα από τις σελίδες του παραμυθιού, αλλά  και με τη φαντασία μας, παίξαμε όμορφα, διασκεδαστικά και διαδραστικά παιχνίδια, γίναμε και εμείς μικροί καλλιτέχνες και δημιουργήσαμε εικαστικές χειροτεχνίες!

 

 

«Αφηγήσεις με φωνή και βιολοντσέλο»

Η κυρία Αγνή Στρουμπούλη ζωντάνεψε Παραμύθια της Προφορικής μας Παράδοσης.

Με τη σύμπραξη του Σταύρου Παργινού [βιολοντσέλο] μοιράστηκαν με τα παιδιά εικόνες, περιπέτειες, αισθήματα και μας καταγοήτευσαν.

Όπως λέει και ο Δρ. Μπρούνο Μπετελχάιμ, Ψυχαναλυτής – Παιδοψυχίατρος, τα παραμύθια της προφορικής μας παράδοσης “είναι τα μόνα που πλουτίζουν τη ζωή του παιδιού, κεντρίζουν την φαντασία του, το βοηθούν ν’ αναπτύξει τη νόησή του και να ξεκαθαρίσει τα συναισθήματά του· να αναγνωρίσει πλήρως τις δυσκολίες του, ενώ συγχρόνως να βρίσκει λύσεις στα προβλήματα που το αναστατώνουν”.

Tίτλος:

14ο επεισόδιο, Ο Κόσμος που θα ήθελα να Ζω …με τους Αστροναύτες

 Περιγραφή:

Ήξερες ότι: 

Στο τελευταίο επεισόδιο της χρονιάς, οι μικροί podcasters σας δίνουν χρήσιμες προτάσεις για να βοηθήσετε και εσείς σε αυτήν την αλλαγή!

Μην ξεχνάτε πως αν πολλοί μικροί άνθρωποι, σε πολλές μικρές περιοχές, κάνουν πολλά μικρά πράγματα, μπορούν να αλλάξουν το πρόσωπο αυτής της Γης!

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος εκτόξευσε τους Αστροναύτες στον Περιβαλλοντικό Σταθμό “Αρχέλων” όπου παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τη θαλάσσια χελώνα “Καρέτα-Καρέτα”.

Εκεί λοιπόν, οι μικροί εξερευνητές έδωσαν μια υπόσχεση: Να φτιάξουν έναν κόσμο καλύτερο από αυτόν που βρήκαν, με αγάπη και σεβασμό στο περιβάλλον και τα ζώα.

Από τους Αστροναύτες, τους Θαλασσοπόρους και τους Ιχνηλάτες σας ευχόμαστε …… Καλό Καλοκαίρι!!

Μόλις προσγειώθηκε νέο Επεισόδιο…

Καλή ακρόαση!

 

 

Tίτλος:

13ο επεισόδιο, Μαθαίνοντας για τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας …με τους Θαλασσοπόρους

 Περιγραφή:

Ήξερες ότι: 

«Όταν στο δρόμο περπατάς πάντα να κοιτάς τι χρώμα έχουν τα φανάρια…. »

Πώς πρέπει να κυκλοφορούμε στο δρόμο ως πεζοί;

Πώς ως οδηγοί;

Πώς πρέπει να κυκλοφορούμε με ασφάλεια στο δρόμο τόσο για εμάς όσο και για τους άλλους;

Αυτά και άλλα πολλά θα απαντηθούν στην εκπομπή των Ατρόμητων Θαλασσοπόρων!

Μόλις προσγειώθηκε νέο Επεισόδιο…

Καλή ακρόαση!

 

 

Tίτλος:

12ο επεισόδιο, Πολύχρωμες Περιπέτειες …με τους Αστροναύτες

Περιγραφή:

Ήξερες ότι: 

Αυτή τη φορά, οι μικροί εξερευνητές έψαξαν πολύ και ανακάλυψαν πως χρώματα υπάρχουν παντού!

Όμως είναι αλήθεια αυτό που βλέπουμε με τα μάτια μας ή μήπως ξεγελιόμαστε;

Τι σχέση έχει ο Νεύτωνας με τα χρώματα;

Αυτά και άλλα πολλά στο επεισόδιο που ακολουθεί!!”

 Όλα αυτά αν ακούσετε το νέο επεισόδιο της σχολής «Αστροναυτών»!

Μόλις προσγειώθηκε νέο Επεισόδιο…

Καλή ακρόαση!

 

 

Tίτλος:

11ο επεισόδιο, Το Ποντίκι και το Λιοντάρι (Μύθος του Αισώπου)…με τους Ιχνηλάτες

Περιγραφή:

Ήξερες ότι: 

Κυριακή σήμερα και οι Ιχνηλάτες είναι εδώ για να σας μιλήσουν για τους πιο γνωστούς παραμυθάδες και να σας αφηγηθούν έναν μύθο του Αισώπου, «Το ποντίκι και το Λιοντάρι».

Όλα αυτά αν ακούσετε την εκπομπή «Ιχνηλατοστοιχεία»!

Μόλις προσγειώθηκε νέο Επεισόδιο…

Καλή ακρόαση!

 

 

Tίτλος:

10ο επεισόδιο, Τα Λαζαράκια (Πασχαλινά Κάλαντα του Λαζάρου)…με τους Ιχνηλάτες

Περιγραφή:

Ήξερες ότι: 

Σάββατο του Λαζάρου σήμερα λοιπόν και καθώς η Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα πλησιάζουν, ανασύραμε πληροφορίες για έθιμα παλαιότερων εποχών.

Αυτές τις ημέρες στο σχολείο μας αναβιώνουμε τα έθιμα αυτά μαζί με τα παιδιά μας και ζούμε το νόημα των ημερών. Τα παιδιά μαθαίνουν βιωματικά μέσα από κατασκευές, από τις διηγήσεις που παράλληλα θα ακούσουν και από τις συζητήσεις που θα προκύψουν.

Πιο διαδεδομένα έθιμα για το Σάββατο του Λαζάρου είναι τα «Λαζαράκια» και τα «κάλαντα του Λαζάρου». To Σάββατο του Λαζάρου, παραδοσιακά φτιάχνουμε ειδικά κουλουράκια ή ψωμάκια προς τιμήν του νεκρού, τα λεγόμενα λαζαράκια, λαζάρηδες ή αλλιώς και λαζαρούδια. Στα λαζαράκια δίνουμε το σχήμα ανθρώπου με τα χέρια σταυρωμένα. Σύμφωνα με την παράδοση, όσα παιδιά έχει η κάθε οικογένεια τόσους «λαζάρηδες» πλάθουμε και στη θέση των ματιών βάζουμε δυο γαρίφαλα.

Τα κάλαντα από την άλλη, ήταν αποκλειστικά σχεδόν γυναικεία υπόθεση με τις μικρές «Λαζαρίνες» να τραγουδούν και να αναγγέλλουν τη χαρμόσυνη εορτή. Την παραμονή της γιορτής, οι Λαζαρίνες ξεχύνονταν στα χωράφια και μάζευαν λουλούδια με τα οποία στόλιζαν μικρά καλαθάκια. Φορώντας ειδικές στολές, γύριζαν από σπίτι σε σπίτι τραγουδώντας το Λάζαρο και εισέπρατταν μικρό φιλοδώρημα, χρήματα, αυγά, φρούτα ή άλλα φαγώσιμα.

Στο σχολείο μας αναβιώσαμε το έθιμο αυτό κρατώντας στα χέρια μας το Λάζαρο που φτιάξαμε και μ’ ένα καλαθάκι στολισμένο με αγριολούλουδα γυρίσαμε τις τάξεις του σχολείου μας και τραγουδήσαμε τα «Λαζαρικά», για να διηγηθούμε την ιστορία του αναστημένου φίλου του Χριστού, του Λάζαρου.

«Λαζαράκια για τον Λάζαρο αν δεν πλάσεις, ψωμί δεν θα χορτάσεις» συνήθιζαν να λένε οι παλαιότεροι.

Μόλις προσγειώθηκε νέο Επεισόδιο…

Καλή ακρόαση!

 

 

Tίτλος:

9ο επεισόδιο, Συνέντευξη στον κύριο Γιώργο (Καθηγητής Μαθηματικών) …με τους Θαλασσοπόρους

Περιγραφή:

Ήξερες ότι: 

Αυτή τη φορά, οι ατρόμητοι Θαλασσοπόροι ταξιδεύουν στο… διάστημα!

Στα πλαίσια του Εργαστηρίου Δεξιοτήτων «STEAM… και η Γη γυρίζει» γνώρισαν για το διάστημα και για το ηλιακό σύστημα. Έτσι, με πολύ μεγάλη χαρά φιλοξένησαν στην εκπομπή τους τον επιστήμονα κύριο Κουτσουμπό Γεώργιο για να συλλέξουν όσες περισσότερες πληροφορίες μπορούσαν. 💫Είσαστε έτοιμοι να τις ακούσετε;

Πατήστε το κουμπί και 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1…ΕΚΤΟΞΕΥΣΗΗΗ !!!

Αυτές οι εκπομπές θα έρχονται μέσα από επεισόδια Podcast και θα περιλαμβάνουν συνεντεύξεις, τραγούδια, παραμύθια, νέα και παλιά…και άλλα τόσα φοβερά! Μέσα από τα επεισόδια, οι μικροί μεν αλλά σπουδαίοι δε Podcasters, θέλουν με ήχο, χαρά και μπόλικη φαντασία, να δώσουν νέα νότα στην ενημέρωσή σας, για όσα συμβαίνουν στο σχολείο μας αλλά και στον κόσμο μας γενικότερα!

Μόλις προσγειώθηκε νέο Επεισόδιο…

Καλή ακρόαση!

 

 

Tίτλος:

8ο επεισόδιο, Συνέντευξη στην κυρία Μαριλού (Δασκάλα του Πηλού) …με τους Ιχνηλάτες

Περιγραφή:

Ήξερες ότι: 

Η κεραμίστρια κυρία Μαρηλιάνα Διαμαντάκη ήρθε στην τάξη των Ιχνηλατών! 

– Κυρία Μαρηλού, πώς φτιάχνεται ο πηλός; 

– Πού ψήνεται και σε πόσους βαθμούς;  Αυτά και άλλα πολλά θα μάθετε αν ακούσετε την τρίτη εκπομπή μας «Ιχνηλατοστοιχεία»!

Αυτές οι εκπομπές θα έρχονται μέσα από επεισόδια Podcast και θα περιλαμβάνουν συνεντεύξεις, τραγούδια, παραμύθια, νέα και παλιά… και άλλα τόσα φοβερά! Μέσα από τα επεισόδια, οι μικροί μεν αλλά σπουδαίοι δε Podcasters, θέλουν με ήχο, χαρά και μπόλικη φαντασία, να δώσουν νέα νότα στην ενημέρωσή σας, για όσα συμβαίνουν στο σχολείο μας αλλά και στον κόσμο μας γενικότερα!

Είσαστε έτοιμοι;

Μόλις προσγειώθηκε νέο Επεισόδιο…

Καλή ακρόαση!

 

 

Tίτλος:

7ο επεισόδιο, Η Τέχνη του Αργαλειού και ο Μύθος της Αράχνης …με τους Αστροναύτες

Περιγραφή:

Ήξερες ότι: 

Μια φορά κι έναν καιρό, σ’ έναν τόπο όχι πολύ μακρινό.. οι μικροί podcasters έκαναν ένα ταξίδι στον λαϊκό μας πολιτισμό και γνώρισαν την τέχνη του αργαλειού. Τι είναι; Γιατί το χρησιμοποιούσαν οι άνθρωποι; Γιατί δεν τον χρησιμοποιούμε πια;

Ακολουθεί η αφήγηση από τα ίδια του παιδιά, του μύθου «Η Αράχνη και η Θεά Αθηνά» από την Ελληνική Μυθολογία.

Αυτές οι εκπομπές θα έρχονται μέσα από επεισόδια Podcast και θα περιλαμβάνουν συνεντεύξεις, τραγούδια, παραμύθια, νέα και παλιά…και άλλα τόσα φοβερά! Μέσα από τα επεισόδια, οι μικροί μεν αλλά σπουδαίοι δε Podcasters, θέλουν με ήχο, χαρά και μπόλικη φαντασία, να δώσουν νέα νότα στην ενημέρωσή σας, για όσα συμβαίνουν στο σχολείο μας αλλά και στον κόσμο μας γενικότερα!

Είσαστε έτοιμοι;

Μόλις προσγειώθηκε νέο Επεισόδιο…

Καλή ακρόαση!

 

 

Tίτλος:

6ο επεισόδιο, Χελιδονίσματα …με τους Θαλασσοπόρους

 Περιγραφή:

Ήξερες ότι: 

Καλώς μας ήρθες Άνοιξη… Μάρτης είναι χάδια κάνει, πότε κλαίει, πότε γελάει! Όπως κι αν έχει το Μάρτη μπαίνει η Άνοιξη, φέρνοντας ζωντάνια και χαρά σε όλους!

Οι Θαλασσοπόροι καλωσόρισαν την Άνοιξη από την 1η κιόλας Μαρτίου τραγουδώντας τα «χελιδονίσματα» και αναβιώνοντας έτσι για ακόμα μία χρονιά το αρχαίο αυτό έθιμο. Κρατώντας ένα ομοίωμα χελιδονιού, «τη χελιδόνα», καθώς και ένα καλαθάκι στολισμένο με λουλούδια για τα φιλέματα, ξεχύθηκαν στους χώρους του σχολείου μας για να τραγουδήσουν τα κάλαντα της Άνοιξης.

Με αυτόν τον τρόπο υποδεχτήκαμε τα ήθη/έθιμα των Αποκριών και τα χελιδόνια τους αγγελιαφόρους της Άνοιξης…και αποχαιρετήσαμε τον κρύο Χειμώνα.

Αυτές οι εκπομπές θα έρχονται μέσα από επεισόδια Podcast και θα περιλαμβάνουν συνεντεύξεις, τραγούδια, παραμύθια, νέα και παλιά…και άλλα τόσα φοβερά! Μέσα από τα επεισόδια, οι μικροί μεν αλλά σπουδαίοι δε Podcasters, θέλουν με ήχο, χαρά και μπόλικη φαντασία, να δώσουν νέα νότα στην ενημέρωσή σας, για όσα συμβαίνουν στο σχολείο μας αλλά και στον κόσμο μας γενικότερα!

Είσαστε έτοιμοι;

Μόλις προσγειώθηκε νέο Επεισόδιο…

Καλή ακρόαση!

 

 

Tίτλος:

5ο επεισόδιο, To Γαϊτανάκι …με τους Ιχνηλάτες

 Περιγραφή:

Ήξερες ότι: 

Καλώς μας ήρθες Άνοιξη…

Μάρτης είναι χάδια κάνει, πότε κλαίει, πότε γελάει! Όπως κι αν έχει το Μάρτη μπαίνει η Άνοιξη, φέρνοντας ζωντάνια και χαρά σε όλους!

Η δεύτερη εκπομπή των Ιχνηλατών είναι γεγονός! Πάμε να γνωρίσουμε το Γαϊτανάκι. Πώς χορεύεται; Τι συμβολίζει; Από πού μας έρχεται; Αν δεν ξέρετε, ακούστε την εκπομπή των Ιχνηλατών μας!!!

Με αυτόν τον τρόπο υποδεχτήκαμε τα ήθη/έθιμα των Αποκριών και τα χελιδόνια τους αγγελιαφόρους της Άνοιξης…και αποχαιρετήσαμε τον κρύο Χειμώνα.

Αυτές οι εκπομπές θα έρχονται μέσα από επεισόδια Podcast και θα περιλαμβάνουν συνεντεύξεις, τραγούδια, παραμύθια, νέα και παλιά…και άλλα τόσα φοβερά! Μέσα από τα επεισόδια, οι μικροί μεν αλλά σπουδαίοι δε Podcasters, θέλουν με ήχο, χαρά και μπόλικη φαντασία, να δώσουν νέα νότα στην ενημέρωσή σας, για όσα συμβαίνουν στο σχολείο μας αλλά και στον κόσμο μας γενικότερα!

Είσαστε έτοιμοι;

Μόλις προσγειώθηκε νέο Επεισόδιο…

Καλή ακρόαση!

 

 

Tίτλος:

4ο επεισόδιο, Πέτα Ψηλά Χαρταετέ μας…με τους Αστροναύτες

 Περιγραφή:

Ήξερες ότι: 

Καλώς μας ήρθες Άνοιξη…

Μάρτης είναι χάδια κάνει, πότε κλαίει, πότε γελάει! Όπως κι αν έχει το Μάρτη μπαίνει η Άνοιξη, φέρνοντας ζωντάνια και χαρά σε όλους!

Πέτα ψηλά χαρταετέ μας μας λένε οι Αστροναύτες, αφού στο σχολείο Αστροναυτών, τις τελευταίες μέρες οι Απόκριες είχαν την τιμητική τους. Ώρα να σας ταξιδέψουμε στο αγαπημένο έθιμο μικρών και μεγάλων, το πέταγμα του χαρταετού!

Αν θέλετε χρήσιμες πληροφορίες για το πως μπορείτε να φτιάξετε έναν χαρταετό πατήστε το PLAY και φύγαμε!!!

Με αυτόν τον τρόπο υποδεχτήκαμε τα ήθη/έθιμα των Αποκριών και τα χελιδόνια τους αγγελιαφόρους της Άνοιξης…και αποχαιρετήσαμε τον κρύο Χειμώνα.

Αυτές οι εκπομπές θα έρχονται μέσα από επεισόδια Podcast και θα περιλαμβάνουν συνεντεύξεις, τραγούδια, παραμύθια, νέα και παλιά…και άλλα τόσα φοβερά! Μέσα από τα επεισόδια, οι μικροί μεν αλλά σπουδαίοι δε Podcasters, θέλουν με ήχο, χαρά και μπόλικη φαντασία, να δώσουν νέα νότα στην ενημέρωσή σας, για όσα συμβαίνουν στο σχολείο μας αλλά και στον κόσμο μας γενικότερα!

Είσαστε έτοιμοι;

Μόλις προσγειώθηκε νέο Επεισόδιο…

Καλή ακρόαση!

 

 

Tίτλος:

3ο επεισόδιο, Ατρόμητοι Θαλασσοπόροι…με τους Θαλασσοπόρους

 Περιγραφή:

Ήξερες ότι: 

3…2…1…Ξεκινάμε !!

Το 3ο επεισόδιο από τα podcast είναι γεγονός και έρχεται με τίτλο Ατρόμητοι Θαλασσοπόροι και Podcast – πειραματισμοί..

Οι Θαλασσοπόροι με τη σειρά τους έρχονται να μας συστηθούν απαντώντας στα ερωτήματα που επέλεξαν για εσάς: Τι είναι λοιπόν οι Θαλασσοπόροι και τι τους αρέσει να κάνουν;

Μα φυσικά να εξερευνούν τις θάλασσες.. και όχι μόνο ! Και εννοείται για να συστηθούν όπως ακριβώς ήθελαν, αποφάσισαν να μας τραγουδήσουν το τραγούδι των Ατρόμητων Θαλασσοπόρων.

Ανυπομονούμε να σας ακούσουμε ξανά παιδιά στο επόμενο δικό σας επεισόδιο.

Μέχρι τότε να έχετε… όμορφες θαλασσοεξερευνήσεις!

 

 

Tίτλος:

2ο επεισόδιο, Ιχνηλατοστοιχεία… με τους Ιχνηλάτες

 Περιγραφή:

Ήξερες ότι: 

Το 2ο επεισόδιο από τα podcast είναι γεγονός και έρχεται με τίτλο Ιχνηλατοστοιχεία και Podcast – πειραματισμοί..

Οι Ιχνηλάτες των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά κάνουν την πρώτη τους εμφάνιση, μας συστήνονται και έρχονται να απαντήσουν στα ερωτήματα: Τι είναι οι Ιχνηλάτες; Ακολουθούν ίχνη από τί; Που εξερευνούν; Και εννοείται δεν ξέχασαν να μας πουν και το τραγούδι τους.. Ιχνηλάτες ήσασταν φανταστικοί.

Σας περιμένουμε σε ένα επόμενο επεισόδιο..

 

 

Τίτλος:

1ο επεισόδιο, Σχολείο Αστροναυτών…με τους Αστροναύτες

Περιγραφή:

Ήξερες ότι: 

Στις 13 Φεβρουαρίου έχει καθιερωθεί με απόφαση της UNESCO να είναι η Παγκόσμια ημέρα Ραδιοφώνου;

Με αφορμή την ημέρα αυτή, οι μαθητές του Νηπιαγωγείου των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά, Αστροναύτες, Θαλασσοπόροι και Ιχνηλάτες, με μεγάλη χαρά σας παρουσιάζουν μια νέα ενότητα ενημέρωσης για μικρούς και μεγάλους! Ξεκινούν  πρωτότυπες εκπομπές από τα ίδια τα παιδιά γύρω από θέματα που τους απασχολούν στην καθημερινότητά τους, το σχολείο, τον κόσμο, το περιβάλλον…

Αυτές οι εκπομπές θα έρχονται μέσα από επεισόδια Podcast και θα περιλαμβάνουν συνεντεύξεις, τραγούδια, παραμύθια, νέα και παλιά…και άλλα τόσα φοβερά!

Μέσα από τα επεισόδια, οι μικροί μεν αλλά σπουδαίοι δε Podcasters, θέλουν με ήχο, χαρά και μπόλικη φαντασία, να δώσουν νέα νότα στην ενημέρωσή σας, για όσα συμβαίνουν στο σχολείο μας αλλά και στον κόσμο μας γενικότερα!

Είσαστε έτοιμοι;

Μόλις προσγειώθηκε το 1ο Επεισόδιο…

Καλή ακρόαση!!