Πρωτοελλαδικού Μεγάρου, Ακοβίτικα, Καλαμάτα
+30 2721092022 / +30 2721092122

Η Διατροφή

Το σχολείο παρέχει πλήρη διατροφή (προαιρετικά) για όλα τα παιδιά. Το φαγητό παρασκευάζεται στο χώρο του σχολείου από ειδικευμένο προσωπικό, φροντίζοντας και ελέγχοντας τα υλικά που χρησιμοποιούμε.

Το διαιτολόγιο είναι προσαρμοσμένο στις ανάγκες σωστής και υγιεινής διατροφής των παιδιών, καλύπτει διάστημα ενός μήνα και ένα αντίγραφό του στέλνεται στο σπίτι, ώστε να ενημερώνονται οι γονείς για το φαγητό της ημέρας και να προγραμματίζουν (αν θέλουν) και το φαγητό του σπιτιού.

Επίσης, αν επιθυμείτε μπορείτε να στέλνετε από το σπίτι σας φαγητό για τα παιδιά, προσπαθώντας – αν θέλετε – να τηρείτε το πρόγραμμα του σχολείου.

Στο σχολείο δεν λειτουργεί καντίνα για τα παιδιά του Παιδικού Σταθμού, του Νηπιαγωγείου και τους μαθητές του Δημοτικού. Μόνο οι μαθητές της Στ΄ τάξης έχουν τη δυνατότητα να ψωνίζουν από την καντίνα του Γυμνασίου. Όλα τα παιδιά μπορούν να φέρνουν – αν θέλουν – το κολατσιό τους από το σπίτι. Απαγορεύεται όμως να φέρνουν γαριδάκια, chips, σοκολάτες και παρακαλούμε τους γονείς να φροντίζουν για την τήρησή του αφού αυτό γίνεται για την απόκτηση συνηθειών υγιεινής διατροφής από τα παιδιά μας. Επίσης, τα είδη που πωλούνται στην καντίνα του σχολείου είναι μόνο τα νομίμως επιτρεπόμενα στα κυλικεία των σχολείων.

Το σχολείο μας έχει πιστοποιηθεί κατά ELOT EN ISO 22000:2005 για τις ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΙΤΙΣΗΣ που παρέχει στους μαθητές.