Εορτή 28ης Οκτωβρίου

ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ

28ης Οκτώβριου 1940

Δράσεις Νηπιαγωγείου

 

Στο σχολείο μας  γιορτάσαμε και φέτος την μεγάλη γιορτή του «ΟΧΙ».

Μέσα από εικόνες, γνωστούς πίνακες ζωγραφικής, ιστορίες και ποιήματα μάθαμε για τα γεγονότα του ’40, για την αγάπη των Ελλήνων προς την πατρίδα τους και την ελευθερία, καθώς και για την αποφασιστικότητά τους να αγωνιστούν για την υπεράσπιση της.

Όλοι μαζί συνεργαστήκαμε και δημιουργήσαμε μια ομαδική εργασία με θέμα: «Σκορπίζουμε αγάπη».

Επεξεργαστήκαμε την ελληνική μας σημαία αλλά γνωρίσαμε και σημαίες άλλων χωρών μέσα από παιχνίδια.

Θέλοντας κι εμείς με τη σειρά μας να υμνήσουμε τους Έλληνες για τον ηρωισμό τους και την ανδρεία τους, κάναμε τη δική μας γιορτή! Κάναμε παρέλαση κρατώντας με καμάρι τις σημαίες, που μόνοι μας είχαμε φτιάξει, παρουσιάσαμε στα άλλα τμήματα τη δραματοποίηση – χορογραφία που ετοιμάσαμε, με θέμα την ειρήνη  και απαγγείλαμε ποιήματα τόσο για το ένδοξο ’40 όσο και για την ειρήνη!

Παρακολουθήσαμε την παράσταση κουκλοθεάτρου «Το κανόνι της Ειρήνης».

Τραγουδήσαμε τραγούδια όπως το «Κορόιδο Μουσολίνι», το «Βάζει ο Ντούτσε τη στολή του», «Τα ραφτικά της γιαγιάς» και φυσικά είπαμε και τον Εθνικό Ύμνο!

Από το πρόγραμμα μας δεν έλειψαν οι εκπαιδευτικές επισκέψεις:

Επισκεφτήκαμε το μνημείο που έχει στηθεί ως ανάμνηση για τη μάχη των Ελλήνων και των συμμαχικών δυνάμεων που έγινε στην Καλαμάτα στις 28 Απριλίου του 1941 και το οποίο βρίσκεται στο τέλος του Σιδηροδρομικού Πάρκου Καλαμάτας. Εκεί,  λέγοντας τον Εθνικό Ύμνο καταθέσαμε ένα δάφνινο στεφάνι, που οι ίδιοι φτιάξαμε, για να ευχαριστήσουμε τους ανθρώπους που αγωνίστηκαν για να είμαστε εμείς ελεύθεροι!

Επίσης επισκεφθήκαμε το Στρατιωτικό Μουσείο της Πόλης μας.

Στο μουσείο φέτος, οι μικροί εξερευνητές συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Το πυροβόλο και ο φίλος του ο Στρατιώτης» που δημιούργησαν οι εκπαιδευτικοί του νηπιαγωγείο μας σε συνεργασία με το Στρατιωτικό Μουσείο Καλαμάτας! Το πρόγραμμα αυτό είναι ένα δώρο από το σχολείο μας για το μουσείο με αφορμή τα 30 χρόνια λειτουργίας του σχολείου και της συνεργασίας που έχει με το μουσείο  από τα πρώτα χρόνια της ίδρυσής του.