Πρωτοελλαδικού Μεγάρου, Ακοβίτικα, Καλαμάτα
+30 2721092022 / +30 2721092122

Εκπαίδευση-Παιδεία- Δεξιότητες, Η επόμενη μέρα

Την, Τετάρτη 6 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε παρουσίαση του προγράμματος των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά σε τομείς που χαρακτηρίζονται καινοτόμοι, προάγουν την παιδεία, τον πολιτισμό, καλλιεργούν δεξιότητες και ενδυναμώνουν την εκπαίδευση.

Η εκδήλωση αποδείχθηκε ιδιαίτερα χρήσιμη για το κοινό καθώς απαντήθηκαν πολλά ερωτήματα, φανερώθηκε το τριετές πρόγραμμα των Εκπαιδευτηρίων και οι συγκεκριμένες κατευθυντήριες γραμμές οι οποίες ορίζονται από τη συνεργασία με καταξιωμένους, από τον χώρο της εκπαίδευσης, επαγγελματίες αλλά και από την δυναμική των εκπαιδευτικών του σχολείου.

Οι καινοτόμες πρακτικές των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά που παρουσιάστηκαν αφορούσαν τον τομέα  της Περιγραφικής Αξιολόγησης, η οποία έρχεται να εκσυγχρονίσει τον τρόπο με τον οποίο οι μαθητές αξιολογούνται μέσω ενός βαθμού εισάγοντας την περιγραφή, την ανάλυση και την αιτιολόγηση της σχολικής συμπεριφοράς σε γνωστικό και συμπεριφοριστικό επίπεδο. Σημαντική συνεργάτης του σχολείου και ομιλήτρια του άξονα είναι η κυρία Κουλουμπαρίτση, Επίτιμη Σύμβουλος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Ελλάδος. Οι πρακτικές αφορούσαν, επίσης τον τομέα της Ευρωπαϊκής κατεύθυνσης  που συμβάλλει σημαντικά στην προετοιμασία των μαθητών για την αντιμετώπιση των προκλήσεων του 21ου αιώνα αλλά και τον τομέα των Τεχνών που καλλιεργούν το ήθος, εξάπτουν τη φαντασία και καλλιεργούν ψυχικά τα παιδιά όλων των ηλικιών.

Παρουσιάσθηκε επίσης το πιλοτικό πρόγραμμα  των Αρχαίων ελληνικών στο Δημοτικό του σχολείου, σε συνεργασία με τη κ. Βολονάκη καθώς επίσης  και του Εθελοντισμού που διδάσκει το πιο σημαντικό μάθημα, που δεν είναι άλλο από την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη.

Δείτε παρακάτω και συνδέσμους με αναφορές για την εκδήλωση μας στα ΜΜΕ: