Πρωτοελλαδικού Μεγάρου, Ακοβίτικα, Καλαμάτα
+30 2721092022 / +30 2721092122

Δραστηριότητες Ολοημέρου

Τα τουβλάκια Lego Double αποτελούν διασκεδαστικές μαθησιακές εμπειρίες για τα παιδιά καθώς τους διεγείρουν τη φυσική περιέργεια να εξερευνούν και να μαθαίνουν μαζί και μέσα από το παιχνίδι. Οι συγκεκριμένες κατασκευές βοηθούν τα παιδιά στην απόκτηση κοινωνικών δεξιοτήτων για να συνεργάζονται, να επικοινωνούν με τον κόσμο γύρω τους και να επιλύουν απλά προβλήματα που έχουν νόημα για τα ίδια. Επίσης, αναπτύσσουν τη φαντασία τους, ψυχαγωγούνται, δημιουργούν και βελτιώνουν τη λεπτή τους κινητικότητα.

Η τεχνολογία εντάσσεται σαν συμπληρωματικό εργαλείο στο εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα, με τη χρήση Ηλεκτρονικού Υπολογιστή, Διαδραστικού Πίνακα αλλά και της Εκπαιδευτικής Ρομποτικής.

Η ύπαρξη Ηλεκτρονικού Υπολογιστή μέσα στην τάξη βοηθά τα παιδιά να καταλάβουν πως αποτελεί άλλο ένα εργαλείο για την προσέγγιση και απόκτηση της γνώσης ενώ παράλληλα μαθαίνουν από μικρή ηλικία να τον χρησιμοποιούν σωστά. Η χρήση του Διαδραστικού Πίνακα και του Διαδικτύου, από την άλλη, ανοίγει για τα παιδιά ένα παράθυρο στον κόσμο μέσα από την τάξη τους, γεγονός που τους επιτρέπει να ταξιδέψουν και να βρουν απαντήσεις σε ποικίλα θέματα που τα απασχολούν.

Η προσέγγιση της Εκπαιδευτικής Ρομποτικής γίνεται με τη χρήση ενός, ειδικά κατασκευασμένου για τα παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας, προγραμματιζόμενου ρομπότ δαπέδου και ελκυστικών εκπαιδευτικών σεναρίων.

Τα εξειδικευμένα εκπαιδευτικά προγράμματα υποστηρίζουν τα παιδιά στην ανάπτυξη της φαντασίας και της δημιουργικότητάς τους, τη συνεργασία, την αδρή και λεπτή τους κινητικότητα, τις επικοινωνιακές δεξιότητες και την επιχειρηματολογία. Τα παιδιά μπαίνουν στη διαδικασία επίλυσης προβλημάτων, η οποία προάγει την κριτική και δημιουργική τους σκέψη και αποτελεί σημαντικότατη μεθοδολογική προσέγγιση των πιο σύγχρονων θεωριών μάθησης.