Διεθνής Μαθηματικός Διαγωνισμός “Καγκουρό”

Στις 23 Μαΐου 2020, ημέρα Σάββατο και ώρα 9:00 το πρωί, διαδικτυακά φέτος λόγω της υπάρχουσας κατάστασης, θα διεξαχθεί ο Διεθνής Μαθηματικός Διαγωνισμός «Καγκουρό», του οποίου η διάρκεια είναι 2 ώρες.

Ο Διεθνής Μαθηματικός Διαγωνισμός «Καγκουρό» είναι ο μεγαλύτερος εκπαιδευτικός διασκεδαστικός διαγωνισμός στον κόσμο, με συμμετοχή 6,5 εκατομμυρίων μαθητών από 52 χώρες. Η Ελλάδα άρχισε να συμμετέχει στον συγκεκριμένο διαγωνισμό από τον Μάρτιο του 2007.

Ο Διαγωνισμός στην Ελλάδα διοργανώνεται από τον κ. Μιχάλη Λάμπρου, καθηγητή του Μαθηματικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Η φιλοσοφία του διαγωνισμού βασίζεται στην αρχή ότι τα μαθηματικά είναι μία κουλτούρα και για αυτό πρέπει να παρέχεται σε όλους. Ειδικά, επειδή τα μαθηματικά καλλιεργούν τη σκέψη και φέρνουν πνευματική ικανοποίηση, δεν πρέπει να απευθύνονται μόνο σε λίγους.

Στον διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος όλοι οι μαθητές από την Β΄ Δημοτικού μέχρι την Γ΄ Λυκείου.

Τα θέματα στα οποία διαγωνίζονται δεν απαιτούν ειδικές γνώσεις μαθηματικών και δεν απευθύνονται μόνο σε μαθητές με ιδιαίτερη κλίση στα μαθηματικά. Ο κοινός νους, η καθαρή σκέψη και η αγάπη για τα μαθηματικά είναι αρκετά εφόδια, για να αντιμετωπίσει κανείς τα θέματα του διαγωνισμού.

Όλοι οι μαθητές που παίρνουν μέρος στον διαγωνισμό λαμβάνουν δώρα με ενδιαφέρον εκπαιδευτικό περιεχόμενο, ανεξάρτητα από την επίδοσή τους, και μια βεβαίωση συμμετοχής.

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί 23 Μάϊου και ώρα 9:00 – 12:00. Ο κάθε διαγωνιζόμενος,  μπορεί να ξεκινήσει όποια στιγμή θέλει αλλά πριν τις 12:00 και έχεις την διάθεσή του 2 ώρες για να ολοκληρώσει την δοκιμασία.  Μπαίνοντας στο σύστημα με την βοήθεια ενός Η/Υ, laptop μελετά τα θέματα, και δίνει τις απαντήσεις του. Μπορεί να αλλάξει όσες φορές θέλει την απάντησή του σε κάθε ερώτημα, πριν την οριστική υποβολή του απαντητικού του φύλλου που θα γίνει μόνο μια φορά. Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι ένας λογαριασμός maιl μπορεί να χρησιμοποιηθεί για περισσότερους από έναν συμμετέχοντες. Δεν υπάρχει ακριβής ώρα έναρξης αλλά συνολικός χρόνος εξέτασης που δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 2 ώρες. Για παράδειγμα, αν σε ένα σπίτι με 2 συμμετέχοντες υπάρχει μόνο ένας υπολογιστής υπάρχει η δυνατότητα ο πρώτος να διαγωνισθεί 9:00-11:00 και ο δεύτερος 11:30-13:30.  Τέλος, μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες και παραδείγματα καθώς και να ενημερώνεστε για οτιδήποτε νεότερο για τον φετινό διαγωνισμό στον παρακάτω σύνδεσμο Link

Πληροφορίες για τον Ηλεκτρονικό Διαγωνισμό 2020

Για την εγγραφή στο διαγωνισμό απαιτείται συνδρομή 12,50 ευρώ. Το ποσό αυτό καλύπτει τα έξοδα του διαγωνισμού, τα δώρα που παίρνουν όλοι οι συμμετέχοντες (των οποίων η αξία είναι μεγαλύτερη από τη συνδρομή) και τα βραβεία των διακριθέντων. Τα χρήματα μπορείτε να τα καταθέσετε στους παρακάτω τραπεζικούς λογαριασμούς με αιτιολογία κατάθεσης το όνομα του συμμετέχοντα

  • Alpha Bank: GR 9201405030503002310001266
  • Εθνική Τράπεζα: GR 6701102200000022049943883

Για την ομαλότερη διεξαγωγή του διαγωνισμού και για την αποφυγή ανεπιθύμητων λαθών μετά την πληρωμή σας, στείλτε την ηλεκτρονική απόδειξη στο kangaroo@bougas-school.gr και θα σας επιβεβαιώσουμε, μέσω mail,  την συμμετοχή σας. Τα δώρα θα αποσταλούν σε μεταγενέστερη του διαγωνισμού ημερομηνία στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά από όπου θα μπορούν να τα παραλάβουν οι συμμετέχοντες. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι 11 Μαΐου 2020.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο  με τον υπεύθυνο του διαγωνισμού Γ. Κουτσουμπό (6944592829) ή εναλλακτικά με τον Γ. Χριστάκη (6974669111)