Διαδικτυακή συνάντηση των μαθητών του Λυκείου με τον Έλληνα επιχειρηματία κ. Μάρκο Βερέμη

Την Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2021, οι μαθητές του Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων μας είχαν τη χαρά να συνομιλήσουν διαδικτυακά με τον κ. Μάρκο Βερέμη, έναν  από τους πιο σπουδαίους και δραστήριους νέους Έλληνες επιχειρηματίες, Συνιδρυτή και Πρόεδρο της Upstream και Εταίρο στην BigPi Venture Capital.

Ο κ. Βερέμης μοιράστηκε με τα παιδιά αρκετές από τις εμπειρίες του σχετικά με το «επιχειρείν» και τους έδωσε χρήσιμες πληροφορίες αλλά και συμβουλές. Τους εξήγησε τους όρους «ευτυχία» και «ευδαιμονία», μίλησε για τις διαφορές τους, καθώς και για το γεγονός ότι η επιχειρηματικότητα σχετίζεται με την «ευδαιμονία», με το να ανακαλύψει, δηλαδή, κάποιος τους «καλούς του δαίμονες». Υποστήριξε, μάλιστα, πως, για να οδηγηθεί κάποιος στην ευδαιμονία, δεν έχει παρά να ακολουθήσει τις τέσσερις βασικές αρχές του Αριστοτέλη: Τόλμη, Δικαιοσύνη, Ενσυναίσθηση και Μέτρο, τις οποίες και ανέλυσε.

Συμβούλεψε τους μαθητές να δώσουν μεγάλη σημασία στην αγαστή συνεργασία μέσα σε ομάδες, να μην διστάζουν να εκφράζονται και να στηρίζουν το λόγο και τις ιδέες τους σε «δημόσιες» ομιλίες, αλλά και να διατηρούν μια επαφή με την αγορά και το τι νέο συμβαίνει σε αυτή. Όλα τα παραπάνω, σίγουρα αποτελούν εφόδια τόσο για μια σωστή προετοιμασία για το Πανεπιστήμιο, ωστόσο μπορούν οδηγήσουν και σε μια επιτυχή επαγγελματική πορεία στον τομέα των επιχειρήσεων.

Ήταν μεγάλη χαρά για εμάς η διαδικτυακή αυτή συνάντηση, καθώς ο κ. Μάρκος Βερέμης είναι από τους ανθρώπους που συνέβαλαν, ώστε να δείξουμε έμπρακτα τους μαθητές μας πως: «στον 21ο αιώνα η γνώση είναι δύναμη»!