Διαδικτυακή συνάντηση των μαθητών μας με τον επιστήμονα Ηλία Μόσιαλο

Τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2020, φιλοξένησαν διαδικτυακά τον διακεκριμένο Έλληνα επιστήμονα κύριο Ηλία Μόσιαλο.

Ο Κος Μόσιαλος είναι Καθηγητής της Πολιτικής της Υγείας στη Σχολή Οικονομικών του Λονδίνου (LSE), Καθηγητής Πολιτικής και Διοίκησης της Υγείας στην Ιατρική Σχολή του Imperial College London και συν-διευθυντής του Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου για τα Συστήματα και τις Πολιτικές Υγείας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Συνομίλησε διαδικτυακά με τους μαθητές του Γυμνασίου και του Γενικού Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά τόσο για την προσωπική του πορεία μέχρι τώρα όσο και για το επίκαιρο θέμα τις πανδημίας και του εμβολίου, το οποίο σύντομα θα διατίθεται στη χώρα μας.

Ο κος Μόσιαλος συμβούλευσε τους μαθητές να είναι ανήσυχα πνεύματα, να μην επαναπαύονται και να αναζητούν τη γνώση και την αλήθεια. Τους είπε ότι ίσως σε κάποια φάση της ζωής τους αναγκαστούν να αλλάξουν πορεία και ότι αυτό δεν είναι το τέλος αλλά μια καινούργια αρχή.

Επίσης, τους ενημέρωσε για την τεχνολογία πίσω από το εμβόλιο για τον κορονοΪό, ότι είναι ασφαλές, αυτό που θα μας σώσει από την πανδημία και ότι το εμβόλιο δεν είναι μόνο για τη δική μας προστασία αλλά και για την προστασία των αγαπημένων μας. Στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση με τους καθηγητές και τους μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά, οι οποίοι διατύπωσαν τις ερωτήσεις τους στον κύριο Καθηγητή και έλαβαν εμπεριστατωμένες και ολοκληρωμένες απαντήσεις.

Στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά πιστεύουμε ότι οι μαθητές μας, ακόμα και μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, πρέπει να έρχονται σε επαφή με καταξιωμένους επιστήμονες και με αυτόν τον τρόπο να εμπλουτίζουν τις γνώσεις τους και να διευρύνουν τους ορίζοντές τους.