Πραγματοποίηση Εκδήλωσης για τα 30 χρόνια Διαδρομής των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 22 Οκτωβρίου στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας μια ξεχωριστή εκδήλωση που είχε ως επίκεντρο τις εκπαιδευτικές καινοτομίες και τη γλωσσομάθεια. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό.

Από τις 6.00 το απόγευμα, στο φουαγιέ του Πνευματικού Κέντρου, προβάλλονταν σε ειδικά διαμορφωμένους θεματικούς σταθμούς, ψηφιακά στιγμιότυπα από τα 30 χρόνια διαδρομής των Εκπαιδευτηρίων (1992 – 2022).

Παράλληλα εκπαιδευτικοί από όλες τις βαθμίδες των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά ενημέρωναν τους επισκέπτες για τις σύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας. Οι θεματικοί σταθμοί αφορούσαν κυρίως τα προγράμματα Ρομποτικής – STEAM, τις Φυσικές Επιστήμες, τα προγράμματα Εrasmus, e-Twinning, την Επιχειρηματικότητα, τη Φιλαναγνωσία, τις Τέχνες, τον Αθλητισμό και τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα των Εκπαιδευτηρίων.

Ανοίγοντας τις ομιλίες η Ιωάννα Μπουγά, Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά καλωσόρισε το κοινό και έκανε σύντομη ιστορική αναδρομή μέσα από εικόνες, αριθμούς και πρόσωπα, στους σημαντικούς σταθμούς που διαμόρφωσαν την σημερινή ταυτότητα των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά.

Ο Δρ. Άρης Μαυρομμάτης, Πανεπιστημιακός- Επιστημονικός Συνεργάτης των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά και η Γιώτα Κωνσταντινέα, Διευθύντρια του Νηπιαγωγείου των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά ανέλυσαν την εξέλιξη της τεχνολογίας στη διδασκαλία, τα ψηφιακά περιβάλλοντα μάθησης καθώς και τη διδακτική προσέγγιση όλων των γνωστικών πεδίων στο Νέο Σχολείο.

Στη συνέχεια ο Steven Taylor, Εκπαιδευτικός Σύμβουλος του Πανεπιστημίου Cambridge μας μίλησε στα ελληνικά για την εξέλιξη της αγγλικής γλώσσας και την επιρροή της στην παγκόσμια εκπαίδευση. Ακολούθησαν η Βίνα Χρονοπούλου, Συντονίστρια Αγγλικής Γλώσσας και η Μαρία Δρέττα, Συντονίστρια β΄ Ξένης Γλώσσας), οι οποίες κατέρριψαν 5 Μύθους που αφορούν τις Ξένες Γλώσσες.

Η Βίκυ Παπανικολάου, Διευθύντρια Λυκείου Εκπαιδευτηρίων Μπουγά και η Τίνα Γιαννακέα, υπεύθυνη προγραμμάτων Erasmus+, συμμετείχαν στην εκδήλωση διαδικτυακά από την Πολωνία, όπου βρίσκονταν μαζί με μαθητές του Σχολείου στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+, Statistics in Real Life.

Η Χριστίνα Δίμιζα, Διευθύντρια Ακαδημαϊκού Σχεδιασμού των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά, ο Μιχάλης Κουσουλάκος, Διευθυντής του Γυμνασίου και η Ιωάννα Σιαμαντζιούρα, Διευθύντρια Παιδικού Σταθμού των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά, μας μίλησαν για τους μαθητές ως πολίτες του 21ου αιώνα, εστιάζοντας στους πολυγραμματισμούς, τις Δεξιότητες Ζωής και Μάθησης και το λόγο που κατέχουν ξεχωριστή θέση στο Νέο Σχολείο.

Στο κλείσιμο της βραδιάς, μέσα σένα συγκινησιακά φορτισμένο περιβάλλον, ο κ. Φώτης Μπουγάς και η κα. Μάντω Μπουγά, με το δικό τους ξεχωριστό τρόπο μας έδειξαν πώς με γνώμονα πάντα την αγάπη για το παιδί ως πρωταρχικό στόχο αυτά τα 30 χρόνια είχαν την διάδοση μέσω της εκπαίδευσης πνευματικών αξιών και αρχών ως απαραίτητο εφόδιο στη μετέπειτα ζωή του κάθε μαθητή τους ξεχωριστά. Μαζί τους η Ιωάννα Μπουγά που μίλησε για τα επόμενα 30 χρόνια και το μέλλον των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά.

 

Ακολούθησε δεξίωση στο χώρο του Πνευματικού Κέντρου.